Gelişmelerin yanlış anlaşıldığı söylemdir. Tek devrimin Atatürk devrimi olduğunu sonraki iktidarların demokratikleşme yolunda hareket ettiği veyahut etmeye çalıştığı gerçeğini çürütmeye çalışan mantalitedir. Her dönem kendi içinde değerlendirilmelidir.
bir şeyin devrim olması için var olan kemikleşmiş şeyin (gerekirse kan dökerek) yıkılması gerek.
bu yüzden tayyip erdoğan ın yaptıklarına pek devrim diyemeyiz. Şimdi askeri vesayetin ortadan kalkmasına devrim diyebilir miyiz? Bunu zaman gösterecek.
Tekepelilere göre 1. cumhuriyet 2. cumhuriyet diye ayrılır. ikisi de pek kullanışlı değildir.
ilerici(!) kemalistlerin ve gerici cemaatçilerin eksilerini bekliyorum.
Atatürk 1923-1938 arasında 15 yıl yaşadı ülkenin cumhurbaşkanı olarak. herşeyi yerle bir etti ve cumhuriyeti kurdu, her alanda birsürü devrim yaparak, sevmeyeninden çok seveni var hala da seviyorlar. akp onca kişiyle, 10 yıldır onun eserlerini silmeye uğraşıyor. atatürk kadar ülke beşında kalamaz umarım, gerçi, 5 yıla kalmaz bu ülke yok olur gider sayesinde. Atatürkün devrimleri için insanları öldürttüğü söyleniyor, şu an ki durum çok mu farklı, aleyhte kimse konuşturulmuyor, yavaş yavaş bir ağacın dalları gibi budanıyorlar, herkeste bir korku, sıra bize mi gelecek diye... bu da bir nevi idam...
neyse, tabiki atatürk daha büyük devrimci, çünkü kendi devrimini yaptı, varolanı hepten değiştirerek... rte ise onun yaptıklarını yıkmaya çalışıyor, ki başaramayacak. sorarım size, atatürk olmasaydı, ne farkımız kalırdı diğer müslüman ülkelerden? mısırdan, libyadan, fastan, arabistandan? insanca yaşamaktan öylesine uzak mı olmak isterdiniz? tayyip devrim yapmıyor, atatürkün yaptıklarını yıkmaya çalışıyor sadece...
mustafa kemal'in devrimleri batıcı-çağdaş devrimlerdir. Ancak en eufak bir halk desteği yoktur bu devrimlerde. Devrimlerin en büyük destekçisi aydı kesimdir. Mustafa kemal, aydınların görüşlerinin halka yansıtılmasında önemli bir araç olmuştur ve başarı sağlamıştır.
tayyip'in devrimleri ise mustafa kemal'in devrimlerinden rahatsız olmuş, bu devrimleri benimseyememiş muhafazakar kesimi kucaklamaktadır. bir nevi karşı devrimdir. mustafa kemal'in devrimine göre daha yavaş ilerlemektedir anca daha halkçı bir devrimdir. tayyip'in attığı her adım halkın büyük bir desteğini almaktadır.
bu sebepledir ki mustafa kemal'in devrimlerinin ömrü günümüzde tükenmiş iken, tayyip'in devrimleri çok daha uzun bir süre yaşayacaktır.
Bunu halk mi soyluyor, yesil aristokrasi mi soyluyor bilemem ama mustafa kemal ataturk koylu milletin efendisi derken, sayin erdoğan muhattap oldugu bir koyluye anasini da alip gitmesini salik vermistir.
Halkcilik dediginiz sey kadronun icinde yer alip, cumaya gidip, icki satmayan isletme patronu olmaksa; tamam en buyuk halkci akp ve takipcileri.
ulaşmak istedikleri noktalar itibariyle farklı olan iki devrimdir.
ilkinde amaç çağdaş uygarlık seviyesinin de üstüne çıkıp uygar bir türk ulusu inşaa etmekken ikincisinde ise amaç bildiğin türk milletini amerikanın uşağı yapıp vahabi çöllerinde dolanan kıça sürülecek aklı olmayan suudi yobazlara benzetmektir.
kıyaslama dahi yapılmaması gereken iki insanı kıyaslamak ve neticesinde beyninin yerinde fındık kabuğu bulunan bireyin conta yakması ile nihayet bulurken yaptığı kıyas.
allah, din, kitap diyenler o kadar sıktı ki artık müslümanlıktan kaçış başladı farkında değiller. gazi mustafa kemal atatürk'ü de mahallede çekirdek çitlediği sümüklü arkadaşlarından biri sanan liseli ergenler;
yanlış önermedir. batıcı denilen mustafa kemal atatürk hiçbir ülkenin hiçbir batı ülkesinin ayağına gitmemiştir. ve batının iyi yanlarını almıştır. fakat tayyip batı yalakalığı yapmaktan katliamın yaşandığı reyhanlıya bile gidememiştir. bu mu halkçılık ? mustafa kemal atatükün ne kadar büyük bir lider olduğu kurduğu cumhuriyetin bu güne kadar değişime uğramadan gelmesinden anlayabiliriz.