atatürk ü devrimci sanan kişi

entry19 galeri0
    1.
  1. efendim bu husus çok incedir aslında bolcana karıştırılmasını özellikle bizim ülkemizde normal karşılamaya çalışsakta bu adamın mal olduğu gerçeğini değiştirmiyor. evet atatürk devrim niteliği taşıyan eylemlerde bulunmuştur en azından inkilapları için bunu söyleye biliriz. toplumsal bir haraketle değil tepeden inme gelen rejim değişikliğine devrim denmez, yapanaysa devrimci hiç denmez. ha bazı boş boğazlar var cumhuriyetin tepeden inme olduğunu idrak edemeyen onlara kazım karabekir'in günlüklerini okumalarını yada yalan söyleyen tarih isimli kitap serisini takip etmelerini önerebiliriz. hatta şöyle birde aklımda kaldığı kadarıyla aktarayım kazim paşanın konuyla ilgili söylemini ;

    -
    ben ve emrimdeki vatan evlatları unutmayınız ki cumhuriyet için değil istiklal için savaşmışlardır, nesilimde cumhuriyet için değil istiklalleri için mücadele edecektir aynı cetleri gibi kanlarının son damlasına kadar.
    -

    ziyadesinde bunları okuduğumuz zaman aslında bu büyük komutanın niçin cumhuriyet kurulduktan sonra mevki makam sahibi yapılmadığını da kıssadan bize anlatır gibi.
    5 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. 5.
  6. 6.
  7. (bkz: halkçılık)
    (bkz: devrimcilik)
    (bkz: cumhuriyetçilik)
    (bkz: laiklik)
    (bkz: devletçilik)
    (bkz: milliyetçilik)

    atatürk'ün altı ok'unu; yani altı hedefi, altı ilkeyi bilen aydın kişidir muhtemelen.
    ona mal demek, mal diyenleri mal yapar.
    3 ...
  8. 7.
  9. Toplumun büyük bir kesimi tarafından özellikle eğitim öğretim sistemimizde yerini almış bir gerçeğe ters düşen bir fikir beyan edilebilir.

    Ancak Toplum geneli tarafından kabul görmüş görüşe her ne sebeple olursa olsun Hakaret içeren Başlık açılamaz!

    Atatürk, sevsekte sevmesekte,
    Beğensek te beğenmesekte,
    Doğru uygulansa da, uygulanmasa da,

    Devrimcidir!

    Ben Çok devrimini sevmesem bile, Atatürk devrimcidir.

    işte sevmediğim bir devrimi,

    Ha olan devrime lafım yok, yapılış amacına kızgınım!

    1 gecede alınmış olan Harf devrimi kararı ile
    1 gün evvel okuyup yazan bir ülkeyi, 1 gün sonra okuduklarını anlamaz, Ankara da neler döndüğünü bilmez cahil hale getirmiş bir devrime bile imza atmıştır ki sonraki devrimlerini daha rahatça yapabilmiştir.

    tabiiki okuduğu alfabeyi yok sayıverirsen halk cahil kalacaktır ve onları sıfırdan devrimin gereklerine göre yeniden eğitmek daha kolay olacaktır.

    Atatürk Çok akıllı bir devrimciydi dostlar!

    Yaptıklarını tasvip etmesekte, O bir devrimciydi!

    Edit...

    Şimdi hemen Devrim-inkılap konusunda ayar vermeye çalışan uyanıklar olucak,

    Biz Eski ve Montofon kafalıyız, Bütün yenilikleri bizlere kitaplarımızda devrim diye öğrettiler.

    Harf devrimi,
    şapka devrimi,
    falan felan.... öyle gider

    Biz siyasala girdiğimiz dönemde inkılap ve devrim tartışması zirveyi vurdu.

    Sonuçta Yapılan şey yenilik te olsa devrim de olsa...

