atatürk ün nutuk u yerine hitler in kavgam ı

entry9 galeri0
    1.
  1. günümüz türk gençliğinin popüler kültürün esiri olması sonucu ortaya çıkmış ilginç bir değişimin göstergesidir. türkiye cumhuriyetinin kurucusu, bugünlerin yol göstericisi, dünya medeniyetleri tarafından kişiliği ve yöneticiliği taktir toplayan ulu önder atatürkün yaptıklarını ve türk milletine tavsiyelerini içeren nutuk adlı eserinin kendi evlatları tarafından okunmayıpta, dünyanın hatta alman ırkının bile utançla andığı hitlerin eseri kavgam ın gençlik tarafından okunup birde beğeniyle tavsiye edilmesi durumudur. sosyolojik ve psikolojik açıdan incelenmesi gerekir.
    (bkz: okumak genel kültür sahibi olmak başka beğeniyle tavsiye etmek başka)
    (bkz: deniz akkaya)
    5 ...
  2. 2.
  3. ikiside değerli yayınlardır.önemli sahşiyetler tarafından yazılmıştır.
    okuduktan sonra kimin daha ileri görüşlü ve mantıklı olduğuna karar vermek zor olmamalı
    hitler intihar etmiş,üzerine benzin dökülüp yakılmıştır.
    atatürk dünya çapında takdir edilen bir devlet adamı olmuştur.
    okumaktan zarar gelmez.
    4 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. kişinin keyfine kalmış hadisedir. Hiçbirini okumasa daha mi iyi sorusunu akla getirir
    2 ...
  7. 5.
  8. son günlerde oluşan nazi gençlik akımının başlangıç sebebi.. ülkede ari ırk kavramını çıkarıp bölücülükten çok daha tehlikeli işler yapmak..
    1 ...
  9. 6.
  10. 7.
  11. popüler kültürün tutsağı olmuş ezik gençlerimizin tercihidir. bu gençlerimiz tarih bilmez, kurtuluş savaşı bilmez, bandırma-samsun anlamaz televizyon izlerler. bir de ne görsünler; kavgam yasaklanmış. aa yasaklandıysa vardır bir keramet deyip gidip alır okurlar milyonlarca insanın nasıl katledildiğini. sorsan aynı paralellikteki nutuk dan haberin var mı diye bön bön bakarlar. tiksindiğim gençliktir. uzak olsunlar.
    1 ...
  12. 8.
  13. tamamen tercih meselesidir. bu konu hakkında yazan ergen gençliğin kaçtanesi iki kitabı da okumuş halde yorum yapmaktadır hepimizin malumu zaten.
    (bkz: başıma bir iş gelmeyecekse hitleri seviyorum)
    1 ...
  14. 9.
© 2025 uludağ sözlük