demokrasi, hukukun üstünlüğü, katılımcı yönetim, insan hak ve özgürlükleri ve özellikle etnik çeşitlilik konusunda Kemal Atatürk'ten daha ileri bir noktada olduğum konusunda rahatça yemin edebilirim.
hata yerine ve zamanına göre değişen bir kavramdır. o günün şartlarına göre elbet ufak tefek hataları olsa bile atamın ben hatalı olduğunu düşünmüyorum. kendisi hiç bir zorunluluğu bulunmadığı halde bir cumhiriyet kurdu bunu sakın unutmayın.
Hatasız kul olmayacağından doğru önermedir. Ancak hatalı anlaşılmalar da olmaktadır ve en büyüğü Laiklik anlayışıdır.Şöyle ki:
-Laikliğin dinsizlik olarak görülmesi ile din ve siyasetin farklı kulvarlarda olması gerektiği farklı şeylerdir. Bediüzzaman Said Nursî de külliyatlarında din ve siyaset ilişkisinin hoş olmadığından bahsetmiş din ile siyaset yapılması konusuna değinmiştir.
Not: Bediuzzaman Said Nursî nin siyaset sonrası dönemindeki besmelesini araştırabilirsiniz.( araştıracak olursanız başka şeylerde öğreneceğinizi düşündüğüm için nasıl olduğunu yazmadım. )
normalleşmek, kritik düşünmektir. "bizim programımız prensiplerini dogmalardan değil doğrudan doğruya hayattan alır" diyen bir adama dogmatik bir şekilde bağlanmak nasıl bir ironidir bunu fark edemiyor musunuz gerçekten? https://www.youtube.com/watch?v=_woEOiu3_Kc
düşünüyorum da yıllarca bu ülkenin üniversitelerinde bile atatürkçülük ve inkılap tarihi dersi anlatılmış. hatta halen de anlatılmakta bir çok üniversitede. anlatılsın, onda sıkıntı yok da bu derslerde zibilyon tane bilimsel olmayan, tarihi gerçeklerle uyuşmayan, tamamen dogmatik, tamamen tarafgir bilgiler öğretilmiş insanlara.
yapılması gerekendir. hata yapmıştır sonuçta o da insandır. atatürk cok buyuk bir devlet adami ve komutandir cok büyük isler yapmıştır ancak hatasız göstermeye calismak cocukluktur.
harem kurup cariyelerle eğlenmek yerine cumhuriyeti kurup kadınlara sosyal statü kazandırmak hata ise hatalıdır.
not: bu yaptıklarının bazılarını yapmaya çalışırken hatalar yaptığı düşünülebilir ama o kadar eğitimsiz bir halk vardı ki o zamanlar bu hatalar o günün şartlarına göre hata sayılmazdı.