Yokluğu kabul edilen bir şey neden ateistlerce var edilir bir inanandan daha çok tanrıyı hatırlarlar eğer yoksa kurcalamaya gerek yok ateistlere göre sorun varlık yokluk değildir asıl sorun tanrının kendisidir bu nedenle fiilen tanrının varlığını kabul etmiş olurlar ve bu yüzden kırkından sonra kafalarında oluşturdukları tanrıdan özür dileme ihtiyacı duyarlar.
dinin anlatımı, güzelliklerin dünyaya yayılması farzdır. çünkü dünyanın amacı budur. allah'ın bazı kullarına verdiği bir görevdir.
ateizmin böyle bir emri var mı bilmiyorum, varsa olabilir.
ama olduğunu sanmıyorum.
peki neden yazarlar o zaman?
ateistler, bilinç altlarında gerçekten bir yaratıcının olduğunu bilirler. bu yüzden aşırı derecede mutsuz olurlar. amaçları bunu bastırmaktır.
yoksa başkası da ateist olsun filan değil.
ateist olmaya sadece laf olsun diye karar verdiği buradan belli olur. inanmayan insan inançla ilgili konuşmaz bile.ha gıcık oluyorsundur, bakmazsın bile. peki ben inançlı mıyım? ya da inancım hangi dine? tarafsızım adamım ben. bişey söyleyemem bu konuda.
çünkü doğru bildiklerini insanlığa aktarmak isterler.
bakın sizin peygamber dediğiniz adam, yani muhammed, islam dinini herkese anlatıp oraya buraya yayınca; hiçbi anormallik yok çok normal. ama ateistler kendi felsefelerini yaymaya çalışınca; ''inanmıyorsan da sus bari!'' neden? empati kurmaktan yoksun olmayın lütfen.
ateistler; insanlık için, diğerleri kendileri için çalışır. bunu anladığınız gün onlar da bu işi bırakırlar.
seçenekler:
1) dinin sosyal, ekonomik hayata ve bilimsel gelişmelere olan olumsuz etkisi.
2) din bulunmayan bir dünyanın daha güzel olacağı gerçeği.
3) çevredeki insanların garip hayali varlıklara inanmasının mantıksız gelmesi ve bunu göstermeye çalıştıkça kıvırıp durmaları artık bu ispat çabasını hırsa döndürmüştür.
en önemlisi 1 ve 2'dir. daha güzel olabilecek hayatları dinin varlığı nedeniyle daha kötüdür ve bunun bilincindedirler.
edit: ayrıca evet, şu anda çoğu kişi inançlı bir toplumda doğup büyümekte ve bir dönem ister istemez allah'a inanmakta, onu kutsal kabul etmekte, adını küfürden ve pis ortamlardan sakınmakta. en azından kendim için geçerlidir ki herhangi bir tanrının varolmadığını anladığım halde zihnime senelerce nasıl işlemişse allah hakkında kötü bir cümle sarf etsem içimden bir rahatsızlık duyuyordum. eğer başka bir tanrıya inansaydım aynı durumda yine bu rahatsızlığı duyacaktım yani bunun allah'ın varlığıyla veya benim hissetmemle bir alakası yoktu. bu nedenle ne yaptım mümkün olduğunca pis konuştum, nasıl bir diş perisine küfretmek anlamsızsa allah veya herhangi bir tanrı ismine küfretmenin de bir anlamı olmadığını idrak etmenin yanı sıra hissedene kadar buna ihtiyacım vardı. bu tamamen yetişmenin ve batılların etkisinden kaynaklanmaktaydı ve kurtuldum. artık küfretmek yerine yazılışını ve etkilerini takdir ediyorum, bunun üzerine düşünceden yoksun şekilde yorumlar yapan ve bağlanmakta ısrar eden kişilere küfrediyorum.
ama ateistlerin devamlı tanrı hakkında konuşmaları bundan ibaret değildir, ufak bir kısmıdır belki bu ve bir sebepden çok olumlu etkidir. hiçbir uyuşturucudan kurtulmak kolay değildir.
çünkü, ateizm din felsefesinin bir alt dalıdır. eh, nasıl teist dinler sürekli tanrıyı soguluyorsa, ateizm de bu yüzden sorgular. mevzu din olduğun da akla ilk gelen tanrı olgusu, en çok sorgulanan olgudur. velhasıl çok normaldir efendim. tüm dini fikirler, tanrı hakkında yazar vesselam.
bu konuda bergman şöyle bişey demiştir:"içinde tanrı'nın olmadığı bir tartışma boş bir tartışmadır."
aslında çok mu iddialı? evet kesinlikle ama tanrıyı konuşmak ve tartışmak bir bakıma iyidir tanrıyı konuşurken sadece tanrıda kalmazsın insanlık-kültürler-evrim-medeniyetler-düşünce sistemleri-felsefeler vs... hayatla ilgili konuşursun varlığını sorgularsın şu zamanda pek yapılmayan bişey. iyidir yani sıkıntı yapmayın kendinizde.
efendim herkes anlam veremediği şeyi birileri açıklasın diye sözlüğe entry, başlık girmektedir fakat bilinmesi gerken şey şu dur ki sözlük bir kuran-ı kerim değildir. sordukları sorunun, merak ettikleri şeylerin, anlam veremedikleri ve daha dahasıyla bahsedilen kitapta bulabilirler keza onu okumayı bir kenara bırakıpta sözlükte gelip hala başlık açılıyorsa kişilere hiç bir şekilde bir şey söyleme hakkına sahip değiliz herkes istediğini yapar, istediğini kendine yakıştırır.