bundan sonra piyasaya sürülecek endüstri ürünlerinin, icat edilenin başka bir türü olacağını iddia eden kişi söylemi.
ya da kısa yoldan, icat edilecek herhangi birşeyin kalmadığını beyan eden cümle.
misal;
içten yanmalı motorlar, dizel motorlar, benzinli motorlar ve dahi jet motorlarının ilk hareket noktası buhar makineleridir. asıl icat, ısı enerjisini hareket enerjisine çeviren buhar makinesidir. geri kalanı aynı amaç için üretilmiş farklı yönteme dayanan motorlardır.
tv, radyo, cep telefonları ve dahi bütün kablosuz iletişim cihazları nicola tesla'nın alternatif akım prensibine dayanarak çalışır. yani bunların mucidi aslında tesla olup sonradan üretilen bu cihazlar bilinen bir icadın türevleridir.
bütün tekstil ürünlerinin kökeni çin'in milattan önceden beri uyguladığı dokuma yöntemlerine dayanır zaten.
bilgisayarın atası ise 60 lı yıllların başında üretilmiştir. ebat olarak çok büyük olmasına rağmen, bilgisayar denilen icadın çıkış noktası o makinedir. şimdiki kullandıklarımızın tamamı onun türevidir.
ha, fasulye gibiyken mikrodalga fırında drannnk diye patlayarak koca bir yemek halini alabilen (pizza, hamburger, musakka, poğaça, vs.) gıda tabletleri, insanın ışınlanarak transferi, yerçekiminin madde üzerndeki etkisini yok eden buluşlar felan yapılırsa tamam deriz, yeni bir icat bulundu deriz. ama bunların da mümkünü olmadığı için, icat edilecek bişey kalmadı sonucuna rahatlıkla ulaşırız.
dipnot: işbu başlıktaki ifadeyi de 1900 lü yılların başında amerikan patent dairesi başkanı beyan etmiş, bu da böyle biline.
Televizyon 1923 yılında, John Logie Baird tarafından ingiltere'nin Hastings kasabasında icat edilmiştir.
bu icattan sonra söylenen söz; artık icat edilecek birşey yok herşey icat edildi
şimdi var sen düşün.
Televizyon icat edilmeden önce kimse öyle birşeyin icat edilecegini bilebilirmiydi? onlarda herşeyin icat edildigini düşünüyordu yani 100 yıl sonra icat edilecek şeyin hayalini bile kuramazsın şu an.