gemi sahibi kimse. öyle elde puro viski ile hayal ettiğiniz bir meslek değildir, parası bol, sıkıntı stresi fazladır. bu hayatı yaşamak istemeyeceğinize eminim.
sanılanın aksine hepsi varlık içinde yüzmemektedir. hasbel kader alınan gemi, doğru dürüst iş alamadıktan sonra, çalıştırdığı personele, yakıtçıya, kumanyacıya bilimum kişi ve kurumlara takılan borçlar ile boğuşur durur.
aklıma hemen beyaz ceketli, fularlı, taşağı 8 kilo çeken bi adam geliyor. sonra o taşakları hemen gözümün önünden uzaklaştırıyorum.
hani etrafımda klişeci bi pezevenk olsa gelse dese ki bi gün "olm denize armatör mü düşse kurtarırsın avrupa birliği genel sekreteri mi?" hiç düşünmem armatör derim aga. sonra da o klişeci pezevengi uşak'a kadar kovalarım. sene olmuş 2013 böyle soru soran tipler kaldı mı amına koyim! bak armatörü 2 rekat öveyim derken klişeci pezevenkle sinirlerimi alt üst ettim. gidiyorum lan ben!
gemi işletmeciliğinden para kazananlara armatör değil gemi brokerı denir. armatör gemisi olan insandır. gemisi olmayıp gemi ticareti yapan insanlar da vardır onlar sadece brokerlardır. seneler önce öğretmenim babamın mesleğini sorduğunda söylemiştim kadının tepkisi "annen çalışmıyo o zaman " olmuştu nedenini sorduğumda da e baban armatör annen neden çalışsın ki demişti. kısacası insanlar armatörleri para sıçan insanlar olarak bilir ama doğrusu öyle değildir. tabi ki gerçekten yüklü miktarda para kazandırır iş yapınca ama geminizin okyanusun ortasında demir ağlara takılması, kaptan mazottan çaldığı için karadenizde geminizin batması, geminin sizden yıllar önceki sahibinin borçlarını ödememesi üzerine bir gün adamın tekinin bu gemi benim diye dava açabilmesi mümkündür. kısacası gerçekten riskli bir iştir. ama işledimi de tıkır tıkır işler. ayrıca krizden en fazla etkilenen insanlardır armatörler.
gözleri maviden başka renk görmeyen (ya deniz yada 100 tl) acayip zengin ismide çok hoş olan
genellikle şişko güleryüzlü bi tipleme aklıma getirdiğim güleryüzlü insan iş adamı..