arkadaşıma +18 seviyeli flört sitesi sordum burayı önerdi ben de denemeye karar verdim.
Bi de format filan bir şeylerden bahsetti tam anlamadım. Orayı kimse anlamıyor galiba.
Nasıl uyum sağlıyoruz arkadaşlar?
bende yeni üye oldum çaylağım. sözlüklerdeki bu çaylak başlatma mantığını hiç anlamadım. mesaj girmeden fav versek olmuyor mu mesela veya başka aktiviteler
arkadaşlar çok yardımcı oldunuz ama tavsiyelerinizle ilgili aklıma takılan bazı şeyler var. bir kısmınızın üstünden geçiyorum (irdelemek şeysinden):
"burada seviyeli sikiş var kardeşim hoş geldin"
-hoşbulduk. ben de onun için gelmiştim ama tam olarak neye kaydolmamız gerektiğini bilmiyorum? her yeni başlayana bir harem var demişlerdi.
"kasap diye bir arkadaş var çok sevecen canayakın bir çocuktur. önce onunla tanışman lazım yoksa devam edemiyorsun"
-memeleri varsa referans olmanı istiyorum.
"yanlış gelmişsin yemişler seni ekmek arası. ha bu arada yatırım tavsiyesidir. sözlüğün her tarafı inşaat topun kaçarsa sakın girme."
-herkes çok sevecen ve samimi geldi bana. sana güvenmiyorum.
"şimdi sakin ol ve elindeki şeyi (klövyeyi) yavaşça yere indir"
-elimdeki şey klövye değildi ki. boyutundan dolayı karıştırmış olabilir misin?
"tencere bağlayıp girme tavsiyesidir. bir de tenhaya çağırırlarsa gitme kadın yazar zannedip gidersin 3-4 tane sarı bıyıklı adam punduna getirir.."
-o kadar büyük bir tencerem yok maalesef. ama artık yetişkin olduğum için bir kadınla erkeğin farkını anlayabildiğimi düşünüyorum. kadınlar daha uzun saçlı oluyor.
değişen zaman diyeceğim de...
aslında değişen zaman değil. bir gün yine 24 saat, bir ay yine 30 gün, bir yıl yine 52 hafta (küsuratlara girmeden) değişen insanlar desek; değişen insan da değil.
yine insan bildiğiniz gibi, ya domuz gibi doyma hissi olmadan ve yok ederek tüketiyor ya da meleklerden üstün olduğu için yaratmada tanrı ile yarışmaya kalkıyor.
aslında değişen ne zaman, ne insan...
değişen ihtiyaçlar var.
örn: türkçe'ye yeni tanımlamalar - deyimler gerekliliği düşüncesine gark olduk.
malumunuz olduğu üzere cami avlusu tanımı vardır. bu tanım sadece bir mimari üslup, bir mekan, bir yapı olarak kullanılmaz.
aynı zamanda ruhsal durumu açıklamak için (yalnızlık) kullanılır. iç huzur için kullanılır. zaman mekandan soyutlanma isteği vs. vs için kullanılır.
karakter için de kullanılır.
aile olma, bir arada yaşama aile sorumluluğu olmayan, anasız babasız büyümüş çocuklar, ekonomik gerekçeler veya toplum baskısıyla kabul ggörmeyen gayri meşru çocuklar - insanlar için de tanımlamalarda bu cami avlusu deyimi geçer.
artık cami avlusu deyimi yetersiz gelmeye başladı.
bazı durumları anlatmak için "kerhane avlusu" demek lazım. toplumda öyle insan manzaralarına rastlıyoruz görüyoruz ki bizi insan yapan ahlak ve etik değerler yanı sıra bu sahip olunan ahlak ve etik değerlerin yansıması olan utanma duygusunun olmaması için insanın cami avlusuna bırakılması değil de "kerhane avlusuna bırakılması" böyle ortamda yetim olarak büyümesi lazım.
konuya dönersek...
başlık hakkında söylenecek söz yok.
biz çocukken koca koca herifler utana sıkıla yanımıza yaklaşır "oğlum, yavrum, evladım, çocuğum, buralarda mektep varmış mektep, biliyor musun? nerde o? ne tarafta" diye semtin kerhanesini sorarlardı. bi an o aklıma geldi. yazmak ile ne alakası var bilemedim tabi. kimin ne yazdığına bağlı bir durumsal..