ateistler için cumhuriyetin ilk yılları çok değerlidir, köy enstitüleri halkevleri ve 10.yıl marşı bunlar ateistler için manevi değeri olan namzetlerdir.
evet evet, Karl Marks da 10. yıl marşı ile çok mütessir oldu denilesi, kıl-tüy-yün-orlon ve merserizeden icra edilmiş garip olaylar örgüsünün talihsiz ön yargısı...
Ateizm hiçbir dini benimsememektir. Bir insanın ateist olması onun milletini, ırkını sevmemesini gerektirmez. Muhafazakar s.k beyinli insanlarımız ateistleri insan olarak görmedikleri için böyle şeylere şaşırabilmektedir.
çok yanlış bir tespittir. gerçekten teizmi reddetmiş kişi (a-teist) aynı manevi değerlerle, militarist zihniyetin de karşısında duruyor demektir. dolayısıyla ne tanrılaştırılmış liderlere,ne vatan kurtaran askeri dehalara, ne de böle ucuz marş milliyetçiliğine prim vermez. ha eğer veriyosa, a-teist düşünce yapısını oturtamamıştır. belki de ortamdan kız kaldırmalık ateisttir vs vs.. yoktur yani böle bişey..
dinin baskı altına alındığı ateist bilim argümanlarının çok güçlü bir dönemdir cumhuriyetin ilk yılları, bu yüzden ateistler belkide en mutlu yaşadıkları dönem olarak bu yıllar tarihteki yerini almıştır.
namzet sözcüğünü anlamını bilmeden tümcede kullanmaya çalışacak kadar düşük zekalıların dalga geçmeye çalışmalarıla ortaya çıkan, doğal olarak bir boka benzemeyen, saptama.
--spoiler--
Çıktık açık alınla on yılda her savaştan,
On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan
--spoiler--
bu iki cümle atesitleri çok sevidirmektedir yaratılan gençler çünkü din ile münasebetleri pek iyi olmayan gençlerdir.
o günlerde eğitim gören yada şehirli genç olarak bu zorunlu değişime maruz kalan bir çok kişinin doğru bulduğu bir görüştür, o dönem türkiyesi dini yadsımış dinsizliği el üstünde tutmuştur, despotik te olsa ateistler bu dönemi severler çünkü dindar ve muhafazakar halk baskı altındadır.