Arıya sinir olacağı davranışlarda bulunmamak lazımdır. Mesela yanınızda uçarken elinizle kovalamamanız gerekir. Arılar kendilerine hareket yapmayana bir zarar vermezler. Arıların insanların yüzünü ezberlediği ve tanıdığı,Amerika'da yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Eğer arıya zarar vermek isterseniz arı sizi tanır ve intikam alabilir.
fobisi olanlar için her gördüğünüzde direk uzaklaşmaya çalıştığınız ve size sevimli gözükmeyen bir böcektir. karşılaşıldığında tedirginlik ve korkuyu birlikte yaşayabilirsiniz. bazen yemeğinizin ortasında etrafınızda dolaşır ve siz sofrayı yıkarcasına kaçarsınız.
alerjiden ilerigelebilir. Sokma cesidine bagli olarak ariya alerjik reaksiyon tasiyan insanlar icin hayati tehlike barindiran durumlar olabilir. Ariyi saga sola savuracaginiza o yokmus gibi davranin, sinirlendirmemeye calisin.
arıdan korkmak değil de tedirgin olmak versiyonu vardır genelde. Tedirginliğin sebebi tam olarak nerde olduğunu sürekli takip etme gerekliliğidir. Sesin geliyor ama nerdesin? Kafamın arkasında mı, elimde tuttuğum ekmek parçasında mı ya da bardağın kenarına mı gizlisin? Sokacaksan sok korkmuyoruz ama nerdesin? Kimisi de hiç sklemez arıyı, arı da bu tipleri rahatsız etmez zaten.