arjantin in iflası

    9.
  1. arjantin futbola yatırım yapan değil futboldan para kazanan bir ülkedir.saçma sapan çıkarım yapmayın.
    2 ...
  2. 1.
  3. Arjantin'in iflası manidar !! Gazze katliamına en sert tepkiyi veren Arjantin'i akbaba fonları yaktı. S&P, notu temerrüte çekti. Olayın başrolünde ise Yahudi kökenli Singer'ın fonu var...!! Gazze'deki insanlık dışı katliama karşı bayrak açan, büyükelçisini geri çekip, israil ordusuna giden askerleri vatandaşlıktan çıkaran Arjantin'e finansal operasyon uygulanıyor. Ülkenin borç sorunundan faydalanmak isteyen, sermayedarları Yahudi cemaatinin önemli isimleri olan 'akbaba (leşçi) fonlar' Arjantin'in fişini çektirip, yüksek faizle kârlarına kâr katmak istiyor. DÜĞMEYE S&P BASTI....Alacaklarının yüzde 75'inden vazgeçen fonlar yeniden yapılandırmayı kabul etti. Ancak pusuda bekleyen akbaba fonlar anlaşmayı reddedip ABD mahkemelerinde alacak davası açtı. Bu sürecin başını Yahudi kökenli Paul Singer'a ait olan NML Capital çekti.....NML Capital'in başında Yahudi kökenli Paul Singer var. 69 yaşındaki Singer, israil Lobisi'nin güçlü örgütlerinden Yahudi Ulusal Güvenlik işleri Enstitüsü'nün de yönetim kurulu üyesi. Singer'in 48 milyonluk tahvilden 832 milyon dolarlık bir getiri sağladığı yani Arjantin'deki operasyonundan yüzde 1.608 kazanç elde ettiği tahmin ediliyor. Singer, 1977'de ailesinden ödünç aldığı 1 milyon dolar ile Elliott Management'ı kurdu. Batık şirketleri tuzağa düşürerek işe başladı. Şirketlerin borcunu iskontolu olarak satın alıyordu. Herkes şirketten umudunu kestiği için 100 dolarlık borcu 20 dolara topluyordu. Firma iflasını duyurduğunda alacaklılar, uzlaşma yoluna giderken 'akbaba' Singer borcun tamamının faiziyle beraber ödenmesi için mahkemeye başvuruyordu. Şimdi aynı yöntemi ülkelere uyguluyor. .....
    2 ...
  4. 10.
  5. devlet yönetmenin hata affetmeyeceği bir durum olduğunun kanıtıdır.
    0 ...
  6. 8.
  7. arjantin devlet yetkililerinin biz iflas ettik demedikten sonra asla inanmayacağımız kötü bir durumdur.
    0 ...
  8. 12.
  9. adamlar batinca heveslendim gitmeye, ucuzdur da simdi oralar.
    0 ...
  10. 6.
  11. dış borçlarını, iç borçlarını ve memurunun maaşını ödemeyecek olan ülkenin iflasıdır.
    zor bir durum.
    0 ...
  12. 5.
  13. 32 YILDA ÜÇÜNCÜ TRAJEDi
    1930
    ABD'de başlayan 1929 krizi bir yıl sonra Arjantin'i vurdu. Gümrük gelirleri düştü, ülke kamu işçilerine maaş ödeyemez hale gelerek, krize girdi.

    1955
    1946'da Arjantin'in başına geçen Juan Peron, ilk yıllarda yüzde 6 büyüme yakaladı. 1950'lerin ortalarında ülke popülist politikalar nedeniyle krize girdi. Enflasyon da bu süreçte yüzde 40 oldu.

    1976
    Siyasi çalkantılar 1930-1983 arasında ülkenin en büyük derdi oldu. Askeri müdahaleler ülke ekonomisini etkiledi. 1976'da enflasyon yüzde 600'e çıktı.

    1989
    1983'te demokrasinin geri döndüğü ülke, geçmişteki insan hakları ihlalleri ve ekonomi politikalarının sancısını çekti. 1989'da 30 milyonluk ülkede sadece 30 bin kişi gelir vergisi ödedi. Enflasyon yüzde 5.000 oldu.

