ateistin milyonlarca delile rağmen inanmaması

entry9 galeri0 video1
    1.
  1. Bazı insanların kalplerinin kapalı olduğu anlamına gelir.Kuran ayetinde binlerce yıl önceden bugün için şöyle denilmiştir.

    “Bil ki sen, ölülere işittiremezsin, arkasını dönüp kaçmakta olan sağırlara da daveti duyuramazsın.”

    “(Onlar) sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler.”
    2 ...
  2. 2.
  3. kafire ateist diyerek kendi kutsal kitabına küfreden lafta iman sahipleri tarafından davet edildikleri içindir.

    (bkz: delil var deyip delil göstermeyen saf insan)
    (bkz: çocuk bile kandıramayan hikayeye din diye yapışmak)
    (bkz: dindarların puta tapanlardan hiçbir farkı olmaması)
    2 ...
  4. 3.
  5. varlığını kabul edip işine gelmemesi durumudur.
    1 ...
  6. 4.
  7. en basit bilimkurgu öğesinin bile gelecekte gerçek olmasına**** rağmen hala inanmakta ısrar eden insan gibi bir söylemdir.*



    ayrıca, milyonlarca delil diye lafa girip bir tane bile gösterememektir.
    1 ...
  8. 5.
  9. ateist bilime inanır. din bilim değildir. din kanundur ve kanunlar değişmez.
    0 ...
  10. 6.
  11. Bir delil isteyenlere Kur'an diyen dallamalara sözüm bi siktirin gidin.
    1 ...
  12. 7.
  13. Delili görmek istiyorsa kurana değil aynaya bakılmalı, delil sensin ! iyi düşün. Ateist bilime inanırsa bilimde dine inanır. Dünyada birçok bilim adamı bu kadar mükemmel bir yapının bir yaratıcı olmadan yapılamacağını söylüyor. Bu en büyük delildir.
    0 ...
  14. 8.
  15. çünkü bırak milyonları 1 tane bile delil yoktur.delil denen şey somuttur. inanan insanların inanma gerekçeleri ise soyuttur.ne kadar mantıklı gerekçeler öne sürseler dahi soyuttur.

    ben inanan bir insanım. bir tanrı varlığına da tanrının dinler ve haliyle peygamberler aracılığıyla insanlığa ipuçları gönderdiğine inanırım.tanrı varlığına dair kendime göre bir takım tespitlerim vardır bu yüzden zaten inanmışımdır ama işte bu tespitler belirttiğim üzere soyuttur haliyle bir ispat değildir.

    inanmayan kişinin işi zaten somut olanladır. haliyle ne dersen de,en mantıklı soyut tespitleri de ortaya koysan somut olanı ortaya koymadığın müddetçe inandıramazsın zaten aklı başında inançlı bir insanın da kimseyi inandırmak gibi bir derdi olmaz. zira inanmanın da inanmamanın da insana dair davranışlar olduğunun idrakındadır.

    ayrıca tanrıya ve dinlere inanan bireyin zaten inancı gereği tanrının ancak ipuçlarıyla hareket edebileceğini düşünmesi gerekir zira aleniyet halinde öbür dünyanın anlamı kalmaz.eh ipuçları olmazsa yani dinler olmazsa e o zaman da kötülüğün 'bilmiyorduk' deme hakkı doğar.tanrı iyiliği ödüllendirmeyi, kötülüğü cezalandırmayı vaadediyorsa yani adaleti temsil ediyorsa kötüye bahane vermemek zorunda olması gerekir mantıken.

    dolayısı ile tanrıya ve dinlere inanan bilinçli birey ipuçlarını herkesin görmek zorunda olmadığının idrakına varır. tanrı, varlığından insanoğlunu haberdar etme noktasında ne tam ne hiç tabiri caizse flu bir yol izlemesi gerekir diye düşünür ve bu fluluk içinde elbette farklı inanışlar olacaktır der geçer.hele de o dinlerin insanoğlu tarafından zaman içinde kısmen de olsa aslından saptırıldığını düşünce bu kanaate rahatlıkla varır.

    sonuç olarak bilinçli birey neye inanırsa inansın tercihini sorgulayarak yaptığı için zaten o birey için inanç farklılıkları sorun olmaktan çıkar.çünkü sorgulayan insan farklı inanç tercihleri arasında gidip gelmiş insandır haliyle kendi tercihinin dışındakilere ister istemez saygı duyar.

    internet ortamında gözlemlediğim temel sorun, sadece bu inanç tartışmalarında değil hemen hemen her konuda sorgulamayan insanların çoğunlukta olmasıdır.belirttiğim üzere bilinçli insan sorgular.bilinç eksikliği haliyle bir inancı sorgulamadan peşinen kabullenmeyi ve o inancı savunurken de akıl mantık yürütmeden kulaktan dolma savlar ortaya koymayı ve haliyle farklı görüşlere düşman kesilmeyi beraberinde getiriyor.
    3 ...
  16. 9.
  17. Akape yandasinin bunca veriye ragmen olaya ragmen hala akapeye oy atmasi gibi birseydir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük