erciyes, ege, istanbul ve ankara üniversitesinde bulunan ve yakın zamanda ankara'da 2. öğretimi de açılmış olan matematik, fizik ağırlıklı, benim de 2 sene okuyup bıraktığım bölümüdür. iş imkanından bahsedersek, böyle bir imkan olmadığı için de bahsedemeyeceğimiz bir bölümdür ayrıca. zira kpss'de 10 yılda 1 kadro diyanet işleri başkanlığı açar. ya da dersanelerde matematik veya fizik öğretmeni olarak başvurabilirsiniz. fakat binlerce fen-edebiyat mezunuyla da rekabet içinde olacağınızı da unutmayın dersane işine girmek için.
fen fakültesine bağlıdır.
teoride kalan ve pratiği uygulanamayan bir eğitim argümanı vardır.
astronomi ve uzayla pratikte meşgul olan üniversitelerin bilgilerini öğrenciye ezberletir.
üniversite de iken aşık olduğum kız bu bölümde okuyordu. şöyle bir düşünüyorum da sanırım en doğru bölümü seçmiş. ona olan karşılıksız aşkımı gören hatunlar etrafımda pervane olurken, beni bir kez olsun anlamamasına anlam verememiştim. şimdi hangi gezegenden geldiğini anlamaya çalışıyorum.
tesadüf buya okur da kendinden bahsettiğimi anlarsa belki hep beraber öğreniriz.
görüyorsunuz ya aşk gerçekten ölümsüz. mazide hoş bir seda da olsa aşk terkedildiği karanlığından bıkıp usanmadan o günü bekliyor ve en ufak hatırada insanın beyninde şimşek gibi çakıveriyor.
bana lütfen astronomiden bahsetmeyin. evliyim ve eşimi seviyorum ama astronomi dediğinizde cidden bir ihanetin kollarında buluyorum kendimi. pratiği olmayan ama teoride ihanetten başka birşey olmayan çıkmaz sokağım benim.
o sokağa en sessiz adımlarımla ve arkamı kollayarak girerim. yine aynı sessizlikle kırmızı bir gül bırakarak ayak uçlarımda çıkarım.
aldatmak mı bu bilmiyorum ama insanım eninde sonunda. kusursuz olsaydım, insan olmazdım öyle değil mi?
bu sokaktan sessizce çıkmanın zamanı geldi. aman sizde sessiz olun, gözünüzü seveyim.
işletmenin üzerine okumayı düşündüğüm, puanlarına bakınca girerim lan buna diye iyice gaza geldiğim, ama ders programını görünce bu ne lan dediğim bölüm. tm öğrencisi olarak o kadar fizik yapamayacağımdan *tabii kiyoksa... şu an için hayallerde bekleme bölümüne aldığım bölüm.
ismine baktığımda lan ne güzel olurdu burda olsam dediğim, derslerini görünce (matematik ve fizik ağırlıklı) hiç gerek yok dedirten bölüm. sadece uzayla ilgileneceklerini düşünüyordum halbusi.
astronomi ile astroloji yi birbirinden ayıramamış bünyeler için fala baksana akşama geyikleri dönen, yüksek matematik ve yüksek fiziğin babasının görüldüğü bölümdür. Girmek kolay , çıkmak fazlasıyla zordur.
türkiyede ilk defa adam akıllı işe yarayan bölümdür. evet beyler. çevrenizde bu bölümden mezun olup boşta kalan varsa 10 lira verin ve uydu alıcınızı yaptırın. para kazansınlar biraz. bu bölümden mezun olup da imam olanlar var yapmayın etmeyin.
Hayatımın bir döneminde hobi niyetine ikinci öğretim falan olarak okumayı düşündüğüm 10-15 bölümden biri. ismi falan aşırı havalı çok özeniyorum böyle şeylere
Türkiye'de sayılı üniversitenin Fen Fakültesi altında yer alan bölüm. ilk senesi matematik bölümü müfredatıyla bire bir aynıydı. ikinci senesinde de 1-2 farklı ders vardı. Yani bölüm bol matematik ve fizik ağırlıklı. Nispeten kolay girilen, zor çıkılan ya da çıkılamayan bir bölüm. Dediğim gibi, matematik ve fizik bölümleriyle çok ortak dersi var, ortak olmayan dersleri de "Yüksek Enerji Astrofiziği", "Uzun Dalgaboyu Astrofiziği", "Yıldız Atmosferleri", "Gezegenler Teorisi" vs gibi gayet külliyatlı ve fizik/matematik ağırlıklı derslerdir.
Ama bölümü düşünenler varsa şunu da belirtmek isterim ki; isteyerek girenlerin, aynı dönemde uğraşmaları gereken başka durumlar yoksa (çalışmak - iş vs gibi) zevkle okuyabilecekleri ve 4 senede de bitirebilecekleri bir bölüm. Sadece düzenli olarak okul harici de biraz zaman ayırmak gerekir, o kadar.
Mezunları, fizik, matematik ya da yazılım geliştirme VB gibi bir alanda yüksek lisansa girip, o yönde ilerleyebileceği gibi, Adli Tıp Enstitü'lerinden birine girip Adli Astronomi'de de uzmanlaşabilir ya da sayısal adli alanlardan birini seçebilirler. Yani Astronomi mezunu olup Balistik Uzmanı olmak da mümkündür.
Küçükken ilerde olunacak olan meslek olup, yaş 20 lere ulaştığında öğretmen yada mühendis olmak için okumaktan vazgeçilen bölümdür.
Orijinal kişilerin çıkıp, kafa açması temenni edilir.
okumak istediğim fakat gidemediğim bölümdü. şu anda imkanım var fakat derslere katılmam imkansız gibi görünüyor. fakat gene de şansımı deneyip bu bölümü bitireceğim.
Sağlık alanındaki bölümüm üzerine okumayı düşündüğüm bölümdür. Uzaya olan ilgimden ötürü beni çekiyor ancak ders içeriğine bakınca bilim yapmaya olan hevesimi alıp götürmüştür. Zira bölümde bilim yapmaktan çok formül ezberliyoruza benziyor.
Gene de en iyi yaşayan bileceğinden bölümü okumakta veya bitirmiş olan bir arkadaş ileti atarsa müteşekkir olurum.
ülkemizde ne yazık ki pek iş alanı olmadığından fazla tercih edilen bir bölüm değildir. ancak 90'lı yıllarda puanları tıptan biraz düşüktü sadece, çünkü bölüm içerisinde fizik ağırlıklı olmak üzere her türden temel bilim derslerini öğrenmek zorunda kalırsınız. "girmesi kolay, çıkması zor bölüm" derler bu nedenle.