askerlik yaptığım jandarma karakolunda bi olayın başına gelmişti, direkt mahkemeye yolladılar, adı da said idi. tanım olarak insanın bi tarafına kaçabilecek bi olaydır. yerine göre değişir tabi.
güneydoğu da iseniz komutanınız "kullanamıyorum lan ben bunu. al sen şu s.ktimin blek bilmem nesini seninkini bana ver" diyebilir ve bu sayede 12 ay black berry kullanan tek asker olma olasılığınız yükselir.
not: yaşanmıştır.
kesinlikle askerlik yapılan yere ve askerdeki görevinize gören değişen olaydır. tabur yada karargah yazıcısıysanız komutan "yasak olduğunu bilmiyor musunuz lan ibnetorlar" diyerek telefon geri verir. fakat ankara genelkurmayda askerseniz ya da f tipi cezaevinde jandarmaysanız telefonun götünüze sokulup o şekilde askeri mahkemeye çıkmanızla sonuçlanabilcek eylemdir.
aslında yalnız rütbesiz erlere değil karargah ortamında bulunan tüm rütbeli, rütbesiz askerler için cep telefonu kullanımı yasaktır. hal böyleyken kademesi bile olmayan uzman çavuşların cep telefonu kullandığı görülür. bu yakalatma hadisesi komutanlarla arası pek iyi olmayan, veya çömez askerler için geçerlidir. komutan postaları veya komutanların başka rütbelilerden bile daha güvenilir buldukları teskereci ve kaşar statüsündeki askerlerse karargahta bile bu yakalanma olayına maruz kalmadan hayatlarına devam ederler. bu durum askerliğin sanılanın aksine ne kadar adaletten uzak bir ortam olduğuna delalettir.
yerine göre değişir. küçük jandarma karakollarındaysanız çok çok kıl bir karakol komutanınız da yoksa, tezkereyi aldığınız gün iade edilmek üzere el konulur. fazla bir yaptırımı olmaz.
25 gün hapis cezası vardır. mahkemeye çıkarsınız, iyi halinizden 16 güne iner cezanız. şafağınız 16 gün artar yani. temyize giderseniz sivilde de yargılanıp, sivil hapisanede yatabilirsiniz.