yunanca 2 kelimenin birleşmesiyle oluşmuştur.
astronomi;dinsel amaçlar nedeniyle artaya çıkmıştır.
astronomi konuları;tüm evreni ve evrenin farklı madde ve enerji formlarını inceler.evrenin bileşenlerini,temel tanecik ve moleküler düzeyinden en büyük galaksi,süper kümelerine kadar inceler.
astronomi;yöntem ve araştırılan cisimlere göre dallara ayrılır.örneğin;küresel astronomi,gök merkezi,astrofizik,kozmoloji..gibi
astronomi bölümünden mezun olan kişilere de astronom denir.
genellikle astroloji ile karistirilir.
Üç üniversitede astronomi ve uzay bilimleri bölümü bulunmaktadir :
ege , ankara , istanbul ..
ne okuyorsun:
astronomi.
*burcum oğlak yükselenim akrep.
*ne o uzaya mı çıkacaksın?
*hadi bi falıma bak.
*o ne ya?
*formasyon kalktı öğretmen olamazsın.
*benden marsa selam söyle....
diyen gerizekalılar yüzünden bıraktığım sonunda bişey olunmayan bölüm.
tüm komplikeliğini, tanrıbilimsel olarak aristotalesle tatmıştır. sonraki olgun evrelerinde metafizik boyunu copernicus ve keplerle, nihayetinde en verimli ve realist yanını, newtonla yaşamıştır.
benzer şekilde, açıklanabilitesinin kolaylığı ve serbestisine göre önce aritmetik, sonra geometri, sonra da mekanik gelir. ancak aksi şekilde; matematik tanrıbilimsel ve metaziksel evrelerden hiç geçmemiş, doğrudan pozitif doğmuştur. comte'nin "üç hal yasası" esasen bu noktaya ulaşmaktadır. pekçok gelişme böyle ilerleme evrelerinden geçer.
astroloji gibi sikimsonik asılsız bir icadın bu ismi kapmasıyla, gerçek bilim olan astronomi, bu ismine razı olmuştur. sondaki loji, genel anlamda "bilimi" demektir çünkü.
gök cisimlerinin konumunu, devinimlerini ve yapısını inceleyen bilim. Bilimlerin en eskisidir denebilir. Astronomi, bilimlerin en eskisidir. Eski uygarlıkların astronom-ra- hipleri, gökcisimlerini ve bunların devinimlerini, hep aynı yerde duran noktalar yardımıyla gözlemek için gözlem kuleleri yaptırmışlardı. O zaman hiç kuşkusuz «çıplak göz»le yapılan bu gözlemler sonucunda zamanı ölçebilmiş ve ilk * takvimleri düzenlemişlerdi.
dünya hayatından sıkıldığınızda varabileceğiniz bir kaçış noktası.
illa okulunu okuyup denklem bilmeye gerek yok. evrendeki dev yıldızları bulup dünya ve güneşle karşılaştırmak, zaman yolcuğu, kara delikler, nebulalar falan derken uçsuz bucaksız ve salt gerçek bir alemdir astronomi. hiçbir şeyden anlamayan bir insanın gözleri bile nebulalara bakarken dolabilir.