tanrının olmadığına inanmak yerine tanrının olduğuna inanmamayı seçen kitle ferdini karşılayan sözcüktür. çünkü inanmanın her türlüsü onlar için tu kakadır.
küçüklükten yanacaksın diye korkutulan, belirli bir erişkinliğe ulaştıktan sonra da baskıya isyan edip tanrı'yı inkar edenlerdir. şahsen böyle bir arkadaşım var. ve tanıdığım bazı "dindarlardan" daha iyi bir insan.
Doğru yolu bulmuş kişidir ayrıca sünnetli ateist mi olur diyen yobazlar sünnet olmak kuranda geçmiyo bugün sağlık açısından çoğu yabancı insan bile sünnet oluyor yani müslümanlara özgü bişey değil.
bre bok parçası iyi belle bu yazdıklarımı. benim dinimde senin gibi fitnecilerin,tecavüzcülerin,katillerin,zalimlerin,vatan hainlerinin cezası idamdır. tecavüzcüyü,katili,vatan hainlerini serbest bırakan devletse bunun suçlusu da odur.
o pis ellerini bir yıkada aç kuran-ı kerimi bak ! nerde destekleniyor bu senden bi farkı olmayan lanetlilerin yaptıkları ? bana bir tane hadis veya ayet göster tecavüze hırsızlığa adam öldürmeye vatan hainliğine kötülüğe arka çıkan. bir tane göster ben dinimi bırakıyorum senin gibi dinsizlik propagandasına başlıyorum. hodri meydan. ama göstermezsen yeryüzünde fitneyi yaymaya çalışan bir bok parçasısın !
apaçık bi gaflete düşmüş,şeytanın oyuncağı olmuşsunuz.
ben sana bok demem,
boklar duyar ar eder.
bir zerren düşse boka,
onu da mundar eder.
Allah inancı yok olmayan insandır. yok olsaydı din ile uğraşıp durmazdı. dindarlar bile uğraşmıyor sizle bu kadar ezikler. kuranda da ister inanın ister inanmayın diyor.
Şöyle bir söz var eğer çok derine inersen ateist olursun ama bazı şeyleri kabul görürsen mümin olursun diye sanırım doğru gençler ha. Bırakın bazı şeyler öyle kalsın daha mantıklı değil mi?
erol evgin bi şey demişti bir konserinde ateistler hakkında.
şimdi yanındaki adam ateist olduğunu söylüyo.
uçak türbülansa girmiş. gaz maskeleri sarkıyo üst taraftan diyo. herkes son duasını ediyo diyo.
ateistlikte bir yere kadar diyo.
bunlarda kendi aralarında ayrışır. efendi işinde gücünde olanlar da vardır, daha isminin anlamından bi haber gavatlar da vardır.
zannederler ki onun bunun dinine laf atınca onu üzerim, psikolojik olarak etkiler belki dinden soğuturum. eziklik hissetmesini sağlarım vb..
halbuki din akıl ve mantık ile de ispatlanmak zorunda değildir. gidip bir kuşa, ineğe, rüzgara, güneşe de tapabilirsin. mesela ben müslümanım. ve benim kitabımda siz aşağılık birer bok çuvalı bir pisliksiniz. ama saygı duyarız. bok çuvalı da kazanır bu coğrafyada binlece yıldır. iş yapar ekmek yer.
ben anlatırım ister hurafe dersin ister doğma. inanmassan kasımpaşa yani. iki kürek atmam da ölürsen. ayağa kalkarım ama insan olmuşsun saygım vardır. ama işte o kadar.
istediğin kadar doğrudan dine peygambere ya da başkasının inancına dil uzat. kendi kendine bağırıp duran bir bok çuvalısın işte.
Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları ve dinleri reddeden ve doğruluğuna inanılan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımıdır.
Ateistler, bazen "tanrıtanımaz" kelimesiyle anılsalar da, bu isimlendirme var olan bir tanrıyı reddetme fikrine atıfta bulunduğu için ateistler tarafından kabul görmez. Ateizm inanç koşullanmalarını, hayalî yaratıkları ve olayları reddeder. Ateist bakış açısıyla tanrının yanı sıra tüm metafizik inançlar ve tüm ruhanî varlıklar da reddedilir.
Kelime anlamında da belirtildiği üzere; ateizm, din ile ilgili bir kavram değil, tanrı ile ilgili bir kavramdır. Dinlerin varlığı, dinlerin tanımının ne olduğu, dinlerin iyi mi yoksa kötü mü olduğu ateizmin konusu ve tartışma alanı dışındadır. Ateizm, her tür metafiziği reddettiği için, kendini metafizik ögeler üzerinden temellendiren dinlerin metafizik boyutlarını da reddeder. Yani bu, özellikle dinlere karşı sergilenen bir duruş değil, genel olarak tüm metafizik inanışlara karşı bir duruştur.
Ateizm sıklıkla "dinsizlik" ile özdeşleştirilse de, Budizm gibi bazı Uzakdoğu dinlerinde de "yaratıcı" anlamında bir tanrının varlığına rastlanmaz. Bu yönüyle de ateizm ile dinsizlik birebir örtüşmez. Deist akımlara bakıldığında da, tanrıya inancın olduğu ancak dinlerin kabul edilmediği görülür.
Ateizm, anti-teizm yani teizm karşıtı demek değildir ve bir "tepkisellik" anlamı içermez, zira metafizik öğelerin "var olmadığını" savunmak için metafizik öğelerin "var olması" gerekmez. Ateizm, yalnızca bir "durum" ifadesidir. Sadece tanrı veya tanrıların ve metafizik öğelerin var olmadığını söyler.
Ateizm; yaratıcı ve müdaheleci bir tanrıyı kabul eden teizmden, yaratıcı ancak müdahaleci olmayan bir tanrıyı kabul eden deizmden, her şeyi kapsayan içkin bir Tanrı veya evrenin ya da doğanın Tanrı ile aynı olduğunu savunan panteizmden ve tanrının hem evrenin kendisi hem de evrenin ötesinde (aşkın) olduğunu savunan panenteizmden; ayrıca, tanrının varlığı ve yokluğu konusundaki soruları "cevaplandırılamaz" diyerek cevapsız bırakan agnostizmden; tanrıyı, "kesin olarak" reddetmesiyle ayrılır.
Günümüzde, dünya nüfusunun % 2,3’ü kendini ateist, %11,9’u dinlere inanmayan olarak tanımlamaktadır. Bu oran Rusya’da %48’in üzerine çıkmakta, Japonya’da ise %64 ila %65 arasında seyretmektedir. Avrupa Birliğinde oran, %6 ile italya ve %85 ile isveç arasında değişkenlik göstermektedir. 2006 yılı istatistiklerine göre ise Türkiye'de ise bu oran %2,5-%3 arasındadır.
Tanrı inancını reddeden ya da bir inanç sistemini kabul etmeyen kimse.
Dostoyevski' nin suç ve ceza kitabını okuyanlar şunu daha net anlayabilir; vicdan en büyük Tanrı' dır. Ateist kimselerin iyi olmak ya da kötü olmamak için herhangi bir Tanrı korkusuna veyaTanrı inancına ihtiyacı yoktur.