kişesel davranışlar kimseyi ilgilendirmeyen konulardır m. kemal atatürk ün o anki davranışı değil bizler için yaptığı fedakarlıklar önemlidir ve bugün kü halimizi sonuna kadar kendisine borçluyuz.
atatürk'ü bir dolu yanlışından geçip de, en insani tarafıyla eleştirmektir. anti-kemalistleri bile rahatsız eden iğrenç bir davranıştır da aynı zamanda.
içebilir bunu eleştirmek hem dini açıdan hemde çağımızın düşünce ufuna göre eleştirmek çok abestir. hem bende içiyorum(tabii bu aralar parasızlıktan içemiyorum!) ne olmuş ki, eski türk bilginleri ve padişahları da içiyormuş.
Saçma sapan bir yargılama biçimidir.Atatürk neyi ne şekilde yaptıysa belli ki iyi yapmış.Yıllardır uğraşıyorlar da hala bozamıyorlar.Buna içkiyse içki,savaş sa savaş,hatta özel hayatı dahil,kimseyi ilgilendirmeyen bir durumdur.
eleştirmek için başka kötü yanlarının olduğunu bilmemektir. devlet ve ordu tarafından atatürk ü eleştirmenin imkansızlığını örtbas etmek için kullanılan en büyük yöntemdir. mesela dersim katliamı için de atatürk eleştirilebilir. islam hakkında meclis açılışında sarfettiği ''gökten indiği varsayılan kitapların doğmaları'' için eleştirilebilir. hatta 1920-1923 arasındaki atatürk ile 1923-1938 arasındaki atatürk ün neden bu denli farklı olduğu bile eleştirilebilir. velhasıl-ı kelam atatürk asla sadece içki içtiği için eleştirilmemeli. tıpkı ortaçağı kapatıp yeni çağı açan fatih sultan mehmet i sadece ''kardeş katli vaciptir'' sözü için eleştirmemek gibi.
bu şekilde eleştirenlere "lan sen içmiyorsunda noluyo, vatanın için bugüne dek yaptığın tek olumlu iş nedir? " şeklinde cevap verilmesi gereken durumdur.
baştan belirteyim. kimsenin değerleri ile sorunum yok. kimsenin değerlerine saldırmak gibi bir niyetim de yok. tabulaştırmadan yana hiç değilim.
tanım : atatürk' ün alkol tüketimine yapılan vurgudur. cumhuriyet öncesi dönem olan osmanlı imparatorluğu saraylarında tüketilen alkol miktarını tahayyül edemeyen bünyelerin abestle iştigaldir.
hz. muhammed' i, yaşı küçük kız çocukları ile evlenmekle suçlayan zihniyete sahipleri gördünüz mü? geçiniz, hah! tam karşınızda duran şahış/şahısların eleştirisidir. her fikir, eylem, olgu içinde bulunulan sosyal koşullarla anlamlıdır. onlarla birlikte değerlendirilir. bu bakımdan aynı koşullarda yaşasam/yaşasan emin ol o yaşları da göremezdik. az bile içmiş. benden yana helali hoş olsun.
insanların önce dönüp, kendilerine bakması gereken durumdur. Hatta şimdi kendinizden ziyade, birde etrafa dönüp bir bakın. Şimdinin başkanları neler yapıyor...
En basiti şöyle bir örnek vermek gerekir;
Geçmiş başkanların hangileri bu denli eleştirilmiştir? Ki bu bir özel hayattır. Daha önceden almış olduğu bir kararı, o masalarda zikretmiş olması, o masa da alınan bir karar demek değildir. Atatürk plansız ve programsız bir adam değildir bence.
Bu adamın bu kadar eleştirilmesinde ki tek neden; Türkiye cumhureyitini kurmuş olmasıdır. Bunu görmek gerekir.
Ama insanların en büyük yanlışı, hiç birşeyi yarım beyinle dinlemeyip, körü körüne duyduklarına inanmasıdır.