orta okuldayken almanya dan gelmiş arkadaşımın, bir tarih dersinin çıkısında bana içten söylediği cumle. o donem anlayamadığım, bır sure sonra haliyle kafama dank eden konu! çok haklıydı o arkadaşım, o kadar iğrenç yazılmış bir tarih kitabımız vardı ki, çocuk haliyle dışardan gelip, daha tarafsız bakabildiğinden, doğal olarak öyle bir tepki vermişti. o kitabı, o kitapları hatırladıkça hala midem bulanır, üstelik hala değişen bir şey yok, bugun bile ataturk gibi çok önemli bir liderin hayatı okullarda o kadar kotu işlenmektedir ki, o rezil kitaplar bugun hala okullarda geçerliliğini korumaktadır!
milli eğitim sistemimizin çok güzel becerdiği kötü anlatıma karşı kullanılan tümcedir.
Atatürk doğdu, Tarlada karga kovaladı, sonra ne hikmetse gaza geldi askeri okula gitti, sonra bir şeyler oldu çanakkale'de destanlar yazdı, sonra yine bir şeyler oldu canı sıkıldı Kurtuluş savaşını verdi, kazandı, Tekrardan bir şeyler oldu Lan cumhuriyete geçeyim dedi Cumhuriyeti kurdu.
Oysa Atatürk'ün yetiştiği, büyüdüğü, fikirlerinin geliştiği ve onun öncesinde bu ortama altyapı hazırlayan Osmanlı'nın duraksama ve gerileme dönemimi, şu savaşı kaybettik şu toprak elimizden çıktı şeklinde anlatınca bir tarih dersi böyle oluyor işte.
Lan O savaşı kaybettik de neden kaybettik?
Türk boğazına kadar çamura batmasa savaş mı kaybeder?
Halk cahil kaldı, kaldı da neden kaldı?
Türk Milleti bu cehalet sonucunda ne duruma düştü?
Göksultan Abdulhamid neler yapmak istedi bu ülkede?
Onu yıkan ittihatçılar neler yapmak istedi, Neleri başardı, neleri eline yüzüne bulaştırdı?
Yok biz savaş kaybettik, halk cahil kaldı Atatürk çıktı kurtardı.
Evet Bu kadarlık Atatürk eğitimi.
bir de yeni hükümet ve çok sevgili liboşlar ATatürk'ün bu kadar boktan anlatılmasından tatmin olmamışlar ki daha da boktan anlatılması için çabalamaktalar.