atatürk ün ilk harfi büyük yazılsın kampanyası

entry31 galeri0
    31.
  1. acil olarak facebook'a destekleyen en az 75 mılyon insan bulunabileceği iddia edilerek taşınması gereken kampanya.

    yahu işinizmi yok kuzum ne boş beleş işler bunlar.
    0 ...
  2. 30.
  3. şekle gereğinden fazla önem verildiğinin göstergesi olan kampanya..büyük ve ya küçük ne farkeder sadece yazida kalacaksa..
    0 ...
  4. 29.
  5. böylece süveyş kanali kapanacak ve ingilizlerin doğudaki sömürgelerine giden yol kapanmış olacaktir.
    3 ...
  6. 28.
  7. 27.
  8. şöyle bakalım bir defa: sözlükte sürekli olarak gazi mustafa kemal atatürk'ü öven şeyler yazılır ise, onun ilke, inkılap ve devrimlerine sahip çıkılırsa; yani onun türk gençlerine bıraktığı miras adam gibi kullanılırsa isminin büyük veyahut küçük yazılmasının pek bir önemi kalmaz. onun ideallerine sahip çıkmak ve onları yaşatmak en büyük saygıdır.

    bir de: sürekli gazi mustafa kemal atatürk hakkında yergiler, sövgüler olduğuınu düşünün adının büyük yazılmasının bir anlamı kalmaz. daha çok göze batar ve daha aşşağılayıcı olur.

    eğer gazi mustafa kemal atatürk ile ilgili bir kampanya yapılacaksa ona saygı kampanyası olmalıdır. zira aramızda oldukça saygısız insanımsılar mevcut!
    3 ...
  9. 26.
  10. heryere heykellerini de dikelim o zaman. daha neler?
    2 ...
  11. 25.
  12. kişinin büyüklüğünü belirtmek için adın ilk harfinin büyük yazılmasına gerek yoktur.
    0 ...
  13. 24.
  14. --spoiler--
    atatürk'ün eşi, latife hanım, çok sevmiş kemal atatürk'ü, ve saygısı son nefesine kadar devam etmiş atasına. atatürk ile tanışmasından sonra, yazdığı tüm yazılarında, mektuplar, günlükler vs. de "k" harfini hiç küçük harf olarak yazmamış, cümlenin başında sonunda, kelime ortasında dahi, hep "k" harfini büyük olarak kullanmış, kardeşleri de aynı şekilde yapmışlar. evlendiklerinde, atatürk soyadına sahip olmadığı için böyle yapmışlar muhtemelen, büyük saygı, hoş bir ayrıntı.
    --spoiler--

    başlığı görünce aklıma geldi, şekillere çok takılmanın manası yoktur, atamıza saygımız sonsuzdur ve oldukça yürekten bağlıyız ilke ve devrimlerine, mühim olanı da budur.
    5 ...
  15. 23.
  16. 22.
  17. önemli olan onun ismine değil yaptıklarına saygı duymaktır ki sözlükte onun adının baş harfini küçük yazmak zorundayız diye "ona olan vefa borcumuzu ödemiyoruz" demek değildir. e sanki normalde ödüyor muyuz gençlik olarak, ne kadar onun düşüncelerini büyütüyoruz,yüceltiyoruz,uyguluyoruz önemli olan bu değil midir? isimler ve imla kuralları sadece birer işarettir nasıl ki bir kelimenin, nesnenin sağcısı,solcusu, dinlisi, dinsizi olmazsa büyük harfinde saygısı olmaz. düşüncesiyle gerek görülmeyecek olan kampanyadır.
    2 ...
  18. 21.
  19. saçmalıktır.
    bu sözlüğe isminin ilk harfini 1000 puntoyla bile yazsan farketmez. elektrikler gitse veya laptopun pili bitse o isimden bir hayır gelmez.
    önemli olan kalbine kocaman harflerle yazabilmek.
    0 ...
  20. 20.
  21. bi siktir git denecek kampanyaların başıdır.
    milliyetçiliğin bünyede yarattığı en büyük zararın etkisiyle başlatılmış bir kampanya.
    içi boş, sığ beyinleri mutlu edecek bir saçmalık.

    bir amacı olmayan ve sonucunda bir yere varılmayacak gereksiz kitlesel hareket çağrısı.

    sıradanlaşmanın daniskalığı ve sikindirik kişilik yolunda atılmış ilk adım.

