atatürk ün komünizmi tehlike olarak görmesi

entry9 galeri1
    9.
  1. atatürk'ün salt mantıktan ibaret olmadığını ve sosyo-psikolojik çıkarımlarla toplumlar için neyin iyi olduğuna karar verebilecek duygusal eşiğe de sahip olduğunu ortaya koyan gerçektir ki bu da atatürk'ü sevmek için bir başka sebeptir.
    0 ...
  2. 8.
  3. aynı tehdit yuzunden devletin dini muslumanlıktır diye anayasaya koymustur.
    1 ...
  4. 7.
  5. 6.
  6. komünizm güzel bir sistemdir tamam ama malesef insan doğasına aykırıdır çünkü insanlar bencil yapıdadır. kübada bu sistemin uygulanabilmesinin nedeni orda yaşayan insanların zaten farklı bir seçenek görmemiş olmasıdır. yani zaten sömürülmesi nedeniyle geride olan bir ülkeydi. ancak şuanki türkiyede kapitalizm iliklerimize kadar işlediği için her ne kadar komünizmi sevsemde ütopya olarak bakılması gerekir. o nedenle farklı rejim arayışına girmektense elimizdekinin farkına varmak özellikle şu son günlerde daha faydalı. atatürk'ün getirdiği cumhuriyet rejimi ne komünizmle ne de herhangi başka bir rejimle karşılaştırılamayacak kadar güzel bi sistem çünkü.
    1 ...
  7. 5.
  8. yapılan herşeyi o an içinde bulunulduğu çağa göre değerlendirmek gereklidir. atatürk'ün demek istediği "komünizm tehlikeli, ama kapitalizm harika bişey" demek değildir.
    "bak atatürk de komünizmi sevmiyo, babam da sevmiyo, demek ki ben atatürk'ü anladım" zihniyetiyle yaşamanın, salaklığın alemi yoktur.
    2 ...
  9. 4.
  10. günümüzde kendini atatürkçü sanan gençlerin* komunizm diye sokaklarda bas bas bağırarak atatürkçülüğü ne denli anlayamadığının göstergesi olan gerçek
    3 ...
  11. 3.
  12. 1922 yılında yanılmıyorsam balıkesirde söylemiştir.
    0 ...
  13. 2.
  14. bunu biliyoruz sonrası diye düşünülmesi gerekli siyasi argüman.
    2 ...
  15. 1.
  16. çağımızın adamı atatürk'ün ilerideki tehlikeleri ne kadar iyi analiz etmesidir. atatürk bu düşüncesini en iyi şu sözleriyle açıklamaktadır ;
    Biz ne bolşeviğiz ne de komünist;ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız."
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük