kuranı okuyup da gerçekten allahın olmadığına karar veren insan en nihayetinde önyargılı olması muhtemeldir. kuranı anlamayana müslüman denmez. Müslüman olmak için kuranı anlamaktan çok yaşamak da gerekiyor. Ha şimdi ki müslüman kardeşlerimizin bununla bağdaştığı çok söylenemez.
çük kadar aklıyla,portakal ağacında vitaminken anasının belli yerinden kendi imkanlarıyla çıktığını zanneden fikir yapısına sahip atayist soysuzlarından da çok komplike bir düşünce yapısı beklememek gerekir arkadaşlar.
bir müslüman neden ateist olmak istesin ki, kuranda yazılan herşeyi olduğu gibi yorumlayan ateist olmaktansa, orada yazılanların asıl manasını anlayıp irdeleyerek gönül rahatlığına kavuşan bir müslüman olmayı tercih ederim.
götten uydurma söylemdir şöyle ki sadece lafta kalır her zaman, hiç bir zaman kuran-ı kerim'de geçen ayetlerin aksini ıspatlayamamış ve çelişki bulamamışlardır. çareyi hz.muhammed'i 'çok zeki, çok ileri görüşlü, çok gezdiği için bilgi birikimi yüksek, çok ...' şeklinde devam eden söylemlerle durumu kurtarmaya çalışmaları battıklarının göstergesidir. bilim adamlarının kuranı kerimdeki bilgilerin 'bilimsel kısımlarının' tekrardan ıspat etmiş olması karşısında ise 'bunlar zaten biliniyordu' gibi zavallıca bir cümleyle durumu kurtarmaya çalışmaları da bilim adamlığına yakışmayan bir davranıştır. adama demezler mi; 'be yittim madem biliniyordu da nerde yazıyordu kim ne zman yazmıştı ve sen niye yeniden keşfetmeye çalışıyorsun.'
nikola teslanın sözüdür, kutsal kitaplar diye bahseder. ateist olan insanların çoğu kendi kutsal kitabını okumuş çelişkilerini görmüş insanlardır. eğer gerçeğin peşinde ise bir insan din dahil herşeyi sorgular ve kendi mensup olduğu dinide sorgulaması gerekir.
şu söz ise beni ciddiye almayın demenin ateistçesi. kafanız gayet güzel, mumyalayıp müzeye koymak lazım sizi.
kur'an'ı okumayı, ''okumak ve anlamak'' olarak yoran bir zihniyetin anlayışı tanımsızdır.
ancak sözlüklerde birbirlerine katılıp + verirler başka da bir şey olmaz.
boşsunuz. tenekeler kadar hem de.
desteklediğim önerme. kuran, incil, tevrat ve hadis kitaplarını* baştan sona okuyana kadar şüpheciydim okudum ve tam anlamıyla hiç şüphe içermeyecek biçimde ateist oldum.
Kuran'ı okuyup anlamayana müslüman, anlayana ateist denir" * diye bir gerçek var en nihayetinde. Müslümanım diye ortada gezinen insanlar kuran'da neler yazdığını bilseydi eminim ki oturup tekrar düşünürlerdi. Bu arada düşünmek için bir beyine ihtiyaç olduğunu da unutmamak lazım tabi.