atatürk ü sevmiyorum humeyni yi seviyorum diyen başörtülü kızdan sonra ülkemizdeki bir kısım tinercinin düşüncesi.
şimdi bu tinercilerin bilmediği bir şey daha var ki, bak tiner ile kafa bulan zeka fakiri bilmediğin şey şu ki, birini sevmiyorum demek suç değil, ama senin gibi aklı kıtlar bunu hakaret olarak görüyor.
azalarak bitin yahu, mitozla da üremese bu kişiler çok iyi olacak ama mitozla ürüyorlar.
edit: baya bir tinerci varmış. ne gerizekalılıktır yahu.
söyleyenin genellikle toktuğumun bir kısım türbanlıları , pis kokulu, beyaz çoraplı, badem bıyıklı 2002'den sonra türüyen bir kısım hayvansılar olduğu için art niyet düşünülmesi normaldir.
burda sorun atatürk'ü sevip sevmemek değildir. zira atatürk senin veya bir başkasının sevmemesiyle küçülecek değildir. kimse bunu hakaret olarakta görmez. ancak bunu şöyle düşünmek lazım. atıyorum ben zencileri sevmiyorum. ama bunu dile getirirsem bana ne derler? ırkçı derler mi? demek ki neymiş bazı değerlere olumsuz düşüncelerin varsa bunu kendine saklayabilirmişsin. yarın biri çıkıpta televizyonda hz muhammed'den nefret ediyorum derse ne diyeceksin? düşünce özgürlüğü mü? özetle milletin bazı değerleri vardır sevmiyorsan sevme kimse sana zorla sev demiyor ama bunu dillendirip durmanın kimseye yararı olmadığının da farkına var. bunu dillendiriyorsan da farklı amaçların vardır o zaman da herkesin senin hakkında olumsuz düşünmesi normaldir.
bazılarının seviyorum demesi hakarettir sevmeme hakkını kullanabilir hakaret etmediği sürece
önce adama bakarım adammı diye adam değilse sevsede bir sevmesede .
edit mesaj atıp durmayın ünlü bir şairde seviyorum demişti inandık sagı duyduk mu ?
türk milletinin ne kadar öküz, ne kadar çekemez, ne kadar anlayışı kıt bir millet olduğunun kanıtıdır. bunun bir örneği kemalistler olduğu gibi bir diğer örneği de teokrasistlerdir. bir insanın atatürk ü sevmeme hatta saygı duymama hakkı vardır hakaret etmediği sürece, içindeki düşüncesi oysa kafasına silah da dayasan bu değişmez; bunu o beyinlerinize sokun kemalistler.
başka bir tanım: "allah a inanmıyorum", "allah ın varlığının olmaması" vb. konulardan bahseden ateistleri dine hakaret ile suçlamaktan veya "yaşasın laik düzen", "türban siyasi simgedir" vb. diyen birini de dinsizlik ve dine hakaret ile suçlamaktan farksız olan eylem. bir insan inanmıyor veya gereklerini yerine getirmiyor olabilir sana ve inancına saldırmadığı sürece ortada bir hakaret yoktur, cihad triplerine, katlivacip triplerine girmeye lüzum yoktur; siz de bunu o beyinlerinize sokun teokrasistler.
onlar hakaret görmedikleri için, hakaretin ne demek olduğunu bilmiyorlar. hakaret sadece lafla olmaz. bir genç kızın sırf inançları uğruna örttüğü türbana tiksinerek bakanlar, en büyük hakareti ettikleinin farkında bile değiller.
hz. muhammed'i sevmiyorum demeyi hakaret saymakla bir olan durumdur. isteyen istediği kişiyi sever sevmez o kişinin öz benliğine kalmış. zaten kimseyi zorla sevemezsin. ama ne olursa olsun belli şeylere saygı duymak zorundasın. kim olursa olsun sen o kişiye saygı duymak zorundasın. o kişi bu ülkenin kurucusuysa iki katı saygı duymak zorundasın. sevme sev diyen yok ama saygı duy. zaten toplumumuzun baş problemi bu değil mi? kim kime saygı duyuyor ki. onun için peygamber efendimizle girdim. ben peygamberimi seviyorum elbet ama sevmiyorsam bile saygı duymak zorundayım. onun kişiliğine, onun peşinden gelen bunca kişiye saygı duymak zorundayım. atatürk'e de saygı duymak zorundayım. ölmüş gitmiş insanların arkasından atıp tutmak ne kadar kolay değil mi? karşına çıkıp diyebilecek yürek bu klavyelerin sahiplerinin hangisinde var çok merak ediyorum. ondan adam olup saygı duymayı öğrenin.
yanlıştır. zira sevmek yapısı itibariyle içten gelen bir duygudur. kimseyi bir şeyi bir kimseyi sevmeye zorlayamazsın. kendiliğinden gelir. ister sever ister sevmez. ama hakaret etmek farklı bir olay. sevmeme özgürlüğün vardır ama hakaret etme özgürlüğün yoktur koçum.
kişi atatürk'ü de sevmeyebilir, hz. muhammed'i de ama ikisine de hakaret edemez. sevmediğini söylemek hakaret midir? bence değildir. alay etmedikçe, küçük düşürmedikçe ben ... 'yı sevmiyorum demenin yanlış bir tarafı yok. zencileri de sevmeyebilirsin. sevmek zorunda da değilsin ama zencilere hakaret edemezsin. bir adam sırf zenci diye, atatürk'ü sevmiyor diye ona farklı muamele yapamazsın.
her insan şiddete başvurmadığı ve gerekçelerini sıraladığı sürece önemli şahsiyetlerle ilgili, o şahsiyeti sevmediğini belirten ifadeler kullanabilir ya da kullanma hakkına sahiptir. sözkonusu insan atatürk de olabilir, hz. muhammed de olabilir. kutsalları eleştirmeyle onlara saldırma arasındaki nüansın farkına varmamız önemlidir bu anlamda. eleştiren kişi argümanlarını ortaya koyacak, ona katılmayanlar da kendi düşüncelerini söyleyecekler. kutsalları yüksekte tutup, onu erişilmez kılmak, eleştiriye dahi açık kapı bırakmamak, onları tabu haline getirir. tabulaştırma yerine şeffaflaştırmayı ilke edindiğimizde, böyle konular mesele olmaktan çıkacaktır.
21. yüzyılda hala daha şahit olduğumuz ve hatta bu sebepten ötürü hakkında dava açılan insanların bile bulunduğu; çağ dışı ve musollini faşizmini aratan bir durum.