erkekler icin bir sey diyemicem ama bir kadın icin düzenli bir hayat, düsük calısma temposu, cocuklarınla tatil yapabilme lüksü baya cezbedici bence. özel bir okulda bunları saglamıyorlar maalesef.
Mezun olduktan sonra 7-8 hatta 10 yıl boyunca girdikleri sınavlarda sürekli olarak başarısız olan öğretmen adayları yıllar sonra bir şeyi başardıkları zaman 'vay be, demek ki başarmak böyle bir hismiş' diye düşündükleri için. Alışmamışlar ki yıllardır bir şey başarmaya. Bırakın sevinsinler.
Sadece ikiyüzlülüğe dikkat çekiliyor. Madem maaş için çok zırlanıyor, öyleyse atanınca neden sevindirik oluyorsunuz?. Madem maas çok düşük bunu bile bile neden öğretmenliği seciyorsunuz?. Ha idealistsiniz, pırıl pırıl gençler yetistirmek iatiyirsunuz, öyleyse neden tek gündeminiz maaş, ek ders, kurs ve zengin velinin çocuğuna özel ders vermek?.
Ne olacak öbür boyu patron ağzına bakmayacak, niye geç geldin diyen olmayacak. Maaşın gecikmesi olmaz, resmi bayramın tatilin sekmez, iki de slayt açar oynatır oynatır durur maaş gününü beklersin.
Yani sevinmekte haklılar kim olursa olsun.
1- devlete sırtı daya.
2- yılda 180 gün çalış.
3- mesai saati en az olup en yüksek maaşı alan memur ol.
4- ömür boyu iş garantisi.
5- fosil bile olsan çocuklara sesin bile gitmese para hırsına emekli olmayıp maaşa çökmek.
eğitim sistemi ortada, tabi sevinirler. kendilerini geliştirmek zorunda olmadıkları bir iş, mesai saatlerinin az olduğu bir iş, fazla mesai kavramının olmadığı bir iş, işsiz kalma riskinin olmadığı bir iş, alınan maaşın yapılan işe göre gayet iyi olduğu bir iş. daha buna benzer maddeler sayabilirim bu yüzden bu kadar seviniyorlar.
öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği ahlaki değer ve sorumlulukla işlerini yapan öğretmenlerimizi tenzih ederim, onların verdiği emek karşısında ödenen paranın bir önemi yoktur.
10 senedir kpss ye girmiş, boru değil yani ölüyor sevinçten normaldir.
(yalnız bu sene her tanıdığım öğretmen adayı atanmış, bu da ayrı konu, şaşırdım.)