açıkçası pek tutmadığım bir film oldu. kaliteli, akılda kalıcı bir espri göremedim. cem yılmaz her ışınlanmadan sonra çıplak buluyor kendini ve sinemadakiler de 10 kere gülüyor buna. cem yılmaz, ''amına koyim'' diyor, millet gene kahkaha patlatıyor. tuhaf.
zevkler, renkler tartışılır demiyorum elbette ama kalite tartılışır. cem yılmaz'ın askerlik anılarındaki mizah ile bu filmdeki amına koyim mizahı arasında dağlar kadar kalite farkı var.
genel olarak bu kadar acımasız eleştirin sebebini içeriğindeki politik göndermeler olduğunu düşünmekteyim. film dekor&kostüm ve tarz olarak türkiye'de eşi benzeri olmayan bir yapım.
muhtemelen birilerine çok dokundu bu siyasi duruş.
ister emek var deyin ister demeyin sinema biletine kıyıpta para vermeye değmeyen bir film,saçma sapan espriler arada sırada “amı*na koy*im”ler insanların zoraki gülüşleri arasında izledik ahhaha “amı*na koy*im” dedi gülelim bari boşa gitmesin şeklindeydi.
araya ufak tefekte mesaj sıkıştırmışlar yabancıyla iş görmeyin,eskisi gibi orjin olun,saygılı sevgili olun diye ayrıca filmde deli star wars,mad max ve kara kule imgeleri sezdim karman çorman bir yapım olmuş yani orjinaliteyi parodileştirmek adına filmin orjinalitesini bozmuşlar.
recep ivedik serilerinin son ikisi de kötüydü ama arkadaş bu aşırı boktan olmuş yani, bombok resmen. nedir bu cem yılmazdaki ozan güvenle özkan uğur hastalığı.
Cem Yılmaz’ın daha çok politik mesaj verme kaygısı güderek yaptığı film. En son o toplu mesaj olayına girmemiş olsa daha çekilebilir olabilirdi ama o son sahne çok gereksiz olmuş. 7/10 luk bir film.
Gidin Fazla uçarlı kaçarlı beklentiye girmeden izleyin.
Genel olarak beğenilmeyen Cem Yılmaz filmi, cidden ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünüyorum. Film bence Gora’nın devamı olarak görüldüğü için büyük beklenti vardı bu beklenti karşılanmadığı için eleştiriler gelmeye başladı. Yoksa türk komedi filmlerinin ortalamasını aşan bir film. Ama hani öyle yere göğe koyulmalık, açıp tekrar tekrar izlemelik bir şey değil.
Film beklentinin çok altında cem yılmaz çok iyi komedyen kalbini kırmayalım diye filme güzel demek yerin dibine sokulan birçok filme hakaret olur.
Öncelikle film çok renkli ve nostalji öğeleri gereginden fazla abartı ve gerçekciliği çok düşük.
Gereksiz karışık çok sahne var. Filmin ilk yarısı bitince çıkıp giden insana zerre suç bulamazsınız. Kalanlarda bir umut belki 2. Yarı hareketlenir umuduyla izledi. Gora ile arasında 15 yıl olması çok daha iyi iş beklenmesi gayet normal.
Görsel efektler hele final sahnesi çizgi film izlenimi ve insanı filmden olabildiğince sogutucu.
Filme gülmek için gidenler öyle katıla katıla gülmeyi beklemesinler. Çok az sahne var oralarda da tebessüm ediyorsunuz.
iyilik güzellik kuşlar , ağaçlar temelli saçma bir filim olmuş. Hayatın bir gerçegi var. 1960- 1980 arası filmleri güzel fakat ülkede ölümün , fakirliğin , siyasi katliamların, ermeni suikastlerinin kol gezdiği teknoloji tv olmadığı için insanların sadece kendi hayat ve çevresine bakabildiği sorumlu olmadığı dönemler.
Bugün internet , tv , cep telefonu olmasın saygınlık birşeylerin kıymeti , dünyadan olanlardan bi haber yaşamak insanlara mutluluk verecektir.
Sonuç olarak film izlemeye inanın değmez gora ya 3 kez giden biri olarak birçok insan bu neydi şimdi diyerek filmden çıktı. Çok sıkıldı insanlar çünkü gereksiz diyalog ve zorlama sahneler insanları baydı.
