Diyelim ki ateisttir, ne olacak. Bugün elindeki telefon, evindeki televizyon, sabah akşam başında durduğunu bilgisayar, hastalandığında kullandığın ilaçların kaç tanesi müslümanlar tarafından yapıldı. Bırakın olmuş bir adamın dinini sorgulamayı da kendinize bakın biraz. Atatürk'ün inancı ne olursa olsun şuanda içinde bulunduğumuz ülkeyi o adam kurtardı, o adam sayesinde dinini yaşayabiliyorsun. Dinde herkes kendinden sorumludur, bırakın bu işleri.
napalım ? arkasından küfür mü edelim amaç bu mudur. sevmeyelim mi hatırlamayalım mı ? ne fark eder ? ne fark edecek.
ki yaşadığı zamanda yaşıyor dahi olsaydık kolundan tutup zorla camiye mi götürecektiniz falakayamı yatıracaktınız.
ülkemizde de bir çok atayiz yaşıyor ne yapacaksınız ? insan olmadıklarına mı dalalettir ?. bu onları kötü birimi yapıyor.
Bir safsatadır.
yahu ne ilginç insanlarsınız. Videoda bir mektubun bahsi geçiyor ve bardakçı denen, her programında pelin batu'yla birlikte milyon tane soytarılık yapmış adam dedi diye inanıyorsunuz. Sizin islam inancınız da böyle dogmatik.
Mektup bu. insan, iddialara inanmadan önce bir açar okur.
hala daha karikateistimsi argümanları savunanları görüyorum. o da şu ;
"zeki insanlar dinsiz olur " hadi ya ? peki dünyaca ünlü teist bilim insanlarını ne yapacağız ? onların ıq seviyelerini ölçüp zeki olmadıklarına mı karar verdin ?
ateist din felsefecisi erik weilenberg 'in şu paragrafını paylaşmak istiyorum
Din felsefesiyle ilgilenmeye başlayana kadar, diyebilirim ki, Dawkins benzeri denilebilecek eğilimler sergiliyordum. Dawkins, senin de farkında olduğun gibi, dini inançları sadece reddetmiyor, insanların bu inançlara sahip olmasını da aptalca buluyor. Bu tavrını da kimseden saklamıyor. Diyebilirim ki daha bilgisiz ve genç biriyken ben de bu fikirlere sahiptim. Ama din felsefesi konusunda çalışmak bu eğilimleri benden çekip çıkardı, ve bunun kesinlikle iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Aquinas, C.S. Lewis ve daha çağdaş olanlardan Alvin Plantinga gibi düşünürleri okuduğum zaman teizmin aptallar için doğru olan, saçma bir görüş olmadığını ve bu düşünürlerin çoğumuzdan -ve kesinlikle benden!- daha zeki olduklarını düşündüm. Ateizmi savunmaya devam etmeme rağmen, Dawkins benzeri eğilimlerim din felsefesi çalıştıkça ortadan kayboldu.' Erik J. Wielenberg
bu cümleler ateist din felsefecisine ait. ve emin olun ki hepimizden daha zeki !
Ne güzel işte tüm insanlığa hitap edebiliyor. sadece müslümanlara değil. Adamın dini kimliği yok, dua da eder kiliseye de gider ateist biri için din toplumla uyum için de yaşamak için bir kültürdür.