ateistlerde ahlak arayanlarda ahlak aramak

entry8 galeri0
    1.
  1. öncelikle ateistlere ahlaksız diyen zihniyeti ele alıyorum.

    senin gökten dünyaya indiğine inandığın kitapla falan inmedi ahlak yeryüzüne. ahlak kuralları insanca yaşayabilmek için önemlidir. sonuç olarak hiç bir ahlak yasası insanlara kötü davranmayı, bir insanın canına yada malına zarar vermeyi öğütlemez, hatta gerektirmez. ki insanca, mutlu, temiz yaşayabilelim.. sırf kutsal saydığın kitapta olması gereken şeylerin adı iyilik konmuş diye, buna ahlak denir, bunu biz buyurduk diye ortaya şaçmasapan genellemelerden bir demet yaparsan daha ahlağı-ahlaksızlığı anlayamamış birisin. bu durumda kalkıp burda bunun felsefesini yapamaz, hatta hiç bir dine mensup olmayan insanları eleştiremezsin, "dön kendine bak lan önce" derler adama..

    ayrıca bu ülkede din adı altında olanları, yada din adı altına kaydırılanları**** çok gördü bu bünye. 17 yaşındaki kızlarla evlenenler, çocuk yaştakilere tecavüz edenler.. sayıp yazdıklarımı kirletmek istemiyorum.. ***
    bu şekilde kendilerine müslüman diyen hiç kimse kalkıp başka dine inanan yada hiç bir dine mensup olmayan birini eleştiremez. herkes haddini bilsin, kimsenin karşısında dinle susturulmuş, bastırılmış koyunlardan yok!

    herkes haddini bilsin!!

    edit : sende haddini bil okumadan ışın hızıyla eksileyen arkadaşım.

    lan minimum okuma süresine bir dakka verelim hadi. okumadan bastın eksiyi yine.. ama senin zihniyetinde birinin okumaması çok normal, okusan böyle yaratığımsı bi vaziyette kalmazdın. tıpta senin hastalığına çözüm yok maalesef, ama olsun, allah seni görür, bu yaptığına "aferin, sana ilk oku dedik sıçtın sıvadın" der nasılsa. sende eğlenirsin o minik beyinciğinle..
    4 ...
  2. 2.
  3. yapılması gerekendir. ateistte ateist diye ahlak aramak ahlaksızlığın danişkasıdır. çünkü hiç kimsenin ahlakını dinine göre yorumlayamazsın. ahlak insanı değerdir ve insanlıktır. din ise sadece bir inanç meselesidir.
    1 ...
  4. 3.
  5. karşılıklı araşın durun.

    insan olabilmek zordur evvela. ahlaki değerler kişinin örnek olabilme özelliğini arttırır ki;dinli yada dinsiz insan olmayı başarmışlar bu kaygıyı taşımazlar zaten.

    yiyin birbirinizi en ahlaklı/ahlaksız kim diye!
    3 ...
  6. 4.
  7. 1- Başlığı açan arkadaş tek elden bilgilerle o "muhteşem" din tarihi bilgisini konuşturuyor. Peygamber Efendimiz küçük yaşta biriyle evlenmemiştir, Hz Ayşe ile evlendiğinde, Hz Ayşe 17 veya 18 yaşındadır. Şimdi sen buna da küçük yaş dersin ve zamanın sosyolojik gerçeklerini dikkate almazsın. Batı toplumu da dahil yirminci yüzyılın ikinci yarısına kadar 16 yaş ve sonrası tüm toplumlarda kadınlar için ideal evlenme yaşı olarak görülür.
    2- Bende ahlakın teist ve ateist olmakla iligili olduğuna inanımıyorum. Ahlak kuralları birkaç toplum dışında tüm yeryüzünde hemen hemen aynıdır. Bu daha çok insanların ortak "doğru" anlayışına bağlıdır. Ancak din, ahlak kurallarına uymayı zorunlu hale getirdiği için ahlakın toplumda tutunmasını sağlayan bir harçtır. Bakınız Richard Dawkins'in Tanrı Yanılgısı kitabında anlattığı Kanada'danın Montreal şehrinde 1969'da gerçekleşen polis grevi sırasında yaşananlara. Aralıksız bir kaos ortamı ve suç dalgası. Ne yazık ki insan oğlu "saf iyi" değil. Richard Dawkins sıkı ateistir ve bu anekdotla Tanrı inancını sorgulamaya ve gün içinde belkide dindarım diyenlerin de bu olaylara karıştığını ancak ellerinde veri olmadığı için birşey söyleyemeceğini lakin Tanrı inancının bile kaosu önleyemediğini belirtmekte.
    Ve son olarak bu gibi başlıklar (sadece sitedeki ateisler tarafından açılanlar değil, teistler tarafından açılanlarda) birbirimizi kırmaktan başka bir işe yaramıyor.
    2 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. ahlakli olmanin dinle alakasi olmadigini anlamayan yazarin sacma cumlesi.
    1 ...
  11. 7.
  12. gazeteci ayşe önal'ın dini inancı olmayan kişilerin ahlaksız olduğunu ima eden cahile verdiği tarihi ayar:

    &feature=feedu
    3 ...
  13. 8.
  14. peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde " sizin en hayırlınız ahlakı en güzel olanınızdır." demiş. en müslüman olanınız ahlaklı olanınızdır dememiş. şüphesiz islamı hakkıyla yaşayan insan ister istemez güzel ahlak sahibi olur. ama hakkıyla kelimesine dikkat çekmek gerekir. dinsiz insan ateist insan ahlaksızdır diye bir saçmalık yoktur. sade ve sadece herhangi bir inancı olmadıgından dolayı yaşam tarzında farklılıklar vardır. ancak bu ateist sahıs hic kimseye zarar vermiyor ise (bkz: ayse önal) kendi dogrularını olusturmus ise, insanlar için, insanların yaşam standartını artırmak için mücadele ediyorsa ve ateist olmayanlara saygısını eksik etmiyorsa gayette ahlaklıdır. ki bunun aksine ne inanclı insanlar var ki etrafta milyon tanesi görülüyor allah din peygamber diyorlar ama sadece diyorlar. yaşadıklarını göremiyoruz malesef. ee hani ahlak?
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük