istanbulun Avrupa Yakasında Yeşilköy semtinde bulunan hava ulaşımının yapıldığı alan. 1944 yılında, Chicagoda imzalanan Sivil Havacılık Antlaşması gereğince, uluslararası bir liman durumuna getirilmesi kararlaştırıldı. Buna uygun proje 1947 yılında hazırlandı ve 1949 yılında, Bayındırlık Bakanlığı tarafından yapımına başlandı. işletmeye açılması ise 1953 yılında gerçekleşti. Gün geçtikçe artan gereksinimi karşılamak üzere çeşitli değişikliklere uğradı ve jet uçaklarının iniş-kalkışı için uçuş pisti 1979'da genişletildi. 1976'da yeni kontrol kulesi ve ışıklandırma düzeni hizmete girdi. Eskiden Yeşilköy Havalimanı olan limanın adı 1985'te Atatürk Havalimanı olarak değiştirilmiştir. 1997'de uluslararası tarifeli ve tarifesiz dış hat seferleri ile iç hat seferlerine açık olan limanın yıllık uçak trafiği kapasitesi 185.055 iniş-kalkışa, yolcu trafiği kapasitesi de 14.607.897 kişiye ulaşmıştır. 1985 te tamamlanan ilk terminal binasına 9 uçak doğrudan yanaşabilmekte, 16 uçak açıkta park edebilmekteyken Ocak 2000 de, yılda 14 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapsitedeki yeni Dışhatlar Terminali açıldı. Yeni terminalin yaklaşık 7bin araç kapasiteli otoparkı da hizmete girdi. Toplam 186bin m2 lik bir alanda kurulan terminalin geliş ve gidiş katlarında 32 şer adet pasaport kontrol bankosu bulunuyor.
Yılda 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olarak hizmete girecek yeni havalimanının açılmasının ardından tasfiye edilmesi planlanan havalimanı. hedeflenen tarih de 2016. ticaret ve kongre merkezine dönüştürülecekmiş.
hareket çekerdim ama müsait bir ortam değil.
türk toplumunun özlediği "metro ağıyla önemli merkezlere ulaşım" mottosunda aksaray metrosunun getirdiği otogar-havalimanı ulaşımının kısalarak yolculuk çilesinden arındırılması etkili olmuştur.
gel gelelim yarını düşünmemekte inat edip bugünü düşünen bir yönetim tarzıyla düşe kalka ilerlemeye çalışan halkımız, yeni bir sınavla karşı karşıya gelecek;
eski havalimanı rant kavgaları arasıında savaş verecek bir kurban'a(!), yeni havalimanı da tabiri caizse tecavüz edilmiş(!) bir alana inşaa edilcek.
ee ağaoğlu da eşşek değil havalimanı yanına bir gökdelen diker artık.
inen ve kalkan uçak sayısı açısından Türkiye'nin en yüksek trafiğe sahip bu havaalanı, en son rekorunu 14 eylul 2011'de kırdı: o gün tam 1069 uçak, bu havalimanından iniş - kalkış yaptı. (Açıklama: Orhan Birdal - Devlet hava Meydanları işletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü.)
avrupa hava seyrüsefer emniyeti teşkilatı'nın (eurocontrol) yıllık verilerine göre ortalama gecikme süresinin yıl bazında değerlendirildiğinde günde 1005 dakika olduğu ve bu değerlerle avrupa nın en rötarlı 3. hava alanı. günde ortalama 446 uçağın havalanması ile de bu alanda 9. havalimanıdır.
huzur bulduğum tek yer.insanlar cıvıl cıvıl herkes farklı yerlere uçuyor.ellerinde bavul.farklı ırklar ve herkeste bi heyecan.ayrıca avrupanın da bilinen meşhur havaalanından birisi.
izlanda'da eyyafyallayöküll buzulunun altındaki yanardağın 190 yıl aradan sonra yeniden patlamasıyla birlikte avrupa'nın hava sahasını kaplayan kül bulutları nedeniyle avrupa seferleri iptal edilen havalimanı.
kule konuşmaları aşağıdaki linklerden dinlenebilen havalimanı. iki saattir deli sikmiş gibi bu konuşmaları dinlemekteyim. söylemeden geçemeyeceğim. 1824 sefer sayılı paris uçağı... sen haksızsın ibne. seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım.