tamamen saçmalıktır. demesem ölürdüm evet.
ayrıca bilim dışıdır. ortalama aynı şeyleri yazıp aptal insanlara duymak istediklerini söyleyen sahtekar sürüsünün boş eğlencesidir.
ben zevk almıyorum o ayrı tabi.
son eleştirdiğimden beri gelişme gösteren saçma şey. anlayan varsa yarın sabah otobüsün sol arka koltuğunun saat 7 arası boş olup olmayacağına görebilecek var mı sevgili medyumlar. bir de beni övün yengeç burcuyum. cahiller gibi bu saçmalıklarla övülmek istiyorum ahbap. ney tuttuğumu mu koparıyorum ego point
burçla uğraşanların mesleği. lakin ben inanmıyorum hiçbir zaman. ne zaman nerede duysam hemen hemen tüm burçlara bu yıl aşk yılınız bu ay aşk yılınız diyorlar. ulan bir kere de gerçek olanı yani siz yalnızlığa mahkümsunuz yalnızlığa alışın diyenini duymadım. hep bir polyannacılık saçma saçma işler.
Astroloji, göksel cisimlerin ve astronomik fenomenlerin, insan karakteri ve kaderi üzerine etkilerinin olduğu önermesini konu alan, bilimsel gerçekliğe sahip olmayan sözdebilim.
insanoğlunun kafasını yukarı kaldırmasıyla beraber gördüğü küçük noktalara önce hayranlıkla bakması ve anlam verememesi, akabinde ise onları bulundukları konumlara göre yorumlamaya çalışması ile ortaya çıkan astronomi öncülü hobi.
yıldızların bulundukları konumlarıyla çeşitli şekiller oluşturmalarının ardında ise başka bir bilimsel gerçek yatar. o da dünyadan bakınca aslan şeklinde gözüken bir yıldız takımının özünde birbirlerinden farklı konumlarda bulunan ve aralarında herhangi bir şekilde bir bağlantı bulunmayan yıldızlardan oluştuğu gerçeğidir. aslanın başı bize çok yakın bir yıldız iken kuyruğu başındaki yıldızdan ışık yılı uzakta olan bir yıldızdır. tümüyle aslana baktığımızda ise aslanı oluşturan tüm yıldızlar birbirlerinden farklı ışık yılları uzaklıkta olurlar. kimisi daha derinde kimisi ise dünyaya daha yakında olur. bu mesafe ve derinlik ikilisi ise yıldızlara dünyadan bakınca onların aslan şeklinde görünmesini sağlar. yıldızların bu öylesinelik durumu zamanında insanlar tarafından gereksiz yere anlamlandırılmaya çalışılmıştır çünkü o yıllarda henüz teleskoplarla gökyüzünü incelemek mümkün değildi.
ekleme: örnek olarak bugün aslan olarak gözüken bir yıldız takımı yıllar sonra anlamsız bir şekil haline gelecektir. bu da astrolojinin bilimsel olmadığının örneklerinden sadece biridir. ayrıca insanlar olarak gökyüzünde yıldızların hiç olmadığı bir zamanda dünyada bulunuyor olabilirdik. böylece astroloji diye bir şey olmazdı ve dolayısıyla astronomi diye de bir şey olmazdı.
Tam bir cilginliktir. Bu sacmaliga bilim diyen arkadaslarim bilim nedir nasil calisir diye bir bakmasi lazim. Astroloji insanlara duymak istediklerini bazen de ilgisini cekecek seyleri soyleyen yalanci, akildisi, sapik bir ugrastir.
Astroloji, doğum bilgileri ve gök cisimlerinin konumları ile kişilerin karakterleri ve başlarına gelecek olaylar hakkında kestirimlerde bulunulabileceği düşünülen bir inanç sistemidir. Bu sistem içerisinde yıldız haritaları veya başka araçlar kullanarak geçmişteki olayları açıklamaya çalışan ya da gelecekle ilgili iddialarda bulunan kişilere astrolog denir. Astrologlar kimi zaman tüzel kişilerin (örneğin, bir ülkenin) geçmişi hakkında açıklamalar ya da geleceği hakkında tahminlerde de bulunabilirler. Astroloji, bir bilim dalı değildir. Gökcisimlerinin davranışını ve diğer gök olaylarını inceleyen bilim dalları astronomi ve astrofiziktir. Astroloji, gökcisimlerinin konumlarını belirlemek için bilimsel verileri kullanır, ancak bu verilerden yapılan çıkarımlar bilimsel yönteme dayanmaz. Bu çıkarımların yapılmasında, bilim dallarında olduğu gibi kontrollü deneyler sonucunda elde edilmiş kurallar kullanılmaz.
bizden milyonlarca km ötede kendi halinde dolanan cisimlerin bizim kişilik özelliklerimizdeki büyük etkisini(!) ele alan ve asla bir bilim dalı olmayan, saçma sapan bir şey işte.