kendini allah'ın çocuğu gibi gören w. bush mu suçsuz ırak'a, afganistan'a özgürlük(!) götürüp canını alırken 1 milyondan fazla insanın?
kendini allah'ın askeri gibi gören hizbullah mı, el-kaide mi, talabani mi suçsuz binlerce masum insanı öldürürken?
yine inançlarına çok bağlı oldukları görülen israil yönetimi mi suçsuz, filistin'de her gün kan akıtırken?
gelelim bizim zındıklara.
başbakan tayyip erdoğan hamdolsun allah'a çok çok inanıyor. ama nedense dokunulmazlığını kaldırmıyor da yargılansın.
necmettin erbakan ise diğer dini bütün müslüman. kayıp trilyonu cukkaya indirmesi suç değil, değil mi?
yimpaş'ın, ihlas'ın sahipleri. bunlar da dinlerine güya bağlıydılar. binlerce insanı kandırıp o insanların paralarına yatmaları yine suç değil,
değil mi?
ve sivas'ta, maraş'ta, çorum'da masum insanları sırf kendileri gibi inanmıyorlar diye iftiralarla
ve ağızlarından salyalar akıtarak, allah'ın adını o pis ağızlarına alarak katleden bok kafalılar da
suçsuz, değil mi?
ateistten korkmayın, dindar gibi görünüp dinsizlik yapandan korkun.
ekleme: ayrıca suç işlemek genelde insanın karakterine bağlıdır. dindar olup olmaması ikinci planda etkilidir.
evet. sivas ta 37 insani canli canli yakanlarin hepsi ateistti... "ya allah bismillah allahuekber.." sloganlari atiliyordu ama allah sasirtmisti onlari ne yaptiklarini biliyor muydu zavallilar?.
evet sanirim bu yüzdendir ki suc isleme oraninin en yüksek oldugu ülke iran (seriat ile yönetildigi icin iran örnegini verdim). ve de bu yüzdendir ki hollanda % 70 lik ateist nüfusuyla en gelismis ülkelerden biri. ayrica kimse de dükkanlari falan yagmalamiyor. ayrica merak ediyorum, su anda cesitli suclardan hapishanede bulunan insanlardan kac tanesi ateist? üstelik unutulmamasi gereken birsey var: bir din büyük kitleler tarafindan kabul görmüsse, tabii ki bu dinin iyi ve güzel taraflari, kötü ve eksik taraflarindan cok daha fazladir. yani ateistler de dinlerde yer alan mantikli ve güzel düsüncelere sahip olabilir.
"ateizmi suc saymaliyiz, ve bunu övenleri sürgün etmeliyiz" diyen fasist düsünceli insanlari sürgün etmeliyiz dersem ben de fasist bir düsünceye sahip olmus olurum, o yüzden demiyorum.
Bizim mahallede ateist bir tekel amca var, açık rakının içine siyanür karıştırmış geçen sene, mahallenin akşamcıları boyladı eşşek cennetini. Üst kattaki ateist muallayı hiç sormayın, gece satırı kaptığı gibi fırlıyor sokağa , ateizm aşkına doğruyor önüne geleni, börek yapıp dağıtıyor sonra mahalleye, köşedeki ateist şarapçıyı hiç sormayın, elim varmıyor yazmaya , ilkokul önünde pinekliyormuş anlayın artık gerisini. kimseden de çıt çıkmıyor suç belli suçlu belli ama, bir alt sokaktaki ateizm kutsal suç işleme derneği iyi çalışıyor hakkını vermek lazım.
insanliğa karsi islenen suclarin aga babalari din adina işlenmiştir. kilise adina kaziğa oturtmalar ve büyücülük suclamalari ile kebap yapmalar falan fistik...
yazdiklarimi tekrar yazmak ve terennum etmekten pek hoslasmam. ondan su id versem yerinde olur kanatindeyim.
yaratan'a inanmamanın ya da ondan korkmamanın getireceği psikolojik sonuçlardan biri suça yatkınlık olmasa gerekiyor. en azından bunun eldeki verilerle ispat edilemeyeceği açık. çünkü herhangi bir kontrol grubu(inanmanın ya da inanmamanın ortasının bir türlü olmaması) olmadığından en azından bu psikolojik önerme geçerliliğini yitirecektir, doğruluğu ispatlanamayacaktır.
elimizdeki önermenin karşılığını verecek olacaksak, tarihte inançsızlık aslında çok fazla olmamıştır, toplumun veya insanlığın geneline yayılamamıştır. o nedenle tarihi örneklerden yola çıkacak olursak suça eğimliliğin inanç gibi bir olgudan öte sosyolojik eğilimleri ağır basan bir olgu olduğunu rahatlıkla görmemiz bence mümkün.
diğer bir yandan tarihi öne geçecek olursak. tarihte bir çok savaş yaşanmıştır. bunun en kanlı örneklerinden biri haçlı seferleridir. herhalde yola çıkan pek çok fakir insanın içinde inanılmaz bir allah korkusu olduğunu göz ardı edemeyiz. başka bir örnek ise toplumumuzdan verilebilir. şimdiye kadar yapılan pek çok toplu suç gene içlerinde allah korkusu olduğunu inkar edemeyeceğiz öfkeli bünyeler tarafından gerçekleştirilmiştir.
bütün örnekleri bir yana bırakacak olursak suça yatkınlık din gibi kişinin öznel bir sorunu ile açıklanması pek mümkün görünmemektedir. suça yatkınlık kişinin içinde bulunduğu maddi durumun( parasal koşullar değil, içinde bulunduğumuz yaşam) bizden ayrılamayacağı gerçeğidir. dine inanmak ya da inanmamak tekrar etmek gerekirse kişinin öznel bir sorunuyken, suça yatkınlık toplumsal bir vaka olarak görülebilir.
#2725524 burada sıraladım ... bu türlü el değmemeiş abazan entrylerini giren bir yazarın (doğalında o düşüncelere sahip) birilerine çıkıp ateistlerin suç işleme potansiyelinden bahsetmesi bilimum organlarımıza gülme malzemesinden başka bir şey değildir. hele hele sigara içen kızlara verebilitesi yüksek diyen birinin bunları söylemesi müthiştir, fevkaladenin fevkindedir.
(bkz: niye ciddiye alıyoruz)
(bkz: resmen provakatör)