ulan hıyarlar, hani diyordunuz ki "verilen ders "din dersi" değil, "din kültürü" dersidir. maksadı tüm inançlara eşit mesafede yaklaşıp, çocukların onlar hakkında bilgi sahibi olmasıdır"? ne iş?
eğer durum dediğiniz gibiyse, din kültürü derslerini ateist bir öğretmenin vermesinde ne sakınca var?
günüzmüzde çok nadir de rastlansa var bu türlerden efenim. hatta en büyük hayallerimden biriydi lise zamanları "ateist bir din hocasına denk gelmek" *. arkadaşlarım anlattığında hep özenirdim. çünkü hiçbirşeyi sorgulamadan ezbere etmiş, herhangi bir tartışma ortamına bile giremeyen, hatta tartışırken olay çıkaran, hötleyen zötleyen, en ufak bi eleştiriye dahi tahammülü olmayan din öğretmenlerinden daha faydalı olduğunu düşünüyorum. *
düşünsenize, o insan size herşeyden önce soru sormayı, araştırmayı, fikir üretmeyi öğretiyor. o insan dersinize girdi diye ateist olcak değilsiniz dimi
(bkz: koyunluk). ben hadi hep beraber ateist olalım demiyorum, ama her insan oturup bi düşünse, sorgulasa; doğayı, ilk yaratılışı, evrenin oluşumunu vs. belki daha çok şey açığa çıkardı bugüne kadar. ama hem ortaokuldaki, lisedeki bu öküz din hocaları yüzünden, hem toplum baskısını yemiş(bu da gene hiçbirşeyin sorgulanmamasından kaynaklanıyor) aileler ve haliyle onların çocukları yüzünden, ne adam gibi oturup bu konularda bişey konuşulabiliniyor ne de bi sonuca varabiliyoruz.
din dersini en objektif biçimde verebilecek öğretmendir. onun dışında bu ülkedeki adaletsiz iş sahası dağılımı dolayısıyla olunabilecek en iyi mesleklerden birisi olabilir böylece başlıktaki ateist din öğretmeni sayısında artış da olur, oku ilahiyatı nasılsa din öğretmeninin atanmasında da bir sıkıntı yok temiz iş.
Jokey olmak için nasıl ki önceden at olmaya gerek yok ise, din bilgisi öğretmeni olmak için de inançlı olmaya gerek yoktur. Kişinin inancı anlatacağı olgulara paralel olmayadabilir pek tabi.