    2001
    Lakabı El Turco, olan Carlos Menem'in 1989-1999 devlet başkanlığı döneminde yabancı yatırım ve özelleştirme hızlandı. Ancak 2001'de işsizlik yüzde 20'lere çıktı. 1998 Asya ve Rusya krizinin de etkisiyle ülkenin borcu 100 milyar doları aştı.
    kaynak:http://www.sabah.com.tr/E...arjantinin-iflasi-manidar
    0 ...
  14. 4.
  15. GÖZÜNÜ % 1608'LiK KÂR DA DOYURMADI
    NML Capital'in başında Yahudi kökenli Paul Singer var. 69 yaşındaki Singer, israil Lobisi'nin güçlü örgütlerinden Yahudi Ulusal Güvenlik işleri Enstitüsü'nün de yönetim kurulu üyesi. Singer'in 48 milyonluk tahvilden 832 milyon dolarlık bir getiri sağladığı yani Arjantin'deki operasyonundan yüzde 1.608 kazanç elde ettiği tahmin ediliyor. Singer, 1977'de ailesinden ödünç aldığı 1 milyon dolar ile Elliott Management'ı kurdu. Batık şirketleri tuzağa düşürerek işe başladı. Şirketlerin borcunu iskontolu olarak satın alıyordu. Herkes şirketten umudunu kestiği için 100 dolarlık borcu 20 dolara topluyordu. Firma iflasını duyurduğunda alacaklılar, uzlaşma yoluna giderken 'akbaba' Singer borcun tamamının faiziyle beraber ödenmesi için mahkemeye başvuruyordu. Şimdi aynı yöntemi ülkelere uyguluyor.

    GERÇEKTEN BATSA CDS'LER YÜKSELMEZDi
    Arjantin ekonomisi 2001'de de benzer bir dönem yaşadı. Ama şu anda sağlıklı durumda. işsizlik yüzde 7.1, döviz rezervleri 29 milyar dolarda. Ülke borsası çarşamba günü yüzde 7 yükseldi. Dünyanın en çok kazandıran endeksi oldu. Dün ise açılışta yüzde 8'e yakın değer kaybetti. Ülkenin 5 yıllık CDS'leri (kredi iflas takas primi) 400 baz puan düşerek bin 444 puana geriledi. Bir yıllıkların ise 21 baz puan yükselerek 4.708'e ulaştı. iflas eden şirketlerin CDS'leri yükselirken, Arjantin'inkinin düşmesi "Piyasa kısa süreli bir temerrüt öngörüyor" yorumuna neden oldu.

    TEMERRÜT TESADÜF MÜ?
    Bu yaşananların israil'in Gazze operasyonlarına en sert tepkilerden birini gösteren Arjantin'in başına gelmesi ise "tesadüf mü" yorumlarına neden oluyor. iki fonun ABD'de açtığı dava aslında uzun zaman önce başladı. Sonuçlanması israil'in Gazze'ye kara operasyonuna başladığı 18 Temmuz'a denk geldi. Arjantin'in Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, geçtiğimiz gün israil ordusuna katılanları vatandaşlıktan çıkaracağını açıklamıştı. Ülke Tel Aviv'den elçisini de çekmişti. Arjantin Ekonomi Bakanı Axel Kicillof da dün teknik olarak iflas etmediklerini savundu.
    kaynak:http://www.sabah.com.tr/E...arjantinin-iflasi-manidar
    0 ...
  16. 3.
  17. üzmüştür. ne kadar özgürlüğe değer verselerde ekonomide kemer sıkmayı da öğrenmeliler.
    1 ...
  18. 15.
  19. Güney amerika ülkelerinin basına 7-8 yıllık periyotlarda gelir bu temmerrüde düşme hadisesi. Boylece a.b.d. brezilya ve arjantin gibi ekonomilerin surekli kendisine bagimli olmasini saglar. Sonuç olarak olay üzüm yemek bir diğer deyişle borçları tahsil etmek değil bağcıyı dövmek yani gelişmekte olan ekonomilerin önünü keserek bagimli yasamalarini saglamaktir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük