klasik kopya çekme yöntemini uygulayan öğrencidir, o sırada ya açık olan kağıda bakar ya da fısıltıyla bir şey sorar gereksiz bir silme işlemi yaptıktan sonra tekrar geri dönüp aldığı silgiyi iade eder. hoca uyarana kadar bir kaç kere bu durum tekrar eder.
bununla ilgili nacizane bir eserimi paylaşmak isterim;
ey arkasını dönüp silgi alan öğrenci!
önce adam ol, efendi ol bi iste önce
bakalım o arkadaki adam sana silgisini verecek mi?
tırınım tırıım tırınım. cıstakk.cıstak.bups..
o aldığın silgi bütün dertlerini silecek mi?
tırınıms.. bupss.. cıstakss...
yoksa yazılıdan gecer not almana yetecek mi a ipnetor?
tırınım.tırınım.cistaks. oh yeah.. mada faka. dum tıs.. dum tıs.
tüm silgiler sınav anlarında kayboluyor, sınıfta tek silgi kalıyorsa o silgi arkasındakinden de öteden gelir. bu sırada kopya merasimi bir çok öğrenci için başlar.
dersin en can alıcı noktasında konsantre bozucu olarak devreye giren öğrencidir. hayır madem silgi getirmedin neden yazıyorsun! madem yazdın silgin nerede?
sınavlardaki kopya çekme yöntemlerinden biridir. çünkü bir silgi bir sıradan diğerine maksimum 2 saniyede geçebilir. ama sınavlarda bu süre 10 saniyeye kadar çıkar. yapamadığın soru sayısı kadar silgi isteme sayısı da artar.
kız olur, erkek olur cinsiyeti önemli değildir bu şahsın. yanında silgisini bile getirmemiş olmasından sınavla alakasını kestirebiliceğiniz bu kişinin öncelikli derdi silgi olmasına karşın silgi alırken arkasındakinden çekeceği kopya da ona eşsiz faydalar sağlayacaktır. tecrübelidir, açıkgözdür, işini bilir. eğer biraz da dikkatliyse geriye sadece başarılar dilemek düşer bize.