buna inanacaksın denilen bir şeye inanmadıkları için beyinleri yoktur şeklinde cevaplanabilir soru cümlesi.
Beyni olsa, hemencik inanır, kitapta yazıyor bir kere.
Bilim insanları arasında ateizm/agnostiklik/dindarlık oranlarının ölçülmesi, iki gram bile olsa aklı kalmış olan insanlar için yeterli derecede cevap olacaktır: http://freethoughtpedia.c...atheists#Among_scientists
zaten tahmin edilebilen ve çeşitli araştırmalarla da ispatlanan durum şudur ki: zeka ile din inancı ters orantılıdır. Bilim insanlarının zeki olduğu ne malum diyebilecek olanlara ise kendi yarattıkları hayal dünyalarında mutluluklar diliyorum.
görmediğine inanmayan ateistlerinde olmadığını savunacaklarını düşündüğüm soru.. zaten kendilerine beyinleri olup olmadığı sorulduğu takdirde; beyin diye bişey yoktur! tarzı cevap alınabilir. velhasıl beyinsizdirler. vur kafaya triiink boş
inanç akılla, düşünerek olmaz ama inançsızlık düşünceyle olur. bir ateistin en azından bir beyni olduğu aşikardır o zaman. "buna inanacaksın yoksa cehennemde götüne kızgın tırmık sokarlar" tehditlerini sorgulayıp doğru veya yanlış, kendince bir sonuca ulaşmıştır. ama buna inanan insanın beyni olduğu kesin değildir. şimdi onlar düşünsün!
1- bir yanda yuzlerce yillik kutsal sayilan kitaplara inananlar var. herseyin cozumunun, aciklamasinin bu kitaplarda olduguna inaniyorlar.
2- diger yanda ise inanmayan, herseyi sorgulayan, ve ogrendikce daha cok sorgulayan insanlar var.
mantikli dusunuldugu takdirde ateistlerin beyni, inancli insanlarinkinden daha fazla calisiyor diyebiliriz.
Note: ben inancli bir insanim ama mumkun oldugunca herseye ve herkese adil yaklasip mantikli olmaya calisiyorum. ayrica sunu unutmayin, inanc sorgulanmaz. isteyen inanir, isteyen inanmaz.
her insan gibi onlarda da beyin vardır. hatta bizim müslüman camiadan daha fazla beyin vardır *. tabi bazıları özentilikten ateist olduğunu iddia eder fakat genelde ateistler sorgulayıcı ve mantıklı sebeplere bağlayıcıdır. sadece iman noktasında sıkıntıları vardır. onun dışında bizim iman etmiş müslümanlardan topluma daha çok faydaları dokunmaktadır.
var olduğu kesindir ancak yanlış yerlere çalışmaktadır. Hatta yanlış yerlere değilde kendi çıkarlarına çalışmaktadır. inançsızlıklarını, inanmama isteklerini bahane etmek için bilimi farklı yönlere çekerek kullanırlar.