bazı teist insanların sergilediği, akılla, izanla bağdaşmayan davranışlara tanıklık edenlerin kolaylıkla varabileceği yargıdır. göreceli değerlendirildiğinde pek de haksız sayılmaz.
aşağıdaki resme bir bakın, sonra da gözünüzün önüne tanıdığınız herhangi bir ateisti getirin. o ateist, ya da herhangi bir ateist buna benzer bir şey yapabilir mi?
olayı salt ateizmle bağlamanın yanlışlığını savunarak herhangi bir ism'le uğraşan araştıran duyduklarıyla değil araştırdıklarıyla bağlı olduğu sylediği izm'i savunan kişilerin gerçektende akıllı olduğu bir gerçektir. ama bu akıl-zeka doğru yöndemidir o tartışılır.
ateistim diyen bir çoklarının neden ateist oldukları tartışılabilinirken aralarında çok zekilerinde olduğu bir gerçektir.
bir de kültürel alışkanlıklardan dolayı anlık tepkilerinde inşallah, allah korusun denilmesi neden bu kadar koyar insanlara anlaşılmaz, ateist bir abd vatandaşı da inşallah derse bir sorun vardır deriz...
şimdi türkiye de toplumsal öğretileri reddedip bir köy kahvesine bırakın alternatif söylemleri merhaba diye girseniz bile insanlar size tuhaf bir şekilde bakar, diğer taraftan tik'i olan birinin dürtülmesi durumunda ".nının" demesi kadar refleksif bir eylem haline dönüşmüş olan bazı dini terimlerin kullanılmasının yadırganması ancak birilerinin yukarıda ateizmin ne olduğunu bilmeyen ateistler gibi toplum kültürünü ve toplumsal yetiştirilmenin ne olduğunu bilmeyen önyargılıların yapacakları işlevlerdir.
bence en akıllı olanlar ineğe tapanlardır.emperyalizm e bile meydan okuyor adamlar.sen hala,ben zekiyim,o mal derdindesin.
mesela ben de hıyara tapıyorum,çok tanrılı dinler daha fazla avantaj getiriyor.akıllı mıyım?bilmiyorum.ama en azından etrafta hıyardan bol bir şey yok!
sanan kişiye göre değişen durumdur. kimine gerçekten zeki gelir, kimine ise acınası bi varlık.. onun hakkında tek düşündüğü, tez vakit hidayete ermesi ve allahın kendisi için affedici olması vs..
-sen ataisti zeki mi sanıyorsun lan?
-töbe haşa abi..
-oda eni sonu insan...
sanrı ya da gerçeklere dayanan bir kanı olabilir fakat genelleme tersten kurulmuştur. zeki insanların ateist olması dense belki daha usturuplu bir tespit olabilirdi zira.. doğuştan ateist olan yoktur. zeka doğuştan gelir, geliştirilir, bu gelişmeler sırasında bir takım düşünceler ve inanışlar ya da ateizmde olduğu gibi inanmayışlar gibi akımlar eklenir. ama bu zekadan sonra olur. yani her ateist olan zeki değildir. her inanç sahibinin körü körüne bir inancı savunmadığı gibi.
körü körüne inananlardan ziyade bu kesim bazı düşünceler üreterek araştırdıklarından diğerlerine oranla az olmaları nedeniyle kısmen zeki sanılabilirler...