    Atatürk devrimciydi!
    3 ...
  10. 8.
  11. soyadın,yaşadığın ülke,annen baban belli,herşeyin var,özgürce fikirlerini söyleyip yazabiliyorsun. bunları yapabilecek konuma ulaşmak devrimdir. devrik olmamak devrimdir. ama; gel görki sözlük dahil her yere s.çmayı iş zanneden mallar bunu anlamaz. anlatmaya uğraşmak yersizdir zaman kaybettirir.
    2 ...
  12. 9.
  13. tek bir kişinin söylediği tek cümle ile bir anda akan suların durmasını beklemeyen maldır belki? devrim nedir? halk ne için savaşmıştır? sırf istiklal için mi?

    halk insan gibi yaşamak için savaşmıştır. yıllarca padişah, saraydakiler, toprak ağaları ve yabancı tüccarlar tarafından sömürüldüğünden, , dünya ilerlerken geride kaldığından, geride "bırakıldığından" dolayı savaşmıştır. kendi topraklarında misafir daha da kötüsü mülteci gibi yaşadıklarından dolayı savaşmıştır.

    atatürk bir kahramandır, kazım karabekir de bir kahramandır, ismet inönü de, sütçü imam da öyle. (özellikle bu örnekleri seçmemin sebebi farklı taraflarca her birinin kahraman olduğunun unutulması ve aslında sonradan yaptıkları şeylerin veya sembolize ettikleri şeylerin onların cesaretini ve vatanlarına ettikleri hizmetin büyüklüğünü azaltmayacağını belirtmektir.)

    istiklal için, bu vatan yani aslında içinde yaşayan insanlar için ve de gelecek nesillerin bağımsızlığı, hayatları için savaşmış herkes kahramandır. savaşmış derken sadece cepheden bahsetmiyorum tabi ki de. her yerde göstermiştir milletimiz kendini tek bir davranışı ile; pes etmeyerek. fakat sonra fiziksel savaş dönemi kapanmıştır. işte bu yeni başlayan dönem asıl kazanan tarafı belirleyecek olan dönemdir. en hayati dönem yani. ve aynı zamanda bu dönem kahramanların birbirine düştüğü dönemdir, hatta atatürk'ün milletvekilliğini düşürmek için bir önerge bile vermişlerdir meclise sessizce. çünkü iki seçenek vardır, ya devletimizi ve milletimizi bu kadar savunmasız hale getiren eski yöntemi seçmek ya da değişen şartlara göre yeni bir yöntem seçmek ve onu geliştirmektir.

    dünya değişir eğer değişimlere adapte olamazsanız hayatta kalamazsınız. bu bir gerçek. eğer bugün türkiye'de iklim değişikliği olsa ve çok soğuk dolayısıyla da yaşaması zor bir bölge haline gelsek herkesin vücut yapısı, evlerin şekilleri, kullanılan ulaşım araçları, tercih edilen meslekler hatta kişiliklerimizin bazı kısımları bile değişirdi.(kişilik değişimi sebebi: zorlu doğa koşullarında yaşayan kişiler psikolojik olarak daha güçlü oldukları için. kişilik ne alaka demeyin diye yazdım. ) değişemeyenler de elenirdi. sosyal değişim de böyle bir şey, beyni tüm yeni olasılıklara kapatmak demek değişime ve bazen gelişime kapatmak demektir. her değişim iyi değildir, ama gelişim yolundaki her değişim gereklidir.

    devrimci kimdir? yeni bir devri başlatan kişidir, en sade tanımıyla. atatürk yeni bir devir başlatmamış mıdır? yüzlerce yıldır saltanatla yönetilen bir ülkeye cumhuriyet getirmiştir. milletin egemenliğini getirmiştir. kadının geri planda bile kalmasına izin verilmeyen bir ülkede kadının ülke yönetimine katılabilmesini, okuyabilmesini sağlamıştır. halk daha rahat öğrenebilsin daha çabuk toparlasın kendini diye alfabenin değişmesini sağlamıştır. tarihimizi dilimizi öğrenmemizi sağlamıştır. savaşlarla yıkılan bir ülkenin yeniden inşasında en başta yer almıştır. halk için çalışmıştır. çiftçi için çalışmıştır, aşar vergisi kaldırılmıştır vb. örnekler saymakla bitmez. yani, değişim ve devamında ilerlemeyi getirmiştir.

