bu konuda bir yanlış görüyorum. her okula,resmi yerlere resimleri asılmalıdır ama gereğinden fazla heykeller gereksizdir. Atatürk'ün heykelleri yerine fikirlerini nasıl gönüllere dikebiliriz bu düşünülmelidir. bakın geçmişe oranla Atatürk düşmanları arttı, heykellere harcanan para ile konferanslar verin, kitaplar basın, araştırma komisyonları kurun Atatürk ü bu halka daha iyi tanıtın. inanın orada duran bir taş parçası kimsenin umrunda değil.
türk halkının özgür bir şekilde yaşaması için çok şey yapmış bir insana duyulan minnetten dolayı yapılmış heykellerdir. bunu bile hazmedemeyen zihniyetle aynı ülkede yaşamaktan dolayı kendimden utanıyorum. allahtan oldukça azınlıktalar. *
heykelleri günah olarak, put olarak gören zihniyetin hazzetmediği sanat eserleridir. bence atatürk heykellerini tartışmak oldukça yersizdir, tartışmamız gereken nü diye kaldırılan tarihi heykeller ve başka büyük insanlarında - newton olsun galileo olsun- heykellerin dikilmesidir. ayrıca zamanında heykelleri yıkıp, üzerine pisleyen cahillerle mücadele etmektir.
atatürk bu ülkenin kuruluşuna önderlik etmiş insandır. ilahlaştırmak tabi ki yanlıştır. ilahlaştırıldığını düşünenler zaten atatürk ü seven insan(!)lar değildir. atatürke saygısı olan biri zaten o pencereden bakmaz ki bu atatürkçü düşünce sistemine zaten aykırı bir meseledir. atatürk ün din ile alakalı düşüncelerini zaten açıklamaya gerek yok.
gelelim atatürk ün heykellerinin rahatsız ettiği insanlara. bu insanlar ki zamanında bu milletin, tokadını sağlam yemiş iç ve dış düşmanların, nankör azınlıkların torunlarıdır. atatürk ün yaptıklarından rahatsızlık duyuyor olmaları çok normaldir. her ne kadar normal de olsa bu lavuklar rahatsız oldukları sürece o heykeller onların bitaraflarına batmaya devam edecektir. o heykelleri yıkmak kolay değildir efenim. her biri bu devletin kuruluşunu temsil etmektedir. bu memleketi kurutmak ne kadar zorsa, o heykellere zarar vermek de o kadar zordur. ucube beyinlerin aciz fikirleri sonuçsuz kalacaktır, bundan hiç kimse zerre kadar şüphe etmesin.
yalovanın simgesi olan heykellerdi bir zamanlar.
yalovanın tam göbeğinde heybetli duruşuyle beliren heykel, vakti zamanında oy kaygısı ve çevre düzenlemesi nedeniyle kaldırıldı. bambaşka bir otoparka büst gibi bir heykel yaparak telafi ettiklerini zannettiler.
kaldırılan heykel;
1980 darbesi sonrasında sayıları birden artan heykellerdir.
aynı darbeciler imam hatip'leri kurmuş, düşünen kuşakları içeriye atarken, yeşil kuşak da denilen siyasi islamcılara dokunmamış, hatta bu kişilerin önlerini açmıştır.
ne kadar ironik değil mi?
bir şeyin içini boşaltmak bu olsa gerek.
bazı kendini bilmezlere birşeyler hatırlatmak amacıyla yurdun her köşesine konulan heykellerdir.
bunlara put vb benzetmeler yapan beyinsizlerin olduğunu gördükçe, heykellerin sayıları az mı acaba diye düşünmekten alamıyor insan kendini.
atatürk heykelleri o'nun aziz anısının hatırlanması amaçlıdır sadece. tapınmak için, putlaştırılmak için değil. ama sanırım gözlerin önüne konmak yetmiyor. beyinlere kazımak gerek atatürk sevgisini ve ona duyulması gereken saygıyı. ya seve seve ya sike sike...
put diye nitelendirdiğiniz şeyin karşısında ayin filan mı düzenliyoruz, kol kola girerek kısık sesle atatürk atatürk diye eğilip kalkıyor muyuz, şiş falan mı sokuyoruz karnımıza oramıza buramıza.
hayır! karşısından geçerken karanlıktan aydınlığa geçişimizi sağlamak için uzanan o yüce elin sahibinin kim olduğunu unutmamak için duruyor o büstler. karanlığa itmek için uzanan ellere karşı koyabilelim diye güç veriyor bize.