atatürkle mustafa kemal aynı kişidir..atatürk belli bi dönemi betimler , kemal daha kişiseldir bilmem ne tarzı gereksiz lafları bi kalemde silip atmak lazım..
zira , bu memleket soyadlarıyla hitap eden insanlardan oluşmuyo.. bu memleketin yarısı komşularının tümüne abi , arkadaşlarına hocam diyo..
bizde bi ideoloji bi isimle değişecek kadar isme önem veren bi toplum yok.. böyle olması da gayet iyi.. herkes teyze herkes hacı herkes abi..
hal böyleyken sanki ingiliz diplomasisinden birinden bahsediyolarmış da, adamın adının sanının muhabbete metaforik bi etkisi varmış gibi davranıp "atatürk diyom da mustafa diyemiyom" tarzı eveleme gevelemelerin luzumu ve manası yok..
tanıma gelince , salaklıktır.. manasız işlerin peşinden koşmaktır.. atatürkün adı osman fırat meriç olsaydı bile bu adamın kimliğini değiştirmezdi (zira atatürk ya da mustafa kemal adının şanıyla varolmuş bi adam değil ) bu durumu idraktan uzak adamın eylemidir..
öhy
büdüt: ingiliz diplomasisi derken neyi kasettim : 1800 bilmem ne kaçta bi adamın adının önündeki ünvan adamın geçmişini geleceğini karısını teyzesini vs. anlatırmış..bizde böyle bi olgu , isme statü eklemek gibi bi huy hiç bi zaman olmamış..hala daha da yoktur.. bunu kast ettim..
Ülkemizde suç olma noktasına gelen "Atatürk'çü" kelimesinin, salaklar tarafından özel isim barındırdığının bile göz ardır edilerek, en azından başlarken büyük harfle yazılmaması durumu. (bkz: salak)
türkiye cumhuriyeti devleti nin kurucusu, ulu önder atatürk ün adını söylemeye dahi korkan bünyelerin eylemi. genelde atatürkçülük ten bahsetmeleri gerektiği zaman kemalizm derler. kemalizm diyince boyları bi 20 cm uzar.