Her dönem askeri darbeler değişmez. Ekonomik çöküş olur Halk ayağa kalkar biber gazı silahlı çatışma yaralanmalar falan gelir peşinden. Tak Ordu yönetime el koymuştur denir. Her zaman derim polisi de asker gibi güçlü yapacaksınız ki eşit oranda iki baş olsun ülkede. O zaman biraz zor yaparlar o darbeyi.
bizim yakup cemillerden öğrendiğimiz hadisedir. g*tü boklu cemaat köpeklerinin, ordunun içine sızdırdığı üç beş minyatürün asla başaramayacağı eylemdir. bu işleri bile ele ayağa düşürmüştür fetöcü şerefsizler.
Yerine göre darbe yerine göre ihtilaldir. Bu eylem din afyonuyla uyuşmuş askerler ve ya dini cemaat liderinden akıl alan çakma askerler katiyen yapmaz. Ihtilal için cemal madanoğlu nun dediği gibi taşşak gerekir.
pkk, daeş, fetö...gün aşırı patlayan bombalar, terör saldırıları, sınır ötesi operasyonlar, dolar ve euro karşısında tl nin değer kaybetmesi vs. aslında bu kadar şey tek bir şey için yapılıyor. erdoğan'ı bir şekilde iktidardan göndermek için.
zannedersem batı erdoğan kadar dirençli ve güçlü bir lidere bu bölgede alışık değil. eminim onlar da hayretle izliyor bu durumu.
bu denli istikrarsızlık ortamının nihayetinde erdoğan'ı seçimle yine gönderemezlerse bu defa hangi cenahtan gelir bilmiyorum ama bir askeri darbe tekrar planlayabilirler. tarih tekerrürden ibarettir. 80 öncesi yaşananlar düşünüldüğünde şu anda aslında çok da farklı bir durum yok.
millet olarak uyanık olmalıyız, zira bu ülke bir askeri darbeyi daha kaldırmaz.
80 darbesinin toplumdaki etkilerini görmüş okumuş izlemiş biri olarak net bir şekilde ifade etmek gerekir ki çok ama çok kötü bir hadisedir.
En basit örnekle herhangi bir sebepten eşin dostun veya sen gözaltına alındığında kendini temize çıkarman aylar sürer. Çünkü bugün beğenmediğin yargı sistemini mumla ararsın ama bulamazsın.
Bir şekilde affedilip dışarı salınsan bile daha sonra içerdeki hücre koşullarından bir çok iç hastalığa yakalanman çok olasıdır.
Onun için seçimle gelenin seçimle gideceğine sonuna kadar inanıp
Demokrasiden ayrılmamak gerek.
Bir ülkedeki sarayın ödeneği 800 milyon ise eskiden sövdüğü düşmanlarını şimdi el üstünde tutuyor ise lider tecavüzcü vakıflar ile iftar masasına uturuyor ise kendisini eleştirenleri hapse tıkıyor ise doğruları söyleyen kanalları kapattırıyor ise çoğu önemli makama parti üyelerini getiriyor ise vergiler tavan yapmış ise o ülkeye darbe müstehaktır.
1980 darbesi her ne kadar askeri olsa da, yanlış uygulanan bir darbedir. Gerçek bir askeri darbe değildir. Eğer adam gibi birisi yapmış olsaydı, insanlar şuanda askeri darbelere daha sıcak bakacaktı. Militarist birisi olarak, şuurlu bir darbenin şuan gerektiğine inanıyorum. He, ortada böyle bir ihtimal bırakmadılar, bu saatten sonra ancak hayallerde kaldı.
Devletler yıkılır, hükümetler değişir ama ordu her zaman ülkenin gerçek sahibidir.
türk silahlı kuvvetlerinin ümmetçi ve yalamacı olmasından dolayı imkansız olan durumdur.
şimdi ki tsk koltuk sevdalısı ve bakkal olacak kalitedeki adamları toplayıp ülkenin en önemli pozisyonuna "genelkurmay başlanı" olarak gelirler. onlar askerde ben en büyük askerim.
devleti yönetenlerin ülkedeki kaos, terör gibi olaylara karşı basiretsiz ve çaresiz kalması gibi durumlarda türk silahlı kuvvetleri'nin yönetime el koymasıdır.
ülkemizde son zamanlarda dozunu iyice artıran terör olayları, şehit sayısındaki artış, iç çatışmalar ülkeyi gitgide yaşanmaz bir hale getirmeye başlıyor. bu konulardaki sorunlarımız yetmezmiş gibi, devleti yönetenler hala suriye'ye savaş açmanın peşindeler. bugün başkentimizde, ankara'nın göbeğinde, tbmm ve genel kurmay başkanlığı'nın yanı başında içerisinde tsk mensuplarını taşıyan otobüslere bombalı saldırı düzenlendi. (bkz: 17 şubat 2016 ankara patlaması) onlarca şehidimiz ve yaralımız var. böylesine bir yerde, bu denli büyük bir saldırı yapılabiliyorsa, ülkenin yönetiminde yolunda gitmeyen şeyler vardır. devletin zaafiyeti bugün açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. şu dakikadan itibaren herkes görmüştür ki, bu ülkede yaşayan hiç bir vatandaşın can güvenliği yoktur.
askeri bir müdahaleyi savunmak, demokrasi açısından hiç doğru bir yol değildir. fakat türk silahlı kuvvetleri ülkeyi iç ve dış tüm tehditlerden korumakla mükelleftir. bugün, ülkenin geldiği durumu elini vicdanına koyarak değerlendirmelidir. sadece tsk değil, herkes yapmalıdır bunu.
27 mayıs 1960 ve 12 eylül 1980 askeri darbelerdir.
12 mart 1971 muhtıra,
28 şubat 1997 postmoden darbedir.
27 mayıs darbesi takip eden tüm askeri müdahalelerin önünü açmıştır.