ateistlere çağrı

entry6 galeri0
    6.
  1. inanmak Allah'a mahsustur. insan için inanmak diye Birşey yoktur.
    0 ...
  2. 5.
  3. 4.
  4. eğer tövbe edip iyi amel işlerseniz cennete ve huzura varacaksınız ,gelin iman edin yanmayı acı çekmeyi çok mu seviyorsunuz yoksa ..
    0 ...
  5. 3.
  6. bu içerikle cevapsız çağrı olarak kalacak bir çağrıdır.
    0 ...
  7. 2.
  8. Hiç kimsenin hiç kimseye bu konularda nutuk atmaya haddi yoktur. Ateistse iyiliği de onadır kötülüğüde. Hiç kimsenin gelip burada din hakkında millete akıl verme yetkisi verilmemiştir. Yazarların çoğuda böyle düşünür.
    3 ...
  9. 1.
  10. internette denk geldiğim güzel bir yazının yaptığı çağrıdır.

    "Neden ateist olunurmuş?!
    Ateizm: ALLAH’ı tanıyacak akıl ve bilinç, O’na teslim olacak yürek ve KAiNAT HARiKALARININ SAHiBiNi idrak edecek iz’an sahibi olamayanların, kendileri iSLÂM dışında bir dine mensup oldukları halde sırf Müslümanlığın zayıflatılmasını arzu ettikleri için ortaya attıkları FANTEZi bir “DÜŞÜNCESiZLiK AKIMI”ndan ibarettir, ateist de bu sorumsuzluğa kapılmış kişi demektir. Dünyaya kızmak da ne demekmiş? Bir defa, en basit bir yarışmada bile “mağlup” GALiB’in gücünü kabul etmek zorundadır. ALLAH bu evrenin sahibi ve galibidir! Hangi kuvvet O’nun hangi tasarrufunun önüne geçebilir? işte MÜSLÜMAN demek BU GÜCE TESLiM OLAN demektir. Eğer kainatın tek hakimi, sahibi ve galibi bizim inandığımız ALLAH olmasaydı (haşa) mutlaka bu gücün sahibi başka bir TEK iLAH olmalıydı ve biz o zaman O’na ALLAH derdik ve yine teslimiyetimizi ifade etmiş olurduk. ALLAH o kadar büyük ki, insanların inanmalarını veya inanmamalarını kendi isteklerine bırakmıştır; fakat sonuçta soruya doğru cevap veren ile inadına yanlış cevap veren hatta uydurma bir takım fikirlerle insanların inanmamalarına yol açanlar eşit olmamalıdır! işte bizim GÜNAH ya da SEVAP dediğimiz işlerin temel esprisi bu ADALET temeline dayanır. Ey “ateistim” diye kendini oyalayan ve kandıran kardeşim! Hiç “yokluk” üzerine NiZAM olur mu? Nizamsız ve kuralsız bir hayat olabilir mi? Doğru-yanlış, hak-batıl, haklı-haksız, adalet-zulüm, iyi-kötü, güzel-çirkin, serbest-yasak vb. kavramlar sizce gereksiz midir? Bunlar boşuna mı icat edilmiştir? Bir defa “YOK” denen şeyin adının ve ona ait hiç bir bilginin mevcut olmaması gerekir! Aslında hiç başka bir delil olmasa bile “ALLAH YOKTUR” diyebilen bir kişi dahi “ALLAH VARDIR” tezini ispatlamaktadır. Akıllı insan en azından kendisinin bir “ürün” olduğunu ve bu ürünü ÜRETEN bir ÜRETiCinin olduğunu anlar. Zaten iSLÂM da akıllı insanlara “inanma” sorumluluğu yükler!!! Aklınızı başınıza alınız arkadaşlar."
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük