Rize şapka devrimi diyerek bombalanmasaydı, Kastamonu' da dedelerimiz astırılmasaydı belki köye de inerdi o devrimler. iyi bir şey zannederlerdi o devrim dediğiniz şeyleri. Yazık ki dini sorgulayın, dini doğma olarak görmeyin diyenler Atatürk'ü sorgulayamaz haldedir ve onlar için bir doğmadır Atatürk. Çünkü böyle bilmeleri istendi. En doğrusunu yapan kişi olarak... Karşı düşünceler yasaklatıldı, hakkında yazılan kitaplar yakıldı. Ne diyelim, bu şekilde yaşamamız için tasarlanmış herşey ve öyle de yaşıyoruz. Kolay kolay da değişmeyecek gibi bu durum. Hayırlısı...
atatürk'ün ölümünün ardından taşralarda çok önemli bir eğitim projesi olan köy enstitüleri bu nedenle açılmıştır. ve demokrat parti dönemine dek devam etmiştir. çok da başarılı olan bu projenin kapatılmasının ardından köylere kadar inmiş olan medeniyet yeniden eğitim ve kültürel bazda yokluğa terk edilmiştir.
bizim köydeki dedeler de gayet iyi biliyorlar atatürk ü ...
demek ki köyden köye değişiyormuş.
şayet atatürk ün devrimleri taşra dediğin anadolu nun ücra noktalarına kadar inmeseydi bu denli kabul görmezdi. taşraya hitap etmeyen reformlar osmanlı nın son dönemlerinde yapılan reformlardır.
Bir sorunsaldır. Atatürk' ün getirmiş olduğu anlayış ve genel itibariyle ilkeleri niçin türkiye'nin taşralarına ulaşamamıştır? Bunu özellikle bir köylü olarak soruyorum. Köyümüzde tanıdığım yaşlı dedeler atatürk hakkında pek bir şey bilmiyorlar bilenlerde türkçe ezan muhabbeti dışında pek bilmez nedendir?
Edit: inmiştir diyenleri akp tabanını açıklamaya davet ediyoruz.