1- (bkz: Gora)
2- (bkz: herşey çok güzel olacak)
3- (bkz: arog)
4- (bkz: yahşi batı)
5- (bkz: hokkabaz)
6- (bkz: pek yakında)
7- (bkz: arif v 216)
8- (bkz: ali baba ve 7 cüceler)
ilk 5 kesinlikle değişmez son 3 sıra kendi arasında değişir. Objektif gerçekci analiz budur. Katıla katıla güldüm ne adam ya diyen aşırı yalan söylüyodur. Bu filme çok güldüm diyen süperdi diyen bir çok filmin hakkını yer. insanları yanlış yönlendirir.
* standart, bol mesajlı, bol giydirmeli, bol değdirmeli bir cem yılmaz filmi.
* filmin ilk yarısı yoğun bir klasik yeşilçam müzikal filmi dolgulu nostalji terörü yaşattı.
* kerem alışık'ın turist ömer hareketlerine rağmen sadri alışık'ı mert fırat'ın oynaması şaşırttı.
* cüneyt arkın ile filiz akın sahnesi zorlama bir sahne olmuş.
* kör kız pembe şeker'in aslında sosyal deney yapan bir profesörün asistanı olan alev olması eh işte.
* garavel usta'nın göz ameliyatından sonra odaya emel sayın'ın girip garavel'in 6 parçalı görmesi.
* paralel 2017 senesinin tam bir bataklık olması günümüz türkiyesine bir atıf sanki.
* mustafa sandal'ın arabasına aşık taksiciyi canlandırması.
* zeki müren'in vurulması ama kurşunların apartman topukları ve vaktalarına denk gelmesi.
özet olarak çok güzel film olmuş. çok emek ve para harcanmış. espriler kaliteli oyuncular kaliteli. bu kadar kaliteyi bir arada görmek isterseniz mutlaka gitmelisiniz.
iş bu entry spoiler içeriyor olabilir. bunu göz önünde bulundurarak okuyunuz.
tanım: cem yılmaz'ın en son yaptığı sinema filmidir.
şahsım adına söylüyorum ki beklentimi karşılamadı. yaptığı hemen hemen her ince espriyi kapmış ve koca salonda bir tek ben gülmüş olmama rağmen yine de filmin sonunda kendimi yarım kalmış gibi hissettim. yani kafamda tam oturmadı bi türlü genel olarak film. sahneler arasında kopukluk vardı. biri tam bitmeden diğerine atlamak falan. hatta bir sahnede izleyenler için "patatese döndüler" benzetmesini bizzat ben yaşadım. montaj yaparken bazı sahneleri atmaları gerekti de ondan mı böyle oldu anlayamadım ki.
yine de gerek kadrosu gerek kurgusu olsun, bomba gibi bir iş çıkartmış adamlar helal olsun.
Uzun zaman sonra eğlendiğim eğlenebildiğim güzel bir filmdir. Cem yılmaz'ın son filmlerini izlemeyen benim bu kez beklentim büyüktü ve film fazlasıyla karşıladı bunu.
gayet güzel bir film olmuştur efendim. Osuruğa gülmek yerine bu filme gidin de ince göndermelere gülün. Eski istanbul havasını taşıması da ekstra muhteşem zaten.
Recep ivedik gişesinde kavga eden adamları düşündükçe bu filmin beğenilmemesini ben hazmedemiyorum. O yüzden cem yılmaz her zaman rocks.
hocam nostalji seviyorsanız ve eski türk filmlerine aşinaysaniz beklemeden gidin derim. yaptığı ince esprileri anlayamayıp bok gibi olmuş diyenlere sakın aldanmayın. bu adamlar sırf bok atayım de entel gözükeyim diye yazanlar. filmin eksikleri senaryo hataları tabii ki var ancak filmdeki ince espriler ve tiplemeler çok iyiydi. kısacası gidin ve önyargısız sekilde izleyip keyif alın.
recep ivedik kadar iyi olamaz bu su götürmez bir gerçek ama komik olabilir ona yorumum yok daha gitmedim. gidecek miyim? evet. bu kadar olay yaratan bir filme gitmemek ayıp olur.
osurmadan, geğirmeden, böğürmeden nasıl komedi yapılacağının öğrenilmesi için gidilmesi gereken bir film. Çocuğundan yaşlısına her espride her yaş grubunu yakalayan bir yapım olmuş. Tek bir koltuğun bile boş olmadığı sinema salonunda film boyunca kahkaha eksik olmadı. Aralara sıkıştırılmış küçük dokundurmalar hoştu. Beğenmeyenler Şubat'ı beklesin. Recep ivedik bilmem kaç geliyor osura osura.
Edit : Şahan'ın filmi recep değil Kayhan diye bir uyarı gelmiş. Uyarı için teşekkürler. ha recep ha kayhan, mok değil kaka işte.