atatürk ün çelişkili konuşmaları ve asıl niyeti

entry5 galeri0
    5.
  1. Mustafa Kemal; anadolu'da ve tüm mazlum milletlerin yaşadığı topraklarda zulme ve batı'ya karşı baş kaldırmanın, sömürü karşıtlığının, bu toprakların maddi manevi değerlerinin savunucusu olmanın, yurttaşlık ve millet olabilme bilincinin, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilen bir ülke olmanın, özünden- benliğinden- çıkardığı fikirlerle bir devrim yaratabilmenin , onur ve bağımsızlığın adı olan büyük liderdir. Mesele bu değerde ve düzeyde bir adamın dini yahut dinsizliği değil, bu ülkenin değerlerine olan derin saygısıdır ki kaynaklarda mevcuttur Mustafa Kemal'in Arapların Hz. Muhammed'in mezarını yıkma girişimine verdiği cevap. Bu dönemde toprak kan yerine, suya doymaya başlamış, toprağına inanan onu bileğiyle kazanan insanların aydınlık yüzlerinden bir ülke yaratılmıştır. Bu insanlara da istediğinize inanmakta özgürsünüz denilmiştir. Buralardan savaşıp gelmiş, bir ülke yaratmış insanın tek derdi Türk milletini dinsizleştirmek midir şimdi? Ateizm propagandası mı yapmaktır? Herhangi bir subayken dünyayı, siyaseti, tarihi, toplumu, insanları anlama ve okuma yeteneği ile bir ülkenin başına gelecek zekada olan bir liderin derdi halkın tepkisini çekecek eylemlerde bulunmak mıdır? (Ömrü boyunca siyasi ve sosyal eylemlerinin bir Müslüman duruşu olduğu da aşikardır ayrıca ) Sorgulayacağımız yarattığı değerler midir yoksa bir insanın Allah ile olan hesabının muhasebesini mi tutmaktır sorarım sana ey Müslümanlığı ile övünen kişi?
    0 ...
  2. 4.
  3. atatürk'ün asıl niyeti gençlik yıllarından beri çağdaş bir devlet kurmaktır. çağdaş bir devlet ancak laiklikle mümkündür ve siyasi-dini otoriteyi, yani halifeliği dışlar.

    atatürk'ün din hakkında görüşlerinin zaman içinde farklılıklar göstermesi ise, asıl niyetinin "halife olmak" olduğunu değil, zamanın şartlarına göre siyaset yaptığını düşündürür.

    atatürk'ün karşı olduğu bir kurumun başına geçmek gibi bir niyeti olduğuna dair, değil tek bir bilgi, bir iddia bile yokken, 90 yıl sonra beynindeki habbeden kubbe yapmak becerisini gösterenleri olumsuz anlamda kutlamak gerekir.
    1 ...
  4. 3.
  5. her lider gibi atatürk'de dini kullanmıştır. siyasete alet etmiştir. kısacası yapması gerekeni yapmıştır.

    ülke kurulmadan savaş ve sıkıntılı günlerde atatürk, halkın rahatsız olmaması için dine yakın durmuş ve bu sayede etrafına onca insanı toplayabilmiştir. zaten cumhuriyet'in ilanından sonra eski dostlarının birer birer düşman olmasının sebebi de bu u dönüşüdür.

    sonuç olarak atatürk dini kullanarak bir milleti uyandırmış ve ülkeyi kurtarmıştır. bugün dini kullananlar ne yapmaktadırlar?
    1 ...
  6. 2.
  7. asıl niyeti nesep karışıklığını önlemektir.
    0 ...
  8. 1.
  9. evet arkadaşlar; biz araştırmacılar atatürk hakkındaki gerçekleri bulup siz insanlara anlamaları için anlatıyoruz ama maalesef kemalist kişiler nedendir bilinmez anlamıyorlar; gözleri adeta kör, görmüyorlar...

    neyse biz konumuza dönelim ve gerçekleri anlatalım.

    tarih 7 şubat 1923, balıkesir hutbesi yer zagnos paşa camii; http://tr.wikisource.org/wiki/Atat%C3%BCrk '%C3%BCn_Bal%C4%B1kesir_Hutbesi

    okuduysanız atatürk burada allahı, islamı, peygamberimizi ve kitabımızı bol bol övüyor.

    tarih 1 kasım 1937, atatürk'ün meclis konuşması, yer tbmm;



    atatürk burada ne kitabı övüyor ne peygamberi, üstüne üstlük övdüğü kuranın gökten inmediğini muhammedin yazdığını ima ediyor.

    soruyorum;

    14 yılda ne değişti?

    ben size anlatayım dostlar, atatürk'ün ilk konuşmasında hilafeti üzerine almak gibi bir amacı vardı. daha sonra cumhuriyeti kurdu ve siyasetten uzak duracağını söylediği halde cumhurbaşkanı olma fikrini benimsedi ve cumhurbaşkanı olmayı halife olmaktan daha uygun gördü...

    1924 yılında da halifeliği kaldırdı...

    evet bazı cahil kemalist kardeşlerim, facebookta atamız dinine inanan birisiydi diye balıkesir hutbesini paylaşırken yanında da bir zahmet meclis konuşmasını koyuverirseniz insanlar aradaki farkı daha iyi anlar...
    7 ...
© 2025 uludağ sözlük