ikibuçuk litrelik şişenin üç te biri kaldığında, işte o kısma verilen addır. nitekim ya günlerce o haliyle dolapta durur ya da doğru çöpe atılır. oysa benim de içinde bulunduğum nadir bir aptal kitle tarafından özellikle asidinin kaçması beklenerek bu şekilde tüketilir. ey allahım sen akıl fikir ver.
yemeği piç eden ince bir detaydır. anlayamazsın da alırken asidi var mı yok mu? burdan her boku yapan isviçreli bilimadamlarına sesleniyorum, ideal diş fırçası açısını bulduysanız, pizzanın üstüne sıcak olduğunu gösteren gudik şeyi koyduğunuz gibi kola kutularının üstüne de asit oranını gösteren bir bıdı koysanız ya.
Eğer kalabalık bir grup halinde tüketilmeyecekse kolanın 2,5 litrelik şişelerinden uzak durmak gerekmektedir. Biraz paraya kıyıp 1 litrelik şişelere yönelmekte asidin korunması açısından büyük fayda vardır. Eğer cimrilik edip 2,5`luk kola aldıysanız, içiminden sonra kolayı dolaba koyarken şişeyi ortadan iyice sıkmak suretiyle içerisindeki havayı mümkün olduğunca boşaltıp dolaba öyle koyun. Bu işlem hatırı sayılır derecede asidin kaçmasını engelleyecektir.
kokusuyla kendini belli edendir. keza bardak ağzınıza yaklaştıkça burnunuza patırdayan kola baloncukları* ,kulağınıza cizurt cizirt sesler gelmiyorsa veya bardak içinde beyaz baloncuklar yoksa içmeden de anlayabileceğiniz durumdur. *
--spoiler--
patırdayan kola baloncukları,cizurt cizirt sesler için bkz:dipnot kaynak kıçım.
--spoiler--