Osmanlıca diye bir şeyin olmadığını bilmeyenler var herhalde, doğrusu Osmanlı Türkçesidir. Bazı okullarda zorunlu ders olarak okutulmaktadır, zamanında Atatürk'ün de yazılarını bu tarz da yazdığı bilinmektedir.
osmanlıca öğrenip dedenin mezar taşını bile okuyamazsın. o öyle kolay değil ama istersen öğren tabi. dedenin mezar taşında atomun nasıl parçalanacağı falan yazıyordur.
Niye Atatürk'e inat anlamadım. inatlasmaya gerek yok öğrenmek isteyen öğrenir. Yalnız tavsiyedir yeni başlayanlar yirmi ve yirmibirinci yüzyıl matbu yani matbaada basılmış evraklarla başlasınlar zira elyazisini okumak zordur ve rika, rika kirmasi, talik, divanı, sülüs, siyakat gibi çeşitleri vardır.
herkese osmanlıca öğretmeye kalkışmak, atatürk'e değil, türkçeye inat etmektir ve yararsız bir çabadır. bunu bir rövanş gibi görmek ise ahmaklıktan öte bir şeydir. zira, osmanlı döneminde bile, halkın dili türkçeydi. size "yapılanları" bir de bu açıdan görecek kadar beyniniz gelişmemişse yazık. eski metinlerle bağlantı kurmak için osmanlıca öğrenmek ise, başka bir şeydir.
Türk tarihini Osmanlıdan ibaret sanan tarih bilmez ve babadan oğula nesil olarak,kahvehanelerdeki imam yahut bizim çok zeki yobazlarımızdan tarih öğrenip burada satmaya kalkışan bir yobazın önermesi.
Aynı kişi,Göktürkçeyi,Kırgızcayı,Kazakçayı,özbekçeyi öğrenmez öğrenenlere laf söyler.
Arap harflerindeki ünlü sayısıyla Türkçeyi yazabileceğini hala düşünen bu insanlar her zaman olmuştur olacaktır da.
ancak osmanlıyı hâlâ türk sanan idiotların yapacağı beyinsizlik. yıl 2012, hanedanlıkla yürüyen bir imparatorluk ailesinin yıkıntısını sizin gibi beyinsizlerden başka sahip çıkacak mal yok şu dünyada...
hiç boşuna osmanlıca öğrenme direkt arapça ve farzça öğren hiç değilse bir işine yarar.öbür türlü ne arapça ne farzça bilirsin.arada kalır durursun.
bu şakirtler gerçekten evlere şenlik.
şakirt kardeşler,
cumhuriyet ilan edildiğinde anadoluda yaşayan halkın osmanlıca mı konuştuğunu sanıyorsunuz.millet ne bilir osmanlıcayı.azınlıklar ve küçük küçük diğer etnik unsurlar dışında(ki onlarda türkçeyi bilir konuşurdu) halkın çoğunluğu bildiğimiz türkçeyi konuşuyordu.doğu ve g.doğuda halkın bir kesimide kürtçe konuşuyordu.osmanlıcayı konuşan saray eşrafıydı.devletin diliydi osmanlıca.gazeteler bile daha türkçeleştirilerek çıkarılıyordu.
daha da önemlisi cumhuriyet kurulduğu yıllarda okuma-yazma oranı %7 idi.kadınlarda binde 2. o %7'de zaten devlet memurları ve azınlıklardı büyük oranda.haliyle bırak şu dili bu dili insanların tamamına yakını okumuyor yazmıyordu.o yüzden nasıl konuşacak osmanlıcayı.adam anasından ne öğrendiyse onu konuşuyordu.
manyak mısınız deli misiniz şakirtler? herşey bitti şimdi sıra türkçe'ye mi geldi?
Mantıksızdır. Sonuçta Mustafa kemal vefat etmiştir. Ve bir ölüye inat yapmak saçmalıktır. Ama atatürkçülere inat olarak osmanlıca öğrenilebilir. Ata dilimizin öğrenilmesinde hiç bir sakınca görmüyorum.
osmanlı zamanında halkın osmanlıca konuştuğunu ve hatta yazdığını zannettiren önerme. bu arkadaşlara göre divan edebiyatının ehli keyf şairleri aslında halk edebiyatı yapmaktadır. ama baksalar halk edebiyatına illa acı gerçekle yüzleşirler.
Osmanlıca ile Arapça'nın aynı şey olduğunu düşünen ahmakların önerisidir. Atatürk Osmanlı'caya düşman olduğu için mi yeni bir alfabe getirmiştir Türk milletine? hayır. Bir çok ses kuralı olan ve birleşme açısından görsel zorluğu olan bir dil olduğu için, öğrenme güçlüğünün kattığı dilsel gelişime engel olmak için böyle bir adım atmıştır.