doğru tespittir. örneğin; fetih 1453 filmini 6 küsür milyon kişi izlerken, atatürk ile ilgili yapılan mustafa,veda,dersimiz atatürk filmlerinin üçünün toplamı 2 milyondur. temeli sağlam atılmayan her şey çökmeye mahkumdur.
eksik tanımdır. atatürk hiç bir dönem çok sevilmemiştir. fakat baskı, korku ve kanunlarla onu sevmek zorunlu hale getirilmeye çalışıldı. yani sevgiyi bilmeyenler sevginin zorla olabileceğini sandı.
atatürk te sevilmediğini bilirdi. bu sebepten hiç bir zaman sine-i millete gidemedi.
atatürk'ün bugün hayalet gibi güya yaşayan çakma liderciklerden çok daha fazla sevildiği ve yaşanan karşı devrim sürecinde öneminin daha da anlaşıldığı ve daha çok sevildiği bir gerçektir.
bu sevgi, türlü hile ve baskılarla havuzlar oluşturup medyayı ele geçiren ve her gün yeni bir yalanla halkı ondan soğutmaya çalışan kitapsızlara rağmen artmıştır.
artık bir zamanların müthiş kumandanı olarak bahsedilen ve askeri deha olarak yalnızca türkiye'deki bazı kesimlerce kabul görmüş olan mustafa kemal atatürk'ün eskisi kadar nasıl desem çok sevilmemesi durumudur. yani halk acaba gerçekleri milli eğitim bakanlığındaki müfredat değişikliği nedeniyle gençlere ve çocuklara gerçeklerin anlatılması sebebiyle gördü mü yoksa gerçekten türkiye'nin ulusal anlamda yüce lideri olan sayın cumhurbaşkanı, kahraman insan, entelektüel tipli kukuleta suratlı, yakışıklı uzun adam recep tayyip erdoğan'ın başarıları atatürk'ü gölgede mi bıraktı?
niyeyse dikkat edin bakın eskisi kadar atatürk sevilmez pek. böyle müsamerelerde falan atam sen kalkta ben yatam atam sen hiç ölmedin ki tarzı şiir okuyan çocuklar falan da azaldı ben hep müsamerelere gider pisi pisi ayakkabılarımla iki dans atarım gençler eğlensin diye. görüyorum neticede.
zaten anıtkabir ziyaretçi sayısından da net şekilde belli. 2002den sonra her yılda 200.000 kişi az ziyaret etmiş.