etliye sütlüye karışmamak, siyasal, spor ve kültürel entry girmemek, mal mal geyiklere katılmak, bkz yazarlığı yapmak,kimsenin tekerine çomak sokmamak olarak belirlenebilir.
milli maç, eurovision, seçim gibi aktivitelerin olduğu günlerde, kısa, öz ve aşırı taraf tutmaksızın yapılan yorumlar yazara köşeyi döndürür. ya da diyelim fenerbahçenin yabancı bir takımla maçı olduğunda 'bir beşiktaşlı olarak feneri çok iyi buldum, hebele gübele...' diye devam edin, tamamdır, karma fırlayacaktır. kısa süreyle gündemi meşgul eden konularda ortada, herkese uyan bir yorum yaptığınızda, o gün içinde o başlık altındaki entrylerin çok okunması sayesinde artılarınıza artı ekleyebilmek hiç de zor değil.
1-Çok orjinal bakınızlar verin.
2-1. madde baktınız olmadı, ya da yapamadınız hemen cevab veremedi, montla sıç gibi klişeler kullanın.
3-Bilgi içeren bir entry ise mutlaka kaynak girin, bir web sitesine yönlendirin.
4-Duygusal bir entry ise, terkedileni, itileni, siktiri yemişi siz oynayın.
5-Argo göze batmasın ama kullanın.
6-Yağmur ile ilgili, buralara bugün çok yağdı yazmak yerine, işi yine ağlamaya getirin(madde 4 gibi) Mesela şiir yazın x x istanbul yağmuru başlığına.
7-Eğer dişi iseniz, belli edin.
8-Erkekseniz, josh hollaway'e mesela saygı duyduğunuzu yazın. Desinler ki vay, dürüst çocuk.*
9-Türban ile ilgili entrylerde geyik yapmayın.
10-Arkadaş çevrenizi geniş tutun. Karma coşar.
1) yazdığınız her yazıda, kaydırma, kodlama veya yanlış cevabı işaretleme gibi basit hatalar yapmayın, göz zekini bozmayın "gibi" (doğrusu zevkini olmalıydı).
2) paragraf yazılarında ilk önce soru kökü, daha sonra paragraf okunacağı için, kökünüzü iyi belirleyin, sağlam giriş yapın.
3) her yazıda cevaplandırılamayacak nitelikte özel mesajlar alıp, eksi oylara boğulabilirsiniz. hiç moralinizi bozmayın ve vakit kaybetmeden diğer entryi girin. vakit kalırsa daha sonra tekrar o mesajı atana dönebilirsiniz.
4) eğer o konu hakkında çok emin değilseniz sakın kafadan sallamayın. boş bırakın. bu sayede karmanızı düşürecek eksi bir puanı önlemiş olacaksınız.
5) süreyi son ana kadar kullanın. zamanınızı boşa harcamayın. ne zaman ki anneniz kapat şu bilgisayarı, zaman doldu derse o zaman bilgisayarı kapatırsın.
6) ilgi alanınıza daha yakın olan konulara daha fazla yüklenin. asıl puanı bu bölümlerden alacağınızı unutmayın.
7) yazı yazmaya önyargısız, moral gücü yüksek bir şekilde başlarsanız, diğer yazarlara oranla bir adım daha öndesiniz demektir.
8) ezber bilgiler girmekten kaçının, anlayarak yazın.
9) bazen 4 yanlışı bulmak, 1 doğruyu bulmaktan daha kolaydır. baktın hep seni eksiliyorlar, sende karşı taarruza geç. şüphelendiklerini bir bir acımadan eksile.
10) yeni konularla ilgili yazı yazılırken, kolaydan zora doğru gidilmelidir. maazallah başlarda bi ayarı yersen varya fena olursun ona göre..
evet arkadaşlar. gelecek dersimizde ayar vermenin 10 altın kuralını hep birlikte öğreneceğiz. hoşçakalın!!
edit: en önemlisini unutmuşum. sakın böyle çok bilmişlik yapıp yok artı oy almanın kuralları, yok güzel yazmanın formulü gibi başlıklara yazmayın. eksilenirsiniz.
dipnot: eksi oy alınca da entryi editlemeyin. çok sinir oluyor.*