kesınlıkle yalıs bır önermedır. arka sıralar piclere aıttır *. ve kızların en cok sempatı duydugu erkekler arka sıralarda otururlar.
(bkz: ön sırada oturan inek tipler)
otobüs ve sınıfın arka sırasında oturan insanlarla ilgili yanlış bir bakış açısı getiren önermedir.
sınıfın ve otobüsün arka sırasında oturan söz konusu insan gurubunun sosyo ekonomik durumuyla ilgili bir genelleme yapmak tam olarak mümkün olmamakla birlikte bu insanların bulundukları sınıf veya otobüsün pelerinsiz kahramanları olduğu yadsınamaz... zira sınıfta önde oturan inek öğrencilerin kafasına silgi atan, öğretmenlere ayar veren, kopya çeken, sürekli disipline giden öğrenciler arka sıraları kendilerine mesken edinmişlerdir. aynı şekilde otobüsde de "kaptan ehliyeti manavdan mı aldın bu ne ya !" "kaptan balık istifi oldu burası hala yolcu alıyosun !" şeklinde şöföre çemkiren, "evladım inicem ben düğmeye basar mısın ?" denilen kesim her zaman arkada oturan insanlardır.
özetle arka sıralarda oturan insanlar önemlidir.*** onları "varoş ayol bunlar ııığğyyy" şeklinde dışlamamak gerekir.
hemen alttaki entry okunduktan sonra gelen edit: evet farkındayım kavram kargaşası yaşanmış biraz ama anafikri anladınız siz... sıpa'ya saygılarımızı ve teşekkürlerimizi iletmeyi bir borç biliriz yaptığı açıklamalardan dolayı...
varoş : sehirde ama şehirli olmayan, kuralların ve düzenin dışında , çeşitli ekonomik sınıflardan oluşan insanların yaşadığı yer, fakir mahallesi gibi dar bir kalıba asla sığmaz.
sosyo psikolojik eğilim: toplum ve grup psikolojisini anlatır, sosyo ekonomi ile aynı şey değildir.
arabesk düzen dışılık: tam da anlatılmak istenen şeydir, birilerinin biçtiği kalıpların içinde olmama isteği ve bunun modern bilinçle yapılmaması. fransa da araç yakan kuzey afrikalıların uç örnek olarak verilebileceği hede.
filmlerde görürüz, ne kadar psikopat adam varsa otobüslerde arkaya ilerlerler.
yaramazlık meraklısı çocukların da arka sıraları çok sevdiği görülmüştür.
her ikisi de düzeni hafif de olsa reddetme amacı güden insanlara örnektirler. arkalarda olmak önü kontrol etmektir bir nevî. önde oturanlar arkadakiler ne yapıyor bilmez. arkadakiler öndekileri gözler ama.
"kuralların ve düzenin dışında çeşitli ekonomik sınıflardan oluşan insanların yaşadığı yer, fakir mahallesi gibi dar bir kalıba asla sığmaz" dan yola çıkarsak doğruluk payı görülebilen bir genellemedir.
arka sıralar sınıfın en geyik yerleridir her zaman aynı kural otobuslerde de geçerlidir fakat sınıf için dönem başında arkada oturan ögrenciler dönem içinde mutlaka sınıf öğretmenlerinin despotluğu sonucu muhtemelen ön sıralara yaklasacaktır o zaman arka sıralar gerçekten varoş olur o eski günlerinden eser kalmaz.
arka sıra, otbüste okulda birliktelik ve eğlencenin daha yüksek olduğu yerdir. sürekli birilerinin gözü kulağı üzerlerindedir. uzaktan yorum yapılan, yorum yapanlar tarafından içine girilmeyen yerdir.
varoşlar, insanların daha çok kaynaştığı, daha samimi olduğu dolayısıyla eğlenceli olma ihtimali daha yüksek olan bölgelerdir. ve birilerinin gözleri uzaktan uzaktan varoşların da üzerindedir falan filan...