vakitte yazması gereken ümmetçi bir yeniçağ gazetesi yazarı.. 01/06/2006 tarihli yazısında açık şekilde laik cumhuriyet rejimimizi hedef almıştır..
''Berlinli Nuran Zeyrek Türkiye Büyükelçiliğinde, derdini anlatırken, salondaki kalabalığın Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilini yuhalayacağı hiç aklına gelmemişti. Çok doluydu. Günlerce elçiliğe gidip gelmiş ama bir türlü kimliğini alamamıştı. Elçilikteki adamlar başörtüsü bağlayışını beğenmiyorlar, ninelerinki gibi bağla, bir perçem saçın öne çıksın, diyorlardı.
Benim de başıma geldiği için hâdiseyi daha yakından takip ettim. Çok yakınımdaki bir kişi yeni nüfus cüzdanı alacaktı ve ben Türkiye dışındaydım. istanbul'da bizim nüfus müdürümüz olan hanımı da tanıyorum. Aslında iyi niyetli, her zaman herkese yardımcı olmak isteyen bir memur. iş başörtüsü olunca, iyilik meleği kadın gidiyor, ceberut bir kadın geliyor. Yakınımın fotoğrafını beğenmiyor. Nasıl öfkelendim. 5 bir km. beriden nüfus müdürü hanıma telefon açtım. Bu insanlar, örtünme vs. meselesinde hemen kendilerini bir şeylerin bekçileri ilân ediyorlar, karşısındakilerin kim olduğunu düşünmüyorlar bile. Biz neyiz o zaman? Dış kapının dış mandalı mı?!
Yakınımın şahsî tercihleri kimseyi ilgilendirmez.
Nüfus müdürü hanımı üzdüm hâliyle ama sonra gönlünü aldım. işi tatlıya bağladık. Yeniden fotoğraf çektirdik. Artık o da üstelemedi.
Berlinli Nuran Zeyrek Hanımın sıkıntısını çok iyi anlıyorum. Keşke elçiliktekiler nasıl bir fotoğraf verileceğini belirten yönetmeliği çok iyi okusalardı ve kendilerini bir şeylerin bekçisi değil, devletin görevlisi olarak görselerdi.
Bu meselenin bir yüzü.
Üzerinde durmak istediğim, halkla "rejim" arasındaki uçurum.
Halkın yüreği o kadar yanmış ti, bir başbakanın huzurunda rejimi temsil eden bir büyükelçi yuhalanıyor.
"Devlet"le vatandaş arasındaki düşmanlığa varan soğukluğu düşünmemiz gerekir.
Neden bu noktaya geldik?
"Halk bizim gibi olmalıdır." diyenler yüzünden.
Halkın irfanı sizin çok çok önünüzde ve sizin gibi asla olmak istemiyor. Halk da dünyayı tanıyor, halk da olup bitenlerin farkında, halk da bilgili.. Siz şablonun içinde hapsolundunuz, halk çok çok ilerinize geçti, bunu fark edemiyorsunuz.
Kavramları yeniden yorumlayalım.''
kavramları yeniden yorumlayalım sözüne dikkat.. nasıl olurda kendini milliyetçi olarak tanımlayan birisi ''laikliği yeniden tartışalım'' diYEN akepeli meclis başkanıyla aynı çizgide buluşur.. gerçekten şaşırtıcı..