    bakmak isteyebileceğiniz linkler;

    http://tr.wikisource.org/...%c4%9f%c4%b1_konu%c5%9fma
    http://www.tarimsalbilgi....eminde_tarim-t2363.0.html
    http://www.sosyalistforum...edir-devrimci-kimdir.html

    atatürk türk tarihinde yeni bir devir başlatmıştır. o yüzden atatürk bir devrimcidir. arkasında halk yoktu derseniz bir daha bakın derim. ama bakmak için değil görmek için bakın. çünkü ikisi arasında büyük fark vardır.

    http://www.youtube.com/watch?v=mm90vlnua8u

    bu halk kendine iyilik yapanları unutmaz. böyle insanlar işte böyle halklarının kalbinde yaşarlar..
    0 ...
  14. 10.
  15. 11.
  16. kavramları ve anlamları birbirine karıştıran kişidir. çok sevdiği o lafı kullanmak için bazen içi dolu bir adamı boş yapar.
    1 ...
  17. 12.
  18. içimizde ergen olup da kamyonunu devirmeyen var mı ki a dostlar, hepimiz birer devrimciyiz.
    0 ...
  19. 13.
  20. 14.
  21. aslında duruma göre ne demek veya ne anlatmak istediği anlaşılırsa mal olup olmadığı anlaşılabilecek yani aslında mal değil de durum itibariyle mal olma potansiyeline sahip kişidir. bu durumu şu şekilde çözümlersek şahsın ne olduğunu anlayabiliriz zannımca:

    eğer ki şahsın meramı salt bir ideolojiyi atatürk' le süsleme çabasıysa bu durumda kendisine hassiktir mal denilebilir.

    yok öyle değil de "devrimci" tabiriyle atatürk' ün ülkemizi bir imparatorluktan modern bir cumhuriyete geçiren devrimleri yapmasından kaynaklanan kişiliğini kastediyosa öptük başımıza koyduk. mal değil.
    0 ...
  22. 15.
  23. biraz sert bir tabirdir ama haklılık payı yok değil. istiklal savaşı sırasında halk düşmana odaklanmış ve rejime karşı bir mücadele vermememiştir. rejim değişikliği fikri bir lider( mustafa kemal atatürk ) tarafından dile gelmiş ve çok az bir kesit hariç halk da kabul etmiştir. istiklal savaşı sonunda zaten halkın temsilcisi tbmm idi. bu şekli ile diğer devrimlere benzemeyebilir ancak sonradan yapılan inkilaplar ve kararlar devrim niteliğindedir. kanımca devrimcidir diyenin de demeyenin de haklılık payı vardır.
    1 ...
  24. 16.
  25. edit: tanım: bir çok devrimin fikir babalığını yapmış ulu önderin devrimci olduğunu bilen kişidir.

    görünce bir yaşıma daha girdiğim başlık. mal olduğumu uzun zamandır tahmin ediyordum ama kimse söylememişti açık açık.

    hemen tdk yı açtım internetten. inkılap yazdım. bilin bakalım ne çıktı karşıma.

    inkılap: 1.toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik, iyileştirme, devrim, reform.

    (bkz: atatürk ilke ve inkılapları)

    inkılapları inkar edecek kimse yoktur heralde. açtım sözlüğü eş anlamlı da çıktılar. biraz daha mal hissettim kendimi.

    bir de dünya tarihindeki devrimlere baktım şöyle. ekim devrimi gayet güzel bir örnek. mesela orada türkiye deki gibi tepeden inme olmamış. adamlar uzun bir süre bekleyip halkı alıştırmışlar. hatta lenin in 100 sene kendini bir buz içinde uyutup halkın devrime alışmasını beklediği söyleniyor. ben de rus bir arkadaşın yalancısıyım. şimdi şöyle bir daha baktım, evet atatürk devrimci değilmiş lan, yarışmacı arkadaşıma da 9 puan veriyorum. helali hoş olsun kanka
    1 ...
  26. 17.
  27. lise dönemlerinde bunlardan çok görülebilir , daha sonra balon gibi sönerler.
    0 ...
  28. 18.
  29. --spoiler--
    bu adamın mal olduğu gerçeğini değiştirmiyor
    --spoiler--

    diyerek hakaret etmiştir.

    (bkz: gammazın hayırlı olsun)
    0 ...
  30. 19.
  31. inkılapçılık(devrimcilik) ilkesinden bihaber kişilerdir, böylelerine altı ok soksan azdır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük