türk sinema tarihinin en gereksiz filmlerinden biri. satır aralarına da baktım mamafih bir mesaj bulamadım, resmen s.ke sürülmez bir film. zaten kanald'nin gece 02:00'de yayınlamasından anlamalıydım.
iç kapılar 2005ten sonra zorunluluk haline gelmiştir. asansörün yapımı sırasında ruhsat için belediyeye, ce belgesi için bir ce standardizasyon firmasına, kalite kontorl için yapı denetim firmalarına ihtiyaç duyarsınız.
n-81-1 standartlarına göre yapılır. standarda uygun olmayan asansörlere ruhsat verilmez.
eğer bir binada üst katlardaysa, bir yada en fazla iki sumo güreşçisinin binmesi halinde düşme yüzdesi baya bi yüksek olan zımbırtı. ayrıca bu zamazingonun içindeyken elektriklerin kesilmesi biraz ürkütücü oluyor. hele de akşam vaktiyse...
Bulunduğu apartmana haciz gelmesi durumunda, haciz memurlarınca, hareketini sağlayan parçanın alınması yoluyla apartman sakinlerine ilk göz dağının verilmesini sağlayan araç.
kendisi 1999 yapımı ''bir'' altıoklar filmi. 1996 yapımı Arthur Borman, Nigel Dick, Rafal Zielinski yönetimindeki ''The Elevator'' filminden çalıntıdır. öylesine çalıntıdır ki filmin ismi, senaryosu hatta çekim planları bile çalınmıştır. lakin mustafa uğurlu'nun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu görmemiz açısından varlığı bir bakıma anlam kazanmıştır.
gayet klostrofobik bir ortam olmakla beraber, ilkel asansörlerin tarihi milattan önce üçüncü yüzyıla dek uzansa da yolcu taşıyan ilk asansör, fransız kralı xv. louis'in isteğiyle günümüzden 250 yıl önce versailles sarayı'na yerleştirilmiştir. elisha graves otis 1853 yılında, düşmeye karşı emniyet düzeni olan ilk asansörü crystal palace new york'ta kurmuştur.
apartmandakiler arasında eşya alınıp yollanmasında da kullanılan ufak çocuklar için bazen oyuncak olan arada tutuklup edip korkutan bazıları için hobi bazıları için de fobi olan makina.