günümüzün insanları arasındaki ilişkiyi düşünürsek her bireyin az çok yöneldiği durumdur. ilişkiler çıkar odaklı, samimiyetsiz bir hale geldi bunları çekmektense asosyal olur kurtulurum der birey.
Sosyalliğin pahalılığı asosyal olmaya iter bazen insanları.
-Hesaplayan adam mode on-
Çıktın kapıdan 1 paket sigara aldın 7.5 lira
Bindin dolmuşa,otobüse,tramvaya 2 lira
Oturdun bir yere limonlu soda 2.5 lira
Bir sigara yaktın yanında çay iyi gider çay 1.5 lira
Biraz değişiklik olsun dedin daldın bilardoya saati 8 lira böl 2ye 4 lira
PS yapalım dedin saati 3 lira
acıktın yemek yiyeyim dedin bir zurna 6 lira.
Geri dönüş 2 lira
Çok basit bir sosyalleşme size 28.5 liraya mal oldu. Öğrenci kişisi için sıçmanın ayrı bir veriyonudur.
Asosyalin bir gününe bakalım birde
Bir sigara aldın 7.5 lira
2.5 litrelik kola aldın 2.75
10lu halley aldın 3 lira
internette oyun oynamak film izlemek kafa dagıtmak bedava.
toplam maliyet: 13.25
kolanın asla 1 günde bitmeyeceği gerçeği de göz önüne alındığında asosyallik o kadarda kötü bir şey değildir. canınız sıkılmaz, hesabın üstünüze kalabileceği bir durum yoktur. Paranız cebinizde kalır kafanız rahattır.
-Hesaplayan adam mode off-
Sosyalleşmeyin demiyorum hobi olarak yine sosyalleşin ama günde 30 lira harcayacak göt hanginizde var öğrenci adamız amk.
bazı durumlarda zorunluluk yada sonuç olarak yaşanabilecek haldir. kendi adıma mesleğim * için günün en büyük vaktini bilgisayar başında geçiriyorum. bunun kafa yorgunluğu yetiyor zaten istirahat ihtiyacıma. mesai sonrası kalan vaktin sosyalite için yetmemesini de katarsak mesleğimin konsepti sebepli asosyal oluyorum diyebilirim.
aynı işi yaparak gayet sosyal olunamaz mı? olunur tabi. 7/24 bakman, kontrol etmen gereken sunucuların yoktur; mesai saatin sonrasında çalışıp, problem durumunda destek vermen gereken müşterin yoktur; mutlaka yetişmesi gereken işleri mesai sonrası yapma zorunluluğun yoktur; o zaman bir yazılımcı olarak rahatça sosyal takılabilirsin.
bazen insan inzivaya çekilme ihtiyacı duyar. bu durumlarda zaten kendini dinlersin kabuğuna çekilerek. ama genel anlamda asosyallik bir süre sonra zarar vermeye, sıkıcı olmaya başlıyor. doğamız gereği paylaşması gereken yaratıklarız. duygularımızdan, somut olan herşeye kadar. bunların sağlıklı devamını sağlayabilmek için de topluma karışmak gerekiyor.
Çok kötü bir şey. Insanı günden güne eritiyor. sorun bende, insanları sevmiyorum kaçıyorum bir yandan da onlara muhtacım. Çok garip ama iletişim becerim ya yoktu hiçbi zaman yada yok oldu. Ne zaman bu hale geldim bilmiyorum. Hiçbir şey yardım etmiyor bana ama şimdi daha iyiyim bir ara intihar etmek istiyordum hatta yaya geçidinde yavaş yürüyordum biri beni ezsin falan diye umut ederek.
ortamına göre asosyal olmak belaları def eder ömrü uzatır.* öyle ki baktınız ortalık belalı asosyal moduna geçer kimseyle muhattap olmazsıbnız. muhattap olmadığınız için taraf da olmazsınız. onlar birbirini öldürürken siz sağ kalabilirsiniz.
çağın hastalığıdır. sözde sosyalleşme aracı olan internet siteleri-programları sayesinde insanlarla fiziksel temasta bulunmakta çekinen bir nesil yetişiyor. internet kullanma yaşı düştükçe, ergenlik dönemindeki jenerasyonun içine düştüğü bu asosyallik durumu daha da artıyor. yaşasın sanal gençlik!
mal olmaktan iyidir. hakikaten malın biri olmaktansa, sorumluluk denen şeyden bi haber öküzün teki olmaktansa allah belamı versin çok çok iyidir. en azından pc başında oturur masrafsız zararsızdır. en fazla biraz sakal uzatır biraz da kilo alır. zararı kendisinedir.
eğer malsan zararı sen ve bütün yakın çevrene sirayet eder.
sosyal paylaşım sitelerinin insanları sürüklediği durumdur. neden adı sosyal paylaşım sitesi olur onu da anlamam gerçi. asosyal paylaşım sitesi daha makul duruyor.
internetle sosyal olmaya çalışan tiplerden değildir.
Bir kaç mahalle arkadaşı vardır ama düzgün kişilerdir. Onlarla vakit geçirir. Ama asosyalim diye ne boyu kısalır ne de sesi kısılır.