    not: moderatör kardeşim silmeden önce bir okursan ve ardından bir daha okursan silmene gerek kalmaz.
    1 ...
  22. 19.
  23. şekilciliğin ta kendisini gösterdiği için eleştirilen önermelerden sadece biridir ancak eleştirenlerin öncelikle başka şekilciliklerden de kurtulması gerekir, mesela ne mi?
    (bkz: namaz üç kere doğulup kalkmakla kılınır)...
    (bkz: allaha ibadet dediğin böyle yapılır).
    0 ...
  24. 18.
  25. abartılı talep olup, "kişi putlaştırmıyoruz, seviyoruz" savunmasının çöktüğü noktadır. Zira kendisi, "vücudunun bir gün toprak" olacağını idrak edecek kadar akıllı olmasını rağmen, ona "tapanlar" onu gereğinden fazla "büyütmek" için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar.

    gönül borcunu ödemek için adını büyük yazmak yerine, sözlüğe daha iyi katkı yapmak daha bir aklı başında davranış gibi geliyor bana. ama ben bilmem, tapanlar bilir.

    bu arada, çok sevdiğim ne sevmesi aşık olduğum kadının uyarısı ile, atatürk'ün imzasını büyük harflerle değil de küçük harfle atmış olduğu aklıma geldi.
    2 ...
  26. 17.
  27. 16.
  28. bilmem bu kampanyanın atatürk'le dalga geçme amaçlı olduğunu söylemeye gerek var mı?
    bugün ve dün sözlükte sürüp giden salaklık ve şuursuzluk örnekleri özellikle bu noktada kesişiyor.
    atatürk'le dalga geçmeye çalışma aczi içerisinde olanlar, ya eleştiri adı altında atatürk'e kinlerini kusuyorlar;
    ya da bu yandan yemiş kampanya gibilerini açarak, bu zırvaları güya samimi bir kemalistin isteğiymiş gibi sözlük yazarlarına sunuyorlar. olanlar kendileri tarafından salya sümük kahkahalarla izleniyor.

    ne atatürk'ün heykeli ne de rozetleri mustafa kemal'i var etmiyor. atatürk'ü yani onun devrimlerini, ilkelerini, türk gençliğine mirasını yürekten ve zihnen benimsemiş olanlar biçime takılmazlar.

    siz gidin kızların türbanlarının altından görünen bir saç telinin cehennem etkisini tartışın.
    hadi ........ ..... * *
    2 ...
  29. 15.
  30. forumlardan gelen insanların sözlük formatı ve işleyişi ile ilgili en ufak fikri olmadan yazar olabilmesi sonucu meydana gelen kampanya.
    1 ...
  31. 14.
  32. 13.
  33. sözlüğün çoğunluğunun atatürk gençliğine yakışmayacak şekilde anlamadığı kampanyadır. kendilerine bu kampanyanın başka bir sembolik anlamını daha anlatmak isterim.

    öncelikle sözlüğümüzdeki küçük harf standardizasyonu harf devrimine aykırıdır. bunun pratik nedenleri var anlıyorum ancak hiç olmazsa yüce ulu önder atamızın isimini yazarken bu kuralı delerek, bize getirdiği bu anlaması kolay, batıcıl abeceye uygun biçimde davranalım.
    3 ...
  34. 12.
  35. yalakalık yasaklansın kampanyasıyla karşılık verilmesi gereken saçma sapan önerme. böyle kız düşürülüyorsa biz de yapalım.
    4 ...
  36. 11.
  37. bir gereksiz kampanya daha.

    edit: altı üstü sanal bir ortam, bu kadar detaya takılmanın ne anlamı vardır? sevdiğin önderin ya da inandığın dinin, peygamberin, tanrının adının ilk harfini büyük yazsan ne yazmasan ne? ayrıca bu bir saygı göstergesi midir? tabii ki değildir! ha bu bir "saygı göstergesidir" diyorsan: diyebilecek hiçbir şeyim yok, var git yoluna.
    0 ...
  38. 10.
  39. elbet saygıyla ilgili bir istektir. fakat bu onu saçma sapan bir istekten öteye götürmek için yeterli midir, bilinmez.

    (bkz: iki saattir konusuyoruz bir kere ataturk demedik)
    0 ...
  40. 9.
  41. destek vermediğim kampanya. bence atatürk'ün tüm harfleri büyük yazılmalı. bir de bu güzelliği ruhi için de isteyeceğim, şey hımfs... çok sevdiğim bir arkadaşımın adı da.. ayşeler de yesin, bunu.
    2 ...
  42. 8.
  43. sözlüğümüzde kalan tek eksik de bu kampanya sayesinde giderilecek. işte özde değil sözde atatürkçülük kavramı böyle bir şey. şekilcilik takıntılarından dolayı katkıda bulunan herkesi kutluyorum. aferin çok güzel düşünmüşsünüz.
    5 ...
  44. 7.
  45. başharfi küçük yazıldı diye atatürk büyüklüğünden birşey kaybetmez. atatürk sevgisini karakterlerde aramak saçmadır. gereksiz bir kampanyadır.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük