atatürk milliyetçiliği de neymiş yok öyle bişey

entry8 galeri0
    1.
  1. Ödül aldı ya gtü kalktı.

    Bir ara da biz gücü, güçlüyü severiz diye hükümeti yalamıştı 10 sene evvel...
    0 ...
  2. 2.
  3. Türk milliyetçisi olmasın o.
    0 ...
  4. 3.
  5. Fetöcü artistin sıçmığıdır.
    6 ...
  6. 4.
  7. ne zaman olur bilmiyorum ama bir gün bu milletin ırkçı damarı patlayacak ortalığın amına koyacak o zaman neyin ne olduğunu yine tartışmaya başlarlar.
    3 ...
  8. 5.
  9. Teneke bey osmanlıyı ultra milliyetçi sanıyor. Hani o ittihatçılara kan kusturan Abdülhamit varya onu turancı sanıyor. Mustafa Armağan bile kitabında Abdulhamitin kendi soyunu iranlı olarak bildiğini yazıyor. Milliyetçilik resmi olarak ilk ittihatçılar sonra da cumhuriyet devrinde temsil edilmiştir.
    2 ...
  10. 6.
  11. Haluk bilginer'in bir beyanı. Kendisi ayrıca atatürk'e put gibi tapıyoruz, bu yanlıştır da demştir. Ona put gibi tapmak değil çok sevmek ve fikirlerini eksiksiz bir şekilde benimsemek denir de neyse..

    Atatürk, ziya gökalp'ın milliyetçiliğine bağlıdır. O fikirlerle türk milliyetçiliğini oluşturmuştur veya benimsemiştir. Atatürk milliyetçiliği yanlış anlaşılmaya da yol açabiliyor. Atatürk, kültür milliyetçisidir daha çok. Irk milliyetçiliği fazla taşımaz kendisi. Atsızcılık ırk milliyetçiliğidir. Ülkücülük ise türk-islam sentezinden doğan milliyetçiliktir. Gördüğünüz gibi milliyetçiliğin de kolları var, diğer ideolojiler gibi. Birçok kolu olduğu için bu terim kullanılmış olabilir.

    Yani sonuç, atatürk, türk milliyetçisidir. Katıksız hem de. Bunu inkar etmek aptallıktan başka bir şey değildir. Boşuna uğraşmayın. Sadece soyadına baktığımıza bile türklüğü ne kadar önemsediğini görebiliriz.
    1 ...
  12. 7.
  13. Atatürk'ün milliyetçiliğini tartışanlar ise siyasi ittifaklarından sonra milliyetçiliği öğrenmeye başladılar. O kadar düz bir ideolojiye bağlanmışlardı ki kendilerinden kat kat küçük bir kitlenin ideolojisine teslim oldular.
    0 ...
  14. 8.
  15. arapçılar türk milliyetçiliği dersi veriyorsa o iş olmuştur.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük