köken olarak hem baba tarafı hemde anne tarafı karamandan selaniğe göçmüştür. bildiğimiz konya/karaman.
yani atatürk memleket olarak karamanlıdır ve bu net bir şekilde ispatlıdır.
kendisini gaziantep nüfusuna kaydettirmiştir, bu has antepli olduğunu göstermez elbette.
gaziantepe 4-5 defa gitmiş birisi olarak şunu da söyleyebilirim ki şehirin tamamı kürt nüfusundan oluşmaz, hatırı sayılır bir türkmen/barak vardır şehirde.
yani tümdengelim yönteminden ilerleyip 'atatürk kürt müydü' gibi bir zırvalığa mahal vermemek lazım, bu fikri ortaya atan kendini rezil eder, güldürür.
ayrıca atatürkün nereli olduğunun çokta önemi yoktur.
Şeker bayramının birinci günü; Gazi Paşamızın üzerinde lacivert bir takım, ayağında siyah iskarpin var. Valilikte yapılan bayramlaşmadan sonra Belediyeye geçildi. Belediye Meclisi salonunda Gazianteplilerle buluşan büyük kurtarıcı, onların sorunlarını dinledi, ihtiyaçlarını saptadı. Halk vilayetimizde bir lise açılmasını istedi. Gazi hemen Başvekil ismet inönü'ye bir telgraf göndererek bu isteğin gerçekleştirilmesini buyurdu.
Gaziantep Lisesi hiç zaman yitirilmeden hemen 11 Şubatta açıldı.
Gaziantep Şehir Meclisi aldığı bir kararla Gazi Paşa'ya Hemşerilik belgesi verilmesini kararlaştırdı. Yapılan törende nüfus belgesi, Belediye Başkanı Hamdi Kutlar tarafından büyük Ata'ya sunuldu. Bu belgede atanın kaydı şöyle yer almaktaydı:
Adı: Gazi Mustafa Kemal
Baba Adı: Ali Rıza
Ana Adı: Zübeyde:
Doğum Yeri ve Yılı: Selanik, 1881
Nüfusa Kayıtlı Olduğu Yer: Gaziantep
Köyü veya Mahallesi: Bey Mahallesi
Hane No: 4
Cilt No: 96
Sayfa: 56
Gazi M. Kemal Paşamız Gaziantepli'ydi artık.
25.12.1936'da Gaziantep'imizin kurtuluş yıldönümü sebebiyle büyük kurtarıcımızın kente göndermiş olduğu mesaj şöyledir:
Bu tek Türk şehri hiç bir yerden yardım görmeden kendi kahramanlığı ile kendini kurtardı ve gazi unvanına layık olduğunu ispat etti. Gazianteplileri o gün olduğu gibi bugün de derin saygıyla takdir ederim. Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler. En eski çağlardan beri tarihi Türk yurtlarında, Türklüğün yüksek varlığını kahramanlıkla tespit etmiş olanlarla şahsen beraber olduğumu beyan etmekten duyduğum zevk ve saadet yücedir."
atatürk e 1935 yilinda gaziantep e geldiginde fahri hemsehrilik verilmesi, gaziantep in ordunun destegi olmadan kurtulus savasindan alninin akiyla cikmasi vesile olmus ve atatürk bunu seve seve kabul etmistir. ulu önderin su sözleri herseyi aciklar;
-Ben Gaziantep'lilerin gözlerinden nasıl öpmem ki ? Onlar yalnız Gaziantep'i değil Türkiye'yi de kurtardılar.
buyrun bu da kimligin linki: http://www.rehberim.net/f...rkun-kimlik-numarasi.html
ağzımı açmayayım açmayayım diyorum olmuyor. gün geçmiyor ki bir saçmalık görülmesin şu sözlükte. bir antepli olarak, gaziantep kürt şehri değildir. ülkesinden bi haber insanlar gaziantep'i hala çarşaflarla gezinilen, çöl şehri falan sanıyor. işte onlar o kadar komik bi duruma düşüyorlar ki. kendi ülken olum mal mısın derler? hayır demezler, içten içe gülerler, ne bu cehalet. kürt şehri diyerek de kürtlerin aşağılanması ayrı bir olay ona girmiyorum bile. velhasıl araştır, gerekirse gez, öğren ama ortalık yerde saçmalama. atatürk'ün kütüğü de antep'e kayıtlıdır böyle biline.
gaziantep'i kürt şehri sanan, izmir'lilere sürekli bok atan yazar saçmalaması. gaziantep, kürt şehri değildir, şimdilerde gelişkin olan sanayiisi dolayısyla dışarıdan çok fazla göç alması sebebiyle kürt vatandaşlarımız da gaziantep'te yaşıyor olabilirler ama bu gaziantep'in kürt şehri olduğunu göstermez. evet atatürk'ün kimliğinde nüfusa kayıtlı olduğu yer antep olarak görünmektedir ancak bu ne gaziantep'in kürt şehri olduğuna, ne de atatürk'ün kürt oldğuna delalettir.
Tarih 26 Ocak 1933...
Bu tarih çok önemlidir Gaziantepliler için. Çünkü Mustafa Kemal Paşa ilk kez bu kenti ziyaret edecekti.
15 Ocak 1933;te geniş kapsamlı bir yurt gezisine çıkan Gazi, aynı yılın 26 Ocak'ında kenti onurlandırmayı programına almıştı. O gün, Vali Akif iyidoğan, Cumhuriyet Halk Fırkası Reisi Ömer Asım bey, Alay Komutanı Mahmut Bey, Belediye Başkanı Hamdi Kutlar'dan oluşan bir heyet en büyük Türkü karşılamak üzere Fevzipaşa Tren istasyonu'na gelmişlerdi.
Heyetin de katılımıyla Gazi'nin treni Narl'ya hareket etmiş, birlikte yemek yenilmiş, sohbet edilmişti. Tren saat 14.te Narlı'da durunca Gazi trenden iniyor. Karşılamaya gelenler onu: "Yaşa Büyük Gazi! Yaşa, var ol!" sesleri ve yeri göğü tutan alkışlarıyla karşılarlar.
iki gazinin buluşmasıydı bu. Büyük Kurtarıcı Mareşal Gazi Kemal ile kendini kurtaran şehir Gaziantep...
6 Şubat 1921 günü, 93 nolu yasa ile Antep adı Gaziantep'e dönüştürülmüştü.
Tarih 27 Ocak 1933...
Ramazan bayramının birinci günü Gazi Paşa'nın üzerinde lacivert bir takım, ayağında siyah iskarpin var. Valilikte yapılan bayramlaşmadan sonra Belediyeye geçildi. Belediye Meclisi salonunda Gazianteplilerle buluşan büyük kurtarıcı, onların sorunlarını dinledi, ihtiyaçlarını saptadı. Halk vilayetimizde bir lise açılmasını istedi. Gazi hemen Başvekil ismet inönü'ye bir telgraf göndererek bu isteğin gerçekleştirilmesini buyurdu.
Gaziantep Lisesi hiç zaman yitirilmeden hemen 11 Şubatta açıldı.
Gaziantep Şehir Meclisi aldığı bir kararla Gazi Paşa'ya Hemşerilik belgesi verilmesini kararlaştırdı. Yapılan törende nüfus belgesi, Belediye Başkanı Hamdi Kutlar tarafından büyük Ata'ya sunuldu. Bu belgede atanın kaydı şöyle yer almaktaydı:
Adı * * * * * * * * * * * * * * *: Gazi Mustafa Kemal
Baba Adı * * * * * * * * * * * : Ali Rıza
Ana Adı * * * * * * * * * * * *: Zübeyde
Doğum Yeri ve Yılı * * * * * : Selanik, 1881
Nüfusa Kayıtlı Olduğu Yer : Gaziantep
Köyü veya Mahallesi * * * *: Bey Mahallesi
Hane No * * * * * * * * * * * *: 4
Cilt No * * * * * * * * * * * * *: 96
Sayfa * * * * * * * * * * * * * : 56