tanrı canlıları evrim geçirterek yaratmış olamaz mı?
bu soruyu soran bir insan müslüman olamaz. adem ve Havva nın cennette yaratılıp dünya ve içindekiler yaratıldıktan sonra dünyaya sürülmesi evrimin olmadığını gösterir. ve Kuran'da her şeyin bir anda Allah ol dedikten sonra olduğu belirtilir. bu evrenin ve canlıların oluşumu ile terstir. eğer her şeyi bilen ve istediği gibi yaratan tanrı canlıları evrim ile yaratsaydı, her şeyi tek bir ortak atadan yarattım diye Kuran'da ballandıra ballandıra anlatırdı. ama 7.yy araplarının sadece evrimden değil dünyanın düz olmadığından, her yerde güneşin aynı zamanda doğup batmadığından, onlara göre gökyüzü olan uzayın sütunlar ile havada durduğunu zannetmeleri ile aslında evrenin nasıl bir yer olduğundan bile haberleri yoktu. dolayısı ile kitap yazarken bu tarz konuları atlamışlar.
hala tanrı evrimleşecek şekilde insanları yaratmış olabilir diyen var. biz bunun cevabını entrylerle verdik, örneklerle verdik ne bileyim ördeklerle verdik. ördek: dinozorlardan evrim geçiren bir kuş türü.
evrim bir tanrı olup olmadığı konusunda fikir vermez. ama bahsi geçen tanrının olmadığı konusunda fikir verir. mevzu bahis tanrının varlığı kutsal kitap denilen kitaplar tarafından ortaya koyuluyor. bu kitapların hepsinde Adem ile Havva yaratılıyor. daha sonra bu iki insandan bütün insanlar türüyor. Tevrat ve incil e göre cennet ve cehennem bu dünyada zaten hatta yerinin koordinatı var. ama Kurana göre o başka bir alemden dünyaya indiriliyor. yani dinde evrim falan yok geçin o işi. dinlere göre her şey olduğu gibi yaratıldı ve olduğu gibi kalacak. babasının kızı, Mustafa'nın cecelisti, sevgilisinin biricik Sümeyye lerinin de dediği gibi; kün fe yekün. ol der olur. yani şimdi ne oldu? kutsal zannedilen kitapta yazanlar ile gerçekler ters düştü. bu ne demek oluyor? (bkz: allah yok din yalan). peki Allah seçeneği elendiğine göre başka bir tanrı ihtimali var mı? evet var. hatta birden fazla tanrının olma ihtimali daha fazla. ancak bizimle iletişim bile kurmamış tanrının varlığını nasıl iddia edebiliriz? edemeyiz. dolayısı ile tanrı manrı yok. olsa olsa sanrı vardır. herhalde bilal'e anlatsaydım bu kadar. anlamadım bi daha tekrarlar mısın abicim? demezdi.
Hadi tanri maymun filan hepsini bi kenara attim.seni sen yapan me ey ateist kardeş makina gibi çalişıyor vucudun tamam ama bu makinanin enerjisi ne hani siz ruha inanmiyorsunuz ya.
Maddeyi kim yarattı? Şöyle Cevap verecekler; madde, kendi kendine var oldu! doğayı madde veya doğa kendi kendine dizayn etti.
Şu saçma cevaba bakar mısınız.
Dünyanın yuvarlak olduğu fikri ortaya ilk atıldığında insanlığın tepkisi nasıl oldu?
Darwin teorisini yayınlamak için neden uzun süre bekledi?
Bu soruların cevabı ile kutsal kitaplarda anlatılan insanın yaratılış hikayesi aynı sebebe dayanır, dönemin insanlarının anlayış kapasitesine göre anlatılmıştır.
Kıyamet zamanı olacakların anlatılması ile güneşin yok oluşu sırasında dünyaya etkileri örtüşüyor, o günkü insanın anlayabileceği şekilde anlatılıyor ama, şok dalgası vuracak, x ışınları yakacak diyemezdi zaten, çünkü o günkü insanların hiç duymadıkları şeyler,
Ama derseniz ki din yol, kutsal kitaplar yalan, ona da eyvallah,
Tanrının olmadığına dair tek bir mantıklı argüman yok.
Tanrının varlığına dair sayılamayacak kadar argüman üretilebilir.
Örneğin her şeyin tesadüflerden oluştuğunu düşünecek olsak, elektron, proton ve nötronların tesadüfi kombinasyonlarını hesaplayarak başlasak bugünkü periyodik cetvelin çok daha geniş olması gerekirdi, ama değil, çünkü bazı kurallar, şartlar söz konusu, kural ve şartların olduğu bir ortamda tesadüflerin asıl gerekçe olması söz konusu olamaz, kurallar varsa bu kuralları kimin yada neyin belirlediği önem kazanır,
Bu noktada sorum şu,
işinize gelen şekilde argüman ürettiğiniz halde hala objektif olduğunuzu iddia edebiliyor musunuz?
bazıları evrenin tesadüfler sonucu nasıl oluştuğunu idrak edemediği için enteresan cümleler kuruyorlar. bu o kadar zor bir şey değil ama yine de anlamıyorlar ben de bunu anlamıyorum.
tesadüf:
başı boş madde uzayda gezerken bir anda tanıdık bir maddeye rastlıyor.
- aa sen şu hidrojenin kızı değil misin?
+ evet.
- aa ne kadar büyümüşsün. iki atom olmuşsun. adın ne bakiyim senin?
+ helyum abla.
- hıı. ne güzel seni bizim lityumun oğlu berilyuma alalım.
tesadüf 2:
berilyum ve helyum bir asteroitin köşesini dönerken çarpışır ve helyumun elektronları dökülür. tam toplamaya eğildikleri sırada tekrar çarpışrılar.
- yuh önüne baksana ayı.
+ pardon hanımefendi. durun elektronlarınızı toplamaya yardım edeyim.
- ah. ne salak şeysin iki de bir çarpıp duruyorsun.
+ ama kabul et çarpışma sonucunda aramızda bir sıcaklık oluştu. bu arada ben berilyum.
- aa sen şu karbon teyzenin söylediği element değil misin? ben de helyum. tanıştığımıza memnun oldum.
böyle tesadüfen çarpışmaların yerini daha ateşli ve seksi çarpışmalara bırakması sonucu yeni atomlar ve elementler doğmuştur. bazı yıldızlar yalnızlıktan bunalıp sıkıntıdan patlayınca yeni tesadüfler ortaya çıkıyor ve yeniden elementler değişime uğruyor. tesadüf bu işte. başka bir şey mi sandınız?
neden herkes bir yaratıcımızın olmak zorunda olduğuna inanıyor ki? aynı delikanlılığı tanrı içinde sorgulayın. ulan tanrı bu kadar güçlüyse o nasıl kendi kendine var olabiliyor? ozaman onuda biri yarattı diyebiliyor